Skip to main content

Pretpark voor wijnliefhebbers


La Cité du vin

La Cité du vin
La Cité du vin

Ben jij een echte wijnliefhebber? Dan is een roadtrip door wijnland Frankrijk een activiteit die hoog op je verlanglijstje staat. Maak tijdens je roadtrip vooral een tussenstop in Bordeaux en plan een bezoekje aan wijnpretpark La Cité du Vin. Een feestje, maar dan voor volwassenen.

HANDIGE INFORMATIE

  • Dagelijks open van 10.00 - 19.00
  • Entrée: 20 euro voor volwassenen & 9 euro voor kinderen
  • Gelegen in Bordeaux
  • Goed bereikbaar met auto, tram en bus
Meer weten

EEN WIJNPRETPARK

La Cité du Vin
*Bron afbeeldingen: http://www.laciteduvin.com

Wat is dat? Een speeltuin voor volwassenen. Natuurlijk is wijn het interessantst voor de ouders maar ook aan de kinderen is gedacht. Zo kunnen zij lekkere verse druivensappen proeven en kunnen ze meegenieten van de permanente tour. Jong en ouder; iedereen is welkom.

 In een paar uur tijd kun je je helemaal onderdompelen in de wondere wereld van wijn. In een 2000m2 grote exhibitieruimte nemen 20 zintuigprikkelende themaruimtes je mee op een ontdekkingstocht langs alle facetten van wijn in zowel tijd als plaats. Een moderne ‘travel companion’ bevat een audiotour die je op een interactieve manier langs die ruimtes begeleidt.

Sluit de tour af op La Cité du Vin Belvedère onder het genot van een mooi glaasje wijn en geniet van een 360˚ uitzicht over Bordeaux. Tour, travel companion, toegang tot de 8e etage met geweldig uitzicht en een glas wijn kosten samen slechts €20,-. Koopje, toch?

IS ER NOG MEER TE DOEN?

Zeker! Naast de eerder genoemde permanente tour inclusief wijn drinken in La Cité de Vin Belvedere is er nog meer te doen. Op de kalender staan verschillende evenementen zoals concerten en proeverijen. Zo kun je een workshop zintuiglijk wijnproeven volgen en zijn er ook voor de kleintjes leuke creatieve activiteiten.

ALS JE ER DAN TOCH BENT..

Plan dan ook nog wat tijd in voor Bordeaux zelf. Een prachtige stad met een mooie wijnhistorie waar álles wijn ademt. Boek een wijntour en bezoek de prachtige wijnchateaus  en -gaarden of ga lekker zelf op pad. In de wijnstreek zelf is ook nog genoeg te doen! Bekijk ook onze andere tips voor een wijnreis naar Frankrijk


MEER LEZEN OVER WIJN?

Ontdek alles over het wijnland Frankrijk! Wil je goed voor de dag komen bij een wijnproeverij? Lees dan alles over wijn proeven. Zo weet jij precies waar je aan moet denken tijdens zo’n mooie wijntour. Et voila; wijntrip geslaagd. Wijntrip nog verlengen? Je kunt ook op wijnreis naar Spanje en Portugal of ontdek andere wijnstreken in Frankrijk zoals LoireBourgogne en Beaujolais

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.