Skip to main content

Dubbel zo leuk!


Magnum wijn- & champagneflessen

Magnum fles

Etentje gepland of iets speciaals te vieren? Trek dan eens een mooie magnumfles wijn of champagne open. Een magnum formaat fles is dubbel zo groot als een standaard fles, namelijk 1,5 liter. Met zo’n kanjer kun je overal goed aankomen!

Bekijk alle magnumflessen

MAGNUM FLES: PERFECT VOOR DE LANGZAME RIJPER

Een grote fles wijn staat imposant op de dinertafel. De magnum fles is vooral geschikt voor wijnen die een langere rijpingstijd nodig hebben. Hierbij kun je denken aan de Vina Salceda Reserva Rioja Magnum. Feit is dat wijn in een grote fles langer de tijd krijgt om te rijpen. Je wijn krijgt de mogelijkheid meer complexiteit en smaaknuances te ontwikkelen, lekker! Ander voordeel; door het dikkere glas hebben temperatuurswisselingen minder invloed. De temperatuur van wijn is erg belangrijk. Zo’n magnum fles is goed voor 10 glazen wijn, fijn voor als je een diner organiseert.

MAGNUM FLES CHAMPAGNE: GROOTS VIEREN

Je hebt vast wel een keer een magnum fles met champagne voorbij zien komen. In de champagnewereld zijn grotere formaten flessen heel populair. Er zijn zelfs flessen van 30 liter! Het ziet er niet alleen feestelijk uit, een grotere fles is ook goed voor de kwaliteit van champagne. De magnum fles bevorderd een langzamere rijping van champagne. Hierdoor kiezen veel producenten ervoor de flessen later in de verkoop te zetten dan de standaard fles. Fijn voor jou, zo kun je binnen een leuk budget een goed gerijpte champagne kopen zonder dat die meteen een vintage prijskaartje heeft. Wij bieden onder andere Magnum flessen aan van Pommery Brut, Taittinger en Veuve Clicquot.

Good to know: als je spreekt over een magnum fles (dus niet het ijsje!) dan zeg je dit gewoon op z'n Nederlands: "Mag-num". Zo sla je geen flater bij de wijnkenners.

Meer leren over wijn?

Leer dan bijvoorbeeld alles over champagne in onze champagne masterclass! Nog vragen onbeantwoord gebleven? Bekijk de pagina met antwoorden op alle mousserende vragen. Niet zo’n fan van bubbels? Ontdek dan meer over de wijnlanden en de bekendste wijnen. Benieuwd welke wijn jij eigenlijk het lekkerst vindt? Doe dan eens onze smaakprofielentest en ontdek jouw favoriete rode én witte wijnen binnen 24 seconden!
 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.