Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Voor bijzondere feestjes


Grey Goose Le Fizz

Cocktails
Cocktails

Een glas champagne is de klassieke binnenkomer, maar zoals met wel meer klassiekers: been there, done that. Dus rode loper of niet, jij maakt voortaan de Grey Goose Le Fizz. Geen klassieker, wel classy. Vodka, limoen, soda en een scheut vlierbessenlikeur is wat er in deze cocktail gaat. Moeten we nog meer zeggen?

Grey Goose Le Fizz

DIT HEB JE NODIG

  • 35 ml GREY GOOSE Vodka
  • 25 ml vlierbessenlikeur
  • 20 ml vers limoensap
  • 75 ml gekoelde soda
  • IJsblokjes

ZO GA JE TE WERK:

  1. Doe 35 ml GREY GOOSE Vodka, 25 ml vlierbessenlikeur en 20 ml vers limoensap in een cocktailshaker.
  2. Doe er flink wat ijs bij en schud de boel even krachtig.
  3. Giet dit door een fijne zeef in een flûte. 
  4. Top af met soda water.

Tip: zet de glazen van tevoren in de koelkast, dan blijft je cocktail langer koel.

LE FIZZ: DE GESCHIEDENIS

Al in 1887 wordt voor het eerst geschreven over Le Fizz. In de Bartender’s Guide van barman Jerry Thomas staan maar liefst zes Fizz-recepten. Tussen 1900 en 1940 verovert deze cocktail heel Amerika. Vooral de variant met gin is dan populair. Grey Goose Le Fizz werd speciaal bedacht voor de Oscars, als alternatief voor het glas champagne. Le Fizz is echt een cocktail om mee te toasten. Op een mooi huwelijk bijvoorbeeld, of zakelijke successen. Maar ook bij de BBQ en buitenfeestjes misstaat deze vodka cocktail niet.

Favoriet opslaan
Grey Goose

Grey Goose 70CL

ZELF MIXEN

Zo. Nu weet je precies hoe je de perfecte Grey Goose Le Fizz moet maken! Wil je nu eens wat anders? Ga dan terug naar alle cocktails of mixrecepten. Bekijk ook een van de populairste cocktails van Nederland: Sex on the beachTequila SunriseLong Island Iced Tea en Cosmopolitan. Genoeg te ontdekken met meer dan 300 cocktailrecepten van Gall & Gall!