Skip to main content

Alles over mousserende wijn


4 minder bekende alternatieven voor champagne

4 minder bekende alternatieven voor champagne

Champagne net iets boven je budget? Of gewoon zin om andere bubbels te proberen? Probeer eens een van de onderstaande alternatieven. Zo kan je toch aan de bubbels, maar dan net even anders!

BEKIJK ALLE MOUSSERENDE WIJNEN

image

De bekende alternatieven voor champagne zijn cava en prosecco. Echter, er zijn nog meer mousserende wijnen. Van Zuid-Afrika tot Duitsland: elk land heeft zijn eigen bubbels. Sommige bubbels worden, net als champagne, gemaakt volgens de "méthode traditionnelle". Echter alle mousserende wijnen hebben een andere samenstelling en herkomst. Ondanks dat proef je het verschil bijna niet! Deze mousserende wijnen vormen een alternatief voor champagne:

CRÉMANTS UIT FRANKRIJK

Champagne verdient alleen zijn naam wanneer deze ook daadwerkelijk in de gelijknamige streek geproduceerd wordt. Voor bubbels uit andere streken in Frankrijk hebben de Fransen crémant. Deze bubbels zijn van dezelfde kwaliteit als die van champagne, maar de herkomst en (eventueel) druivenrassen verschillen. Hoewel er een behoorlijk aantal verschillende crémants zijn. Onze crémants komen uit de Loire de Elzas.

SEKT UIT DUITSLAND

Ook Duitsland produceert een alternatief voor champagne! Dit heet Sekt en wordt meestal gemaakt van Riesling wijn in combinatie met andere lokale druivenrassen. Hoewel de productiemethode van Sekt vaak wat afwijkt, wordt een klein gedeelte hiervan geproduceerd op de Méthode Traditionnelle. Het resultaat? Een heerlijke droge mousserende wijn voor een prima prijsje!  

Schloss Trier Trocken 75CL

VONKELWIJN UIT ZUID-AFRIKA

VONKELWIJN UIT ZUID-AFRIKA

Vonkelwijn is de Zuid-Afrikaanse versie van champagne. Deze worden voornamelijk geproduceerd in koelere gebieden. De gebruikelijke basisdruiven van Vonkelwijn zijn dezelfde als die van champagne, namelijk chardonnay en pinot noir.

SPUMANTE UIT ITALIË

Hoewel prosecco de mousserende wijnmarkt in Italië domineert, worden er nog heerlijke andere vormen van bubbels middels de "méthode traditionnelle" geproduceerd. Namelijk Spumante, Italiaans voor mousserende wijn. 

Vallate Prosecco DOC Spumante Brut 75CL

WEL ZIN IN EEN GLAASJE, MAAR GEEN ZIN IN ALCOHOL?

Hoewel deze heerlijke alternatieven moeilijk te weerstaan zijn, kan je natuurlijk ook gewoon voor een avondje alcoholvrije bubbels gaan. Misschien niet zo exclusief als echte champagne, wel heel lekker!

MEER LEREN OVER CHAMPAGNE?

Want nu je weet wat de alternatieven zijn, wil je natuurlijk ook weten hoe je die bubbels moet openen. Of weten hoelang ze houdbaar zijn? Lees ook onze andere how-to's en leer alles over champagne!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.