Skip to main content

Long Island Iced Tea

Met z’n hoge alcoholpercentage is deze cocktail net iets anders dan andere cocktails. De Long Island Iced Tea wordt gemaakt met veel verschillende sterke dranken en is daarmee legendarisch, maar tegelijkertijd ook berucht. Ontdek het recept van de Long Island Iced Tea en geniet met mate!

4 min bereiden
7 ingrediënten
1 glas
196 kcal
€2.13 per glas

Ingrediënten Long Island Iced Tea

Hoe maak je een Long Island Iced Tea?

  1. Schenk alle ingrediënten voor deze cocktail, behalve de cola, samen in één glas
  2. Roer alle ingrediënten door elkaar
  3. Vul een ander glas met ijsblokjes
  4. Giet vervolgens de mix in het glas met de ijsblokjes
  5. Vul nu de rest van het drankje aan met cola
  6. Maak ‘m af met een schijfje citroen
image

Geschiedenis Long Island Iced Tea

Waar komt die Long Island Iced Tea nou echt vandaan? De Amerikaan Robert Butt claimt deze cocktail te hebben uitgevonden. Hij deed in 1972 mee aan een wedstrijd voor nieuwe cocktails met Triple Sec. Hij combineerde alle verzonnen ingrediënten met Triple Sec en de Long Island Iced Tea was geboren! Zo’n 50 jaar eerder zag een soortgelijke cocktail het daglicht: een cocktail met whisky, maple syrup, wodka, gin, tequila en rum. Deze variant is uitgevonden door een Old Man Bishop uit Long Island. 

Ondanks dat het recept van deze oude man eerder bestond, is de wereldbekende cocktail tegenwoordig gebaseerd op het recept van de Amerikaan Butt.

Hoeveel soorten drank zitten er in een Long Island Iced Tea?

Maar liefst 5 soorten sterke drank vind je terug in een Long Island Iced Tea: gin, tequila, wodka, witte rum en triple sec.
En nog een beetje cola en citroensap om het af te maken. Rustig opdrinken dus!

Zit er icetea in een Long Island Iced Tea?

Ondanks dat de naam het doet vermoeden, zit er in de Long Island Iced Tea helemaal geen ijsthee. Lekker verwarrend dus. Tijdens het ontstaan van Amerika hebben veel cocktails codenamen gekregen. Zo ook Long Island Iced tea. Waarom ice tea? Het heeft dezelfde kleur. Vandaar dus de naam! Al heb je natuurlijk snel door dat er geen ice tea in het drankje te vinden is, als je ‘m proeft.

Variaties van de Long Island Iced Tea

Een cocktail met zoveel ingrediënten als de Long Island Iced Tea geeft je mogelijkheden om te variëren. Zo kun je de tequila vervangen door een rokerige drank, zoals mezcal. Wil je een Aziatische twist geven aan je cocktail? Vervang de gin en wodka voor sake en shochu. Geen groot fan van cola? Je kunt ook de cola vervangen door andere frisdranken zoals cassis, bitter lemon of tonic.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.