Skip to main content
Catena Zapata Nicasia Vineyards Malbec Magnum

Big Red 5.0

Catena Zapata Nicasia Vineyards Malbec Magnum

Oorsprong - Argentinië 2016 150CL 14%

Nicasia Vineyard – vernoemd naar de grootmoeder van Nicolás Catena – ligt in het zuiden van Mendoza. De wijngaard bevindt zich op 1095 meter hoogte aan de voet van de Andes.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Catena Zapata Nicasia Vineyards Malbec Magnum

De Nicasia Vineyard (vernoemd naar de grootmoeder van Nicolás Catena) ligt in het zuiden van Mendoza. De wijngaard bevindt zich op 1095 meter hoogte aan de voet van de Andes. De met de hand bewerkte wijnstokken geven lage rendementen. Dat zorgt voor veel kracht en smaak en dat proef je terug in deze top-malbec van Catena Zapata. De wijn rijpt eerst 18 maanden op Franse eikenhouten vaten en daarna nog 24 maanden op fles in de bodega. Daarna komt hij pas op de markt. Deze magnum kan geweldig lang rijpen.

5.0
  • Top wijn
Malbec

Deze druif is populair vanwege z'n intense, kruidige wijnen met soepele afdronk. Goede combinatie met minder vette rode vleessoorten en gesmolten blauwe kaas.

Beschrijving Malbec met veel kracht en smaak uit de Nicasia Vineyard in Mendoza. De wijn rijpt eerst 18 maanden op eikenhouten vaten en daarna nog 24 maanden op fles.
Inhoud 150 Centiliter
Alcoholpercentage 14%
Soort malbec
Oorsprong Argentinië
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

4 keer bekroond
Oogstjaar 2014
96 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2015
97 punten

Descorchados

Oogstjaar 2016
96 punten

James Suckling

Oogstjaar 2017
94 punten

Vinous

Ons verhaal

Argentinië, Mendoza
Bodega Catena Zapata Mendoza

Bodega Catena Zapata is een Argentijns familiebedrijf uit 1902. De visie van het bedrijf is: ‘Great wines begin in the vineyard’. Het bedrijf maakt vele verschillende wijnen variërend van eenvoudige borrelwijnen tot de absolute top van Argentinië. Letterlijk en figuurlijk. Want de Adrianna wijngaard van het domein bevindt zich op ruim 1500 meter hoogte aan de voet van de Andes en wordt gezien als de Grand Cru van Zuid-Amerika. Patras familias Nicolás Catena Zapata heeft veel pionierswerk verricht op het gebied van malbec en is mede verantwoordelijk voor het succes van deze druif in Argentinië. In 2009 werd Nicolás Catena uitgeroepen tot Decanter Man of the Year. Catena is ook het moederbedrijf van het wijnhuis Alamos.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen