Skip to main content
Kuentz-Bas Trois Chateaux Pinot Gris

Pinot Gris

2e halve prijs

Kuentz-Bas Trois Chateaux Pinot Gris

Oorsprong - Frankrijk 2016 75CL

Biodynamisch gecertificeerde pinot gris uit de Elzas. Behoorlijk zoet, maar met rijkdom, complexiteit en mooie zuren. Daardoor is hij prachtig in balans.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Kuentz-Bas Trois Chateaux Pinot Gris

De Trois Chateaux wijnen van Kuentz-Bas komen van de beste wijngaarden van het domein. In de Elzas is het altijd maar de vraag of de wijn droog of zoet is. In het geval van deze biodynamisch gecertificeerde pinot gris heeft de wijn 28 gram restsuiker per liter. Dat is behoorlijk zoet te noemen. Maar de wijn heeft ook rijkdom, complexiteit en mooie zuren. Daardoor is hij prachtig in balans. Je proeft gebakken gele appels, honing en gedroogde abrikozen. Heerlijk in combinatie met charcuterie, gevogelte lever of vederwild.

Smaak Rijk, Complex en Zoet
Lekker bij Gebakken Appel , Honing en Abrikoos
Pinot gris

Pinot gris is beroemd om zijn levendige witte wijnen die uiteenlopen van droog tot zoet. Uitstekend bij witte vleessoorten. Drink de lichtzoete varianten bij curry's.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Biodynamisch gecertificeerde pinot gris uit de Elzas. Behoorlijk zoet, maar met rijkdom, complexiteit en mooie zuren. Daardoor is hij prachtig in balans.
Inhoud 75 Centiliter
Soort pinot gris
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Adam 5 rue de l'Aigle, Ammerschwihr, France Email: jbadam@jb-adam.fr Website: www.jb-adam.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

2 keer bekroond
Oogstjaar 2016
91 punten

James Suckling

91 punten

Vinous

Ons verhaal

Frankrijk
Kuentz-Bas

Maison Kuentz-Bas is een eeuwenoude producent (sinds 1795) uit het plaatsje Husseren-les-Chateaux in de Elzas. De naam van het bedrijf is een samentrekking van twee familienamen. Een huwelijk tussen de familie Kuentz en de familie Bas zorgde ervoor dat de krachten van beide wijnfamilies in 1895 werden gebundeld. Het bedrijf beschikt over slechts 12 hectaren in enkele van de meest gewilde wijngaarden van de streek. Hier worden 27 verschillende wijnen van gemaakt. Sinds 2004 is het domein in handen van Jean-Baptiste Adam. Sindsdien zijn de rendementen omlaag gegaan en is overgestapt op biodynamische wijnbouw. Dit heeft een positief effect op de kwaliteit van de wijnen van Kuentz-Bas.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen