Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


Contino

Contino

We reizen af naar het noorden van Spanje. In Rioja liggen de wijngaarden van Contino. Deze wijngaarden produceren prijswinnende wijnen die ook bij ons in Nederland erg populair zijn. Tijd om het wijnhuis eens uitgebreid voor te stellen.

Bekijk de wijnen van Contino

Het ontstaan van Contino

In de naam vinden we al een stukje van Contino’s geschiedenis. Vanaf de 16e eeuw werd de koninklijke familie van Spanje beschermd door een leger van 100 soldaten. Aan het hoofd van dit leger stond, ja ja, de Contino! In 1973 opende in Rioja Alavesa dit wijnhuis, vernoemt naar de bekende officier. Contino is een onderdeel van Cune. In 1879 al begonnen twee broers al met het maken van wijn onder deze naam. Vandaag de dag staat nog steeds dezelfde familie aan het roer. Ze zijn uitgebreid en hebben inmiddels 4 verschillende wineries. Contino is daar één van.

De smaak van Contino

In het noorden van Spanje ligt de bekende wijnstreek Rioja. 62 hectaren daarvan behoren tot de wijngaarden van Contino. Dankzij de heuvels is het klimaat zacht en blijven de wijngaarden beschut. En dat beïnvloedt de smaak van de uiteindelijke wijn. Ook de manier van oogsten beïnvloedt de smaak van de wijn. De druiven worden na de oogst zo snel mogelijk naar de dichtbijgelegen wijnhuis gebracht. Door de kortere afstanden raken de druiven minder beschadigd tijdens het verplaatsen. Dat leidt tot een betere smaak en meer ‘fruit in de wijn’.

Contino Blanco 

Houd jij van fris en fruitig? Probeer deze eens met een Spaanse paella of tapas. Hij bestaat voor het grootste deel uit de viura-druif. Daarnaast gebruikt Contino de malvasia en garnacha blanca.

Contino Blanco 2021 75CL

Contino Garnacha

Think big, think Big Red. Heb jij de smaakprofielentest al gedaan en ben jij van de volle en intense wijnen? Deze garnacha heeft zijn smaak te danken aan de wijnstokken die tussen de 30 en 70 jaar oud zijn. Dat zorgt voor extra veel smaak in de wijn. Bovendien rijpt de wijn 2 jaar lang op houten vaten. De garnacha gaat goed samen met een stevige burger.

Contino Garnacha 2021 75CL

Contino Rioja Gran Reserva

Contino Rioja Gran Reserva is het vlaggenschip van het merk. Contino bewaart de beste druiven voor deze wijn. Ook dit is een blend waarbij tempranillo met graciano, garnacha en viura gecombineerd wordt. De wijn rijpt drie jaar op eikenhout en daarna ook nog 3 jaar op de fles. Dat maakt het tot een krachtige en complexe wijn.

Contino cadeau

Wil je een goede binnenkomer maken? De Contino Gran Reserva hebben we ook in een indrukwekkende 3 liter fles. Dit een toepasselijke wijnkist. Perfect om mee uit te pakken.

Contino Rioja Reserva

Deze klassieke rioja is stevig en intens. Er is gebruik gemaakt van een perfecte blend van tempranillo, graciano, mazuelo en garnacha om dat voor elkaar te krijgen. Ook deze wijn krijgt de tijd om te rijpen. Eerst 2 jaar op eikenhouten vaten en daarna nog 2 jaar op de fles. Tip: proef deze met geroosterd lamsvlees of coq au vin.

Contino Reserva 2019 75CL


Meer over wijn?

Er is nog veel meer te ontdekken over wijn. Lees bijvoorbeeld verder over Spanje. Of ontdek andere wijnlanden. Ben je nieuwsgierig naar de verschillende wijnsoorten? Lees meer over chardonnay of leer alles over merlot.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.