Skip to main content

Alle smaakprofielen

Smaakprofielentest
Smaakprofielentest

Bij Gall & Gall hebben we ruim 1600 wijnen in het assortiment. Het is natuurlijk fantastisch dat we daarmee de ruimste keuze van Nederland hebben. Maar als je nog niet weet wat je lekker vindt kan het best lastig zijn om te kiezen. Juist daarom hebben wij smaakprofielen ontwikkeld. Welke smaakprofielen er allemaal zijn? Bekijk ze hieronder in een kort overzicht.

RODE WIJNEN

RODE WIJNEN

Hou je van royal red, dan hou jij van echt bijzondere wijnen. Wijnen met een verhaal. Waar je voor wilt gaan zitten, om er rustig van te genieten. Om de wijn te leren begrijpen. Wijnen met een bite, met vulling en waar je veel verschillende dingen in proeft. Een hoge smaakintensiteit dus. De wijnen in dit profiel zijn meestal wat duurder. Wil je wat minder uitgeven? Ga dan voor Classic Red wijnen.

image

Je bent een classic red liefhebber wanneer je rode wijn drinkt zoals rode wijn ooit bedoeld was: met veel karakter - en een beetje bite en structuur in de mond. De tannines en zuren zijn goed te proeven, wat zorgt voor een hoge smaakcomplexiteit. De wijn mag verder best een verhaal hebben. De wijnen in dit profiel zijn niet bepaald slobberwijntjes. Het liefst eet je er dus ook wat bij. Denk bijvoorbeeld aan een eenvoudige Bordeaux of Chianti.

image

Wanneer jij een fruit smoothie liefhebber bent, moet een rode wijn voor jou fruitig zijn. Als een mand vol rood zomerfruit. Lekker fris met flink wat zuren, maar soepel in de mond. Geen harde randjes dus..
Je houdt van zachte tannines door houtlagering. Makkelijk drinkbaar, daar maak je jou het gelukkigst mee. Denk bijvoorbeeld aan een Pinot Noir uit Nieuw Zeeland.
 

image

Jij houdt van volle, soepele, zijdezachte wijnen als je voor big red gaat. Denk aan neervallen op een bed vol kussens en je hebt dit smaakprofiel. Je houdt van zongerijpte, soepele tannines en van veel smaak. Je wilt namelijk wel wat proeven. Verder zie je een wijn het liefste als je bankrekening: vol. De wijnen in dit profiel zijn meestal wat duurder. Wil je wat minder uitgeven? Ga dan voor een Easy Rider.

image

Ben jij een easy rider? Dan pak jij het relaxt aan. Jij hoeft geen ingewikkelde of ‘stroeve’ wijnen. Voor jou moet een wijn gewoon lekker makkelijk drinkbaar zijn. Niet te veel zuren en niet te veel tannines, perfect in het midden. Jij houdt van medium body in de wijn. En dan lekker voetjes omhoog, haardje aan, Barry White op play. Helemaal goed. Denk bijvoorbeeld aan een La Palma Merlot. 

image

Hou jij van fresh red? Dan ben jij bent een fris type. Midden in de winter in korte broek naar buiten? Heerlijk! Daarnaast moet een wijn vooral lekker sappig zijn. De zuurgraad mag dus best hoog zijn. Niet te vol, niet te zwaar, en licht verteerbaar. Een beetje kruidig mag ook. Als het rode fruit maar uit het glas spat. Niet al te veel tannines, want daar wordt de wijn voor jou te stevig van. Denk bijvoorbeeld aan een Bourgogne Pinot Noir of een lichte Italiaanse wijn.

WITTE WIJNEN

WITTE WIJNEN

Big White wijnen passen bij jou wanneer je houdt van soepele witte wijnen. Geen scherpe randjes, maar lekker rond zonder te veel zuren. Je houdt van een intense volle en rijke smaak. Denk aan een wapperend satijnenlaken: rijk, vol en glooiend zacht. Denk bij Big White bijvoorbeeld aan een La Palma Chardonnay. Maar het rijke, ronde mondgevoel van de houtgelagerde Meursault uit de Bourgogne zal je ongetwijfeld ook heerlijk vinden. 

image

Hou je van sugar honey wijnen? Dan ben je een echte zoetekauw. Thuis doe je graag een beetje suiker in je koffie en je kunt jou 's nachts wakker maken voor een stuk taart. Je bent niet op zoek naar een hoge zuurtegraad in de wijn. Witte wijn mag voor jou lekker vol en zoet zijn. En vooral niet te ingewikkeld. Jij gaat voor een rijke smaak. Wijnen om je lippen bij af te likken! Denk bijvoorbeeld aan een Bordeaux Moelleux. Of een zoete Loire wijn, bijvoorbeeld een aromatische Vouvray. 

