Skip to main content

Alles over de wijn


Carmenère

Carmenère
Carmenère

De carmenère komt oorspronkelijk uit de Bordeaux, maar we kennen hem vooral als Chileense wijn. Want wat de malbec is voor Argentinië, is de carmenère met trots voor Chili. En de druif doet het heel goed in het Chileense klimaat. Een carmenère levert kruidige, ronde wijnen met veel kleur en karakter.

Bekijk Carmenère wijnen

RODE BLADEREN

De carmenère is een druif met een relatief lage opbrengst die erg gevoelig is voor ziektes en klimaatwisselingen. Hij lijkt erg veel op de merlot, maar je herkent de carmenère druif aan zijn langere bladeren. De benaming carmenère is afgeleid van het woord carmin (= karmijn) omdat de bladeren een felrode kleur krijgen in de herfst.
 

OORSPRONG: HERONTDEKT IN CHILI

De carmenère komt oorspronkelijk uit de Bordeaux. Echter, in de 19e eeuw kwam dit tot een eind toen de druifluisepidemie in Frankrijk de carmenère compleet uitroeide. Pas in de jaren ‘90 van de vorige eeuw ontdekte men dat de carmenère rond 1850 in Chili was!

SMAAKT NAAR: ROOD FRUIT EN PRUIMEN

Bij een glas carmenère kun je smaken verwachten van framboos, zure kersen of groene pepers. Carmenère wijnen hebben tonen van rood fruit met een subtiele bittere smaak. Qua body en structuur heeft deze wijn veel gemeen met een merlot.

Benieuwd welke wijn jij het lekkerst vindt? Doe de smaakprofielentest en ontdek jouw favorieten!

LEKKER BIJ ROOD VLEES

Door de bittere smaaktonen is een glas carmenère de perfecte match met rood vlees en barbecue. Een fruitige variant is lekker met bijvoorbeeld lamsrack. 

 

Meer leren over wijn?

Doe dan eens de Smaakprofielen en ontdek of carmenère jouw favoriete wijn is!

Meer leren? Er zijn tal van druiven en wijnen met ieder hun eigen smaak uit verschillende wijnlanden. Lees meer over de populairste druiven om wijn van te maken. Benieuwd naar de meest aangeplante druivenrassen en wijnen ter wereld? Dit zijn de grootste witte wijnen en rode druiven.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.