Skip to main content

Ontdek wijnhuis


Terra Andina

Terra Andina

Chili behoort tot de zogenoemde nieuwe wijnwereld, maar heeft inmiddels flink naam gemaakt. Dat is onder andere dankzij wijnhuizen zoals Terra Andina.

Bekijk alle wijnen van Terra Andina

Terra Andina, het wijnhuis

Bij wijnhuizen verwachten veel mensen een pand omringt met wijngaarden. Bij Terra Andina tref je toch echt iets anders aan. Dit wijnhuis ligt namelijk in de stad en heeft geen wijngaarden aan huis. Hoe dan!? Het jonge bedrijf experimenteert met druiven in verschillende wijnstreken in Chili. Door de verschillende klimaten smaken druiven van hetzelfde druivenras allemaal nét even anders. Meng ze met elkaar en je krijgt een unieke smaak, de smaak van Chili. Trots koos het wijnhuis dus de naam Terra Andina, wat het land van de Andes betekent.

 

De smaak van Chili

Hoe smaakt dat dan, Chileense wijn? Heerlijk! Chili is een van de meest ideale landen voor wijnbouw. Dat is met name te danken aan de vruchtbare grond en het klimaat. Zo is dit stukje wereld zonovergoten. Bovendien zijn in Chili alle mogelijke microklimaten te vinden. Dit komt door het gebergte, de Andes, en de oceaan. Maar het heeft ook te maken met de vorm van het land. Chili is uitgerekt van noord naar zuid en de omstandigheden (klimaat, weer, terroir, etc.) veranderen naarmate je verder van de evenaar af gaat. Dit is ideaal voor het wijnmaken zoals Terra Andina dat doet, waarbij wijnen van druiven uit verschillende microklimaten worden geblend.

De belangrijkste druivenrassen in Chili zijn sémillon, merlot en carmenère. Daarnaast komen ook cabernet sauvignon, chardonnay en sauvignon blanc voor. En nu denk je, wat maakt Terra Andina hiervan? We hebben een paar van hun wijnen op een rij gezet.

Bekijke alle Chileense wijnen

Terra Andina Chardonnay

Deze chardonnay is fris en sappig. Hij staat goed zijn mannetje in combinatie romige sauzen, dankzij de volle smaak. Liever voor het eten een fles opentrekken? Deze rakker doet het ook goed bij de borrel. Big White is het smaakprofiel.

Terra Andina Carmenère

Deze prijswinnende rode wijn is een typische wijn uit de nieuwe wereld. De wijn is zongerijpt en soepel van smaak met een lekkere bite in de afdronk. Na houtlagering op Frans en Amerikaans eiken is het resultaat een Easy Rider. Dit smaakprofiel past bij mensen die van soepele, toegankelijke wijnen houden. In dit geval is het een wijn die op z’n best is in combinatie met kruidig eten.

Terra Andina Merlot

Een andere Easy Rider is de merlot van Terra Andina. Hij heeft een hele zachte smaak en is lekker toegankelijk. Houd je van kaasplankjes? Dan heb je geluk. Deze wijn past namelijk goed bij romige kazen. Zoek je een wijn voor bij het diner? Combineer ‘m dan met een stukje gegrilde kip uit de oven. Genieten!

Terra Andina Merlot 2020 75CL

Terra Andina Sauvignon Blanc

Ook voor de liefhebbers van fris wit heeft wijnhuis Terra Andina een goede wijn. De Terra Andina Sauvignon Blanc is intens, puur en verfrissend. Geen verrassing dus dat het smaakprofiel Fresh Prince hieraan is gekoppeld. Wil je er wat bij eten? Denk dan eens aan gefrituurde borrelhapjes!

Terra Andina Sauvignon Blanc 2020 75CL


Meer wijn?

Nog niet uitgelezen? Geen zorgen! Met alle artikelen over wijn kun je nog wel even door. Bekijk het overzicht van alles over wijn. Of lees een van de onderstaande artikelen.