Skip to main content

De beste combinaties


Bier bij paasgerechten

Bier bij paasgerechten

Tijdens Pasen draait het om genieten van lekker eten, drinken en hopelijk genieten van de voorjaarszon. Verschillende biersoorten gaan heel goed samen met typische paasgerechten. Wij vertellen je welke bieren je deze paasdagen het beste bij je eten kunt serveren.

BEKIJK DE LEKKERSTE SPECIAALBIEREN

HÉT PAASBIER: PAASIJ

Op zoek naar hét biertje voor Pasen? Dan zoek je naar het Paasij! Ja echt, met een lange ‘ij’. Ook dit jaar hebben de brouwers van Brouwerij ‘t IJ namelijk weer hun uiterste best gedaan om een mooi lentebier te produceren. Het amberkleurige bier heeft een licht kruidige, maar zachte smaak en past goed bij de eerste zonnestralen van het voorjaar. De frisse smaak maakt van het Paasij een heerlijke dorstlesser bij de paasbrunch. Wees er trouwens wel snel bij, want dit gewilde IJ’tje wordt snel gevonden door de liefhebbers en is maar tijdelijk beschikbaar.

1. BIER BIJ CHOCOLADE

Heb je chocolade als toetje tijdens de paasdagen? Neem er dan een lekker donker bier bij! Het brede smakenpalet van deze bieren gaan heel goed samen met pure chocolade. In een Imperial stout vind je sowieso al smaken van geroosterde chocolade, dus het is niet gek dat dit bier lekker smaakt bij je paaseitjes. De zoete smaak van chocolade zwakt het bittere karakter van je stout bier iets af. Daarnaast zorgt de bitterheid en het koolzuur in dit zware bier ervoor dat je mond weer klaar is voor de volgende hap van je favoriete guilty pleasure.

SHOP STOUT BIER

2. BIER BIJ EI

Met Pasen draaien veel van de gerechten natuurlijk om ei. Maar welk biertje drink je daar bij? Of je jouw eitje nu hard of zacht kookt, bakt met groenten of pocheert, alle combi’s smaken nóg lekkerder met een zware bier. Neem bijvoorbeeld een tripel bier. Met de complexe smaken van een tripel bier komt je ei-gerecht nog beter uit. Probeer het zelf maar eens dit jaar!

SHOP TRIPEL BIER

3. BIER BIJ CHARCUTERIE

Komt er bij de borrel ook een gevulde plank met charcuterie op tafel? Dan is het goed om te weten welk bier je in huis moet halen voor de beste smaakbeleving. Bestaat je charcuterie voornamelijk uit gerookte vleessoorten? Schenk je gasten dan een laag bitter of blond bier in. De zware, zoete smaken zorgen voor de beste smaak van zowel het vlees als het bier. Als er meer zoute charcuterie of kazen op je borrelplank liggen, kies je voor een bier met juist meer bitterheid en meer zure smaken, zoals een IPA. De smaken van de borrelhapjes en het bier vullen elkaar goed aan. En dat is precies wat je wilt voor de beste smaakbeleving! 

 

SHOP BLOND BIER

OOK LEUK OM TE LEZEN:

Nu we jou de beste combinaties van je paasgerechten met verschillende biersoorten hebben uitgelegd, is het aan jou. Duik de keuken in, schotel jezelf en je gasten een overheerlijke paasmaaltijd voor, schenk het juiste bier in en ervaar zelf wat de combinaties met de smaakbeleving doen!

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.