Skip to main content

Onze top 3


Alcoholvrije Gin

Alcoholvrije Gin

Op welk feestje je ook komt, gin kom je bijna overal tegen. Vooral gin-tonics zijn populair. Maar misschien heb je er even geen gin in en wil je geen alcohol drinken? Dan kun je ‘m ook maken met alcoholvrije gin. Smaakt nét zo goed en je kunt daarna gewoon in de auto stappen. Hoe je ‘m maakt? Lees snel verder.

BEKIJK HIER ALLE ALCOHOLVRIJE GIN

Gin zonder alcohol heet geen gin

We noemen gin zonder alcohol vaak alcoholvrije gin, maar wist je dat dit helemaal geen gin mag heten? Om de drank gin te mogen noemen moet deze volgens de wet minimaal 37,5% alcohol bevatten. Alcoholvrije gin is wel gedestilleerd, maar bevat geen alcohol. Het wordt daarom een kruiden destillaat genoemd. Wij vertellen je graag ook alles over gin met alcohol, maar voor nu: wat is alcoholvrije gin dan eigenlijk?

Benieuwd naar andere alcoholvrije cocktails? Bekijk hier diverse Mocktail recepten (alcoholvrije cocktails).

image

Wat maakt gin alcoholvrij?

De distillatie van alcoholvrije gin, ofwel kruiden destillaat, is hetzelfde proces als bij alcoholhoudende gin. Maar dan zonder de alcohol. Het basis ingrediënt is, net als bij echte gin, jeneverbes. Deze wordt gecombineerd met botanische kruiden, zoals citroen en kardemom. Het voordeel van deze spirit is dat het geen calorieën, suikers en zoetstoffen bevat. Alcoholvrij én zonder calorieën, dus drinken zonder schuldgevoel. Ideaal, toch?

Recept voor alcoholvrije gin-tonic

Deze gewilde mocktail maak je makkelijk zelf. Je hoeft maar één ingrediënt te vervangen en dat is de gin! Wil je weten hoe je de alcoholvrije variant van een gin-tonic maakt? Bekijk dan eens onze pagina met alcoholvrije cocktails en ontdek nog meer lekkere cocktails zonder alcohol.

Onze beste alcoholvrije gins

Er zijn verschillende alcoholvrije gins waaruit je kunt kiezen. Maar hoe weet je nu met welke je moet beginnen? Wij zetten de beste voor je op een rij. Probeer eens één van deze spirits. Laat een review achter na je aankoop en laat ons weten of je het hiermee eens bent!

Seedlip Spice 94

Deze alcoholvrije gin komt door de botanische kruiden zó dichtbij de smaak van echte gin, dat het net lijkt alsof je een klassieke gin-tonic drinkt. Seedlip Spice 94 bevat onder andere tonen van kardemom, citroen en grapefruit. Dit maakt het de perfecte basis voor een kruidige cocktail. En hij komt ook nog eens in een mooie fles. Wil je meer weten over deze fles? Lees dan het verhaal achter Seedlip Spice.
 

Seedlip Spice 70CL

 

 

Fluére

Deze Latijnse alcoholvrije gin zit vol natuurlijke extracten. De kenmerkende smaken van jeneverbes zorgen ervoor dat je het verschil met een alcoholhoudende gin-tonic niet eens proeft. Ideaal voor een mocktail, dus!

Fluère 70CL