Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


Pere Ventura

Wijnhuis Pere Ventura
Wijnhuis Pere Ventura

In 1992 richtte Pere Ventura de gelijknamige wijnmakerij op. Hij was vastberaden om cava’s van unieke elegantie en kwaliteit te produceren. PERE VENTURA ligt in het hart van de cavaregio, Sant Sadurní d´Anoia (Penedès) in Spanje. Dit plaatsje ligt op 35 km ten Zuidwesten van Barcelona. De cava’s van PERE VENTURA zijn bekend en vallen goed in de smaak. Het is dus geen verrassing dat ze al een tijdje worden geschonken in de top van de horeca, zoals Hotel l’Europe en het Okura Hotel. Lees meer over dit merk en het wijnhuis.

Bekijk alle Pere Ventura cava's

CAVA MAKEN ZIT IN HET BLOED

Wijnhuis Pere Ventura
Wijnhuis Pere Ventura

Toen Pere Ventura in 1992 zijn wijnmakerij oprichtte was hij niet alleen vastbesloten om cava van uitzonderlijke elegantie en kwaliteit te produceren, maar ook om zijn familie trots te maken. Zijn overgrootvader, Manuel Montserrat Font, was namelijk één van de wijnmakers die in 1872 hielp bij het produceren van de allereerste flessen cava. Een vakmanschap dat Pere graag wilde voortzetten!

Het wijnhuis van PERE VENTURA heeft ondergrondse galerijen die tot maar liefst 25 meter diep zijn en bij elkaar een lengte van meer dan 1.000 meter hebben. Hier rijpen duizenden flessen cava. Het huis heeft respect voor het landschap, de traditie en het milieu. Hun wijn wordt op een duurzame wijze geproduceerd en er worden alleen organische meststoffen en geen kunstmatige stoffen gebruikt.

De letterlijke vertaling van het Catalaanse Pere Ventura is Piet Geluk.

DÉ CAVA-REGIO: PENEDÈS

Wijngaard Pere Ventura
Wijngaard Pere Ventura

Maar liefst 90% van de Spaanse cava komt uit de Penedès regio. In deze wijnstreek heerst een zacht, warm klimaat dat de kwaliteit van de druiven ten goede komt. De verschillende hoogten van de wijngaarden en de Middellandse zee zorgen voor verschillende microklimaten. De Penedès Maritim is milder vanwege de nabijgelegen zee. Hierdoor bestaat de grond in dit gebied ook voornamelijk uit zand. De Penedès Superior heeft vaker te maken met regenval en kent grotere verschillen tussen maximale en minimale temperaturen. Hier bestaat de grond vooral uit krijt en kalksteen. De Penedès Central is een combinatie van de voorgaande twee. Het grootste deel van deze grond is klei. De verschillen in klimaat en grond van elke regio maken de druiven divers en zorgen zo voor de uiteindelijke smaak van de cava.

EEN MAGISCHE BLEND

Pere Ventura druiven
Pere Ventura druiven

Voor de cava’s van PERE VENTURA vormen de macabeo, xarel-lo en parellada de basis. Deze drie druifsoorten worden samen gemengd tot de meest traditionele cava. Voor de Grand Reserva wordt deze mix aangevuld met de chardonnay voor een frisse brut. Door de trepat te gebruiken ontstaat er een heerlijke rosé cava. De macabeo geeft aroma’s van bloemen en fruit. De xarel-lo is veel aromatischer en geeft de wijn structuur en een goede zuurgraad. Parellada geeft elegantie aan de wijn. Tot slot brengt chardonnay meer structuur en aroma’s aan en zorgt de trepat voor een lichtrode kleur en een frisse smaak.

Pere Ventura heeft samen met Gall & Gall een privé collectie samengesteld: de Pere Ventura Colecció Privada. Deze bevat een drietal cava's: de Pere Ventura Colecció Privada Brut, de rosé en de Premium Gran Reserva.

CAVA PERE VENTURA GRAN RESERVA

De druiven en de lange rijptijd maken deze cava speciaal. Deze mix heeft namelijk maar liefs 32 maanden gerijpt en wordt gezien als de top cava van de regio. Om zijn onderscheid uit te drukken is deze fles anders dan de rest van de flessen van dit merk. Zo is de onderkant van de fles een stuk boller.

Pere Ventura Gran Reserva 2019 75CL

SMAAKT HEERLIJK BIJ…

Cava Pere Ventura Brut Rosé is het ideale aperitief en past perfect bij chocolade, zwarte bessen, kersen en romige desserts. Ook bij salades met zoet fruit is deze cava een aanrader! Vanwege de neutrale smaak zijn de cava’s van de Colección Privada ook heerlijk bij pastagerechten. Zo smaakt de Cava Pere Ventura Brut lekker bij een pastaschotel met een klassieke bolognesesaus.

De PERE VENTURA Gran Reserva past perfect bij wit vlees zoals kip, maar is ook heerlijk bij lamsvlees stoofschotels en carpaccio. Daarnaast is cava altijd een goede combinatie met vis, omdat het effect van de bubbels en de zuurgraad helpt om het vette gevoel in de mond te compenseren.


ALLES OVER MOUSSERENDE WIJNEN

Bijzondere gelegenheden vier je vaak met een mousserende wijn. De bekende champagne, cava en prosecco geven sprankeling aan iedere gebeurtenis. Maar waar komen deze wijnen precies vandaan? Lees Alles over mousserende wijnen! Of lees onderstaande artikelen voor nog meer mousserende weetjes.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.