Skip to main content

Alles over mousserende wijn


Vonkelwijn en Cap Classique

Vonkelwijn en Cap Classique

Vonkelwijn is het Zuid-Afrikaanse woord voor een mousserende wijn. Cap Classique is een vonkelwijn die volgens de klassieke methode traditionelle is gemaakt. Volgens deze traditionele methode worden ook de echte Franse champagnes bereid!

Bekijk alle mousserende wijnen

Waarom de naam Vonkelwijn?

De naam vonkelwijn wordt gebruikt om alle mousserende wijn aan te duiden. Vonkel verwijst naar de luchtbelletjes die de wijn doen sprankelen of ‘fonkelen’. Cap Classique verwijst alleen naar een mousserende Zuid-Afrikaanse wijn die gemaakt is met een tweede vergisting in een fles. 

De druiven

De meeste Zuid-Afrikaanse mousserende wijnen (vonkelwijnen) worden geproduceerd in de koelere gebieden en hebben pinot noir en chardonnay als basis. Soms worden er ook wel andere druivenrassen gebruikt, zoals de chenin blanc.

Meer leren over wijn?

Doe dan eens de smaakprofielen en ontdek jouw favoriete wijn! Meer leren? Er zijn tal van druiven en wijnen met ieder hun eigen smaak uit verschillende wijnlanden. Lees meer over de populairste druiven om wijn van te maken. Benieuwd naar de meest aangeplante druivenrassen en wijnen ter wereld? Dit zijn de grootste witte druiven en rode druiven. Lees ook alles over de andere soorten mousserende wijnen:

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.