
Champagne
Gossett Grand Rosé Brut
Frankrijk - Chardonnay, Pinot noir 75CL 12%
Om de Grand Rosé Brut van Gosset zijn kleur te geven wordt een gedeelte (7%) rode wijn van pinot noir-druiven toegevoegd aan deze champagne. De overige druiven voor de productie van deze mousserende wijn zijn 58% chardonnay en opnieuw 35% pinot noir.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Gossett Grand Rosé Brut
Je proeft de smaak van aardbeien die liggen onder een klein laagje aardbeienjam. Hij is fris, levendig en rond. Je kan hem serveren bij nagerechten met fruit. De combinatie met foie gras wordt ook aangeraden.
Met de chardonnay druif kunnen veel verschillende wijnen worden gemaakt; van subtiele, zeer frisse Chablis tot aan houtgelagerde, rijke, volle wijnen.
Deze druif zorgt voor fruitige rode wijnen die geliefd zijn om de aroma's van rood fruit en specerijen. En een lange soepele afdronk met zachte tannines. Perfect bij eend, kip en varkensvlees.
Beschrijving | Rosé Champagne die zijn kleur krijgt door toevoeging van rode wijn. Je proeft de smaak van aardbeien die liggen onder een klein laagje aardbeienjam. Fris, levendig en rond. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Alcoholpercentage | 12% |
Soort | chardonnay, pinot noir |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Frankrijk |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Falstaff Wine Guide
Ons verhaal
De geschiedenis van champagnehuis Gosset gaat terug tot het jaar 1584. In dat jaar was oprichter en naamgever Pierre Gosset tegelijkertijd de burgemeester van het dorpje Aÿ. Gosset claimt met deze rijke historie het oudste champagnehuis te zijn. Op zich is dat ook wel waar, alleen maakte Gosset in die tijd nog geen mousserende wijn. Het oudste champagnehuis dat champagne maakt zoals we dat vandaag de dag kennen, is namelijk Ruinart uit 1729. Dat neemt niet weg dat je Gosset kan rekenen tot de beste champagnehuizen. Je herkent de champagnes van Gosset aan hun complexe stijl met finesse en een uitstekende balans.