Skip to main content

Dry Martini

De Dry Martini, een klassieker onder de cocktails. Zijn eenvoud heeft hem tot een favoriet gemaakt onder cocktailliefhebbers Hier vind je het recept en meer inspiratie!

4 min bereiden
3 ingrediënten
1 glas

image

Ingrediënten

  • 50 ml Dry Gin zoals de Bombay Dry
  • 15 ml Noilly Prat
  • Garnering: Citroenschil of 3 olijven op een prikker

Zo maak je een Dry Martini

  1. Voeg de Dry Gin en Noilly Prat toe aan een mengglas gevuld met ijs en roer zo’n 15 á 20 seconden goed door.
  2. Schenk de cocktail door een zeefje uit in een voorgekoeld martiniglas. 
  3. Garneer met een citroenschil of drie olijven op een prikker.


image

Wat is een Dry Martini?

Een Dry Martini is een klassieke cocktail die bestaat uit gin en droge vermout met als garnering een citroenschil of olijven. Het is een van de meest iconische cocktails ter wereld en staat bekend om zijn verfijnde smaak.

James Bond en (Dry) Martini

Over het ontstaan van de Dry Martini lopen de meningen uiteen, maar velen kennen deze cocktail dankzij zijn associatie met James Bond. De (Dry) Martini staat in de boeken en films van James Bond bekend als Bond's favoriete cocktail. Een echte klassieke cocktail die ook nog eens makkelijk te maken is!

Meer cocktails

Een Dry Martini maak jij nu in een handomdraai. Heb je de smaak te pakken en wil je meer cocktails maken? Neem eens een kijkje op de cocktail pagina en probeer verschillende soorten Martini cocktails uit zoals de Dirty Martini of Vodka Martini. Mixen maar!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.