image

Niet te zuur en niet te rond en vol. Maar precies er middenin. Een wijn mag voor jou best bijzonder en complex zijn. Je proeft graag verschillende smaaklagen, een hoge smaakcomplexiteit dus. Maar allemaal wel subtiel en beschaafd. Je bent tenslotte een echte klassieker. Beetje verhaal in het glas, helemaal top. Denk bijvoorbeeld aan een witte Bourgogne.

image

Jij houdt van fris. Fris als een lenteochtend op slippers. Maar het gaat je niet alleen om fris, want daarnaast hou je van véél smaak. Wijnen die binnenkomen. Hoppatee! Je houdt van wijnen met een hoge smaakintensiteit. Je wilt namelijk wel wat proeven. Een hoge zuurtegraad past bij jou, dat staat voor de frisheid in de wijn. Verder moet een wijn voor jou niet te moeilijk zijn: easy drinking, daar hou je van. Denk bijvoorbeeld aan een Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc.

image

Hou jij van een fresh prince? Dan mag een witte wijn van jou lekker fris zijn. Je houdt van frisse zuren in je glas. Maar: liever niet al te veel in your face. Nee, jij bent duidelijk meer het verfijnde type. Veel smaaklaagjes zorgen voor een hoge smaakcomplexiteit. Een klein verhaal in je glas, daar ben jij naar op zoek. Jeugdig fris maar wel met karakter. Denk bijvoorbeeld aan een Riesling uit de Elzas of een Touraine Sauvignon Blanc.

image

Ben jij een fruit lover? Dan zie jij een wijn het liefste als jezelf: fris en fruitig. Appel, peer en lekker toegankelijk. Een wijn moet voor jou niet te zuur zijn en niet te rond. Precies er tussenin is perfect voor je. Ongecompliceerd. Dus niet al te moeilijk qua smaak... Makkelijk drinkbaar en simpel te begrijpen, daar hou je van. Denk bijvoorbeeld aan een Torres Vina Sol.

ROSÉ WIJNEN

ROSÉ WIJNEN

Hou jij van big rose? Dan moet een rosé voor jou vooral soepel zijn. Geen scherpe randjes, maar lekker rond. Heerlijk! Denk aan een wapperend satijnen laken, en je hebt jouw smaakprofiel. Rijk, vol en glooiend zacht.

image

Is een sugar honey rosé jouw favoriet? Dan ben je een echte zoetekauw. Thuis doe je graag een beetje suiker in je koffie en je kunt jou enorm verwennen met taart. Ook in rosé houd je van een zoete smaak. En die wijn mag ook veel smaak hebben.

image

Is een fresh hammer rosé jouw ding? Dan hou jij van fris. Fris als een lenteochtend op slippers. Daarnaast hou je van véél smaak. Wijnen die binnenkomen. Hoppatee! Je wilt namelijk wel wat proeven. Verder moet een wijn voor jou niet te moeilijk worden. Easy drinking, daar hou je van.

image

Wanneer je houdt van classic rosé, dan hou jij van de klassieke, verfijnde wijn. Niet te zuur en niet te rond en vol. Maar precies er middenin. Een wijn mag voor jou best bijzonder en complex zijn. Beetje verhaal in het glas, helemaal top.

image

Ben jij een fruit lover? Dan zie jij rosé het liefste als jezelf: fris en fruitig. Lekker toegankelijk, ongecompliceerd. Dus niet al te moeilijk qua smaak. Makkelijk drinkbaar en simpel te begrijpen, daar hou je van.

image

Jij houdt van fris. Fris als een lenteochtend op slippers. Maar het gaat je niet alleen om fris, want daarnaast hou je van véél smaak. Wijnen die binnenkomen. Hoppatee! Je houdt van wijnen met een hoge smaakintensiteit. Je wilt namelijk wel wat proeven. Een hoge zuurtegraad past bij jou, dat staat voor de frisheid in de wijn. Verder moet een wijn voor jou niet te moeilijk zijn: easy drinking, daar hou je van. Denk bijvoorbeeld aan een Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc met een scheutje pinot noir.

Smaakprofielentest op mobiele telefoon

ZELF JE SMAAKPROFIEL AANMAKEN

Leer in 24 seconden je persoonlijke smaakprofiel kennen. En ontdek de wijn die daarbij past. Doe de test en maak je smaakprofiel aan.

> Doe de test

TIPS

Als jouw smaakprofielen zijn aangemaakt weet je welke wijnen er goed bij je passen. Maar wat kun je er nog meer mee? Lees onze tips! 

> Lees de tips

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.