Skip to main content

Alles over:


Prosecco

Prosecco

Houd jij ook zo van prosecco? Dat snappen we! Prosecco is het perfecte welkomsdrankje voor bijzondere diners en het is vooral gewoon erg lekker! Dit Italiaanse aperitief kent een rijke geschiedenis en wordt gemaakt in verschillende varianten. Lees hieronder alles wat je over deze bubbel wilt weten.

Bekijk alle Prosecco

Prosecco: dé Italiaanse mousserende wijn

Prosecco: dé Italiaanse mousserende wijn

Anders dan de naam misschien doet vermoeden, zoals met champagne, verwijst prosecco niet naar een streek in Italië maar naar de druif. Deze witte druif, die tegenwoordig glera wordt genoemd, vormt de basis van deze mousserende Italiaanse wijn. Van oudsher wordt prosecco geproduceerd in het gebied Veneto. Dit gebied ligt ten noorden van Venetië, rondom de stadjes Conegliano en Valdobbiadene. Een klein gedeelte van het gebied, Cartizze genaamd, staat bekend als de grand cru van de prosecco. Hier komen de mooiste (en duurste) prosecco’s vandaan.

PROSECCO: VAN PLAT TOT BUBBELS

Prosecco wordt bereid volgens de speciale tankmethode, waardoor een mooie schuimige mousse ontstaat. Er zijn twee soorten prosecco: frizzante en spumante. De meest voorkomende variant, prosecco frizzante, heeft een wat lagere koolzuurdruk. De frizzante wordt gebotteld en afgesloten met een kurk en een touwtje. Prosecco spumante bevat meer koolzuur en meer mousse. De spumante wordt gebotteld in een stevige fles en afgesloten met een kroonkurk en een muselet net zoals champagne. Beide soorten prosecco zijn gemaakt om jong te drinken.

Welkomsdrankje

Wanneer je een feestelijke lunch of diner organiseert is prosecco het ideale welkomsdrankje. Dat heeft verschillende redenen. Het smaakt lekker fris, prosecco is dorstlessend en het neutraliseert ook je smaak. Hierdoor wissel je tijdens het voorgerecht zonder problemen naar rode of witte wijn. Ben je groot proseccoliefhebber? Dan hoef je niet te wisselen natuurlijk. De prosecco smaakt ook heerlijk bij vis, zoals gerookte zalm. Lees meer over wijn en spijs.


Meer weten over bubbels?

Ben je benieuwd naar de verschillen tussen cava, prosecco en champagne? Ga dan snel naar het onderstaande artikel! Ben je op zoek naar andere bubbelende varianten? Lees dan hier alles over mousserende wijnen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.