Skip to main content

Recept


Jack Black’s Cherry

Jack Black’s Cherry

Jack Daniel's gemixt met kersenlikeur en cola. Klinkt heerlijk toch? Lees hieronder hoe je deze Black Jack's Cherry zelf maakt.

Jack Blacks Cherry cocktail

INGREDIËNTEN:

  • 45 ml Jack Daniel’s Tennessee Whiskey 
  • 20 ml kersenlikeur 
  • 160 ml cola
  • Een kers als garnering 

BEREIDING:

  1. Maak de cocktail in een rocks of whiskey glas, gevuld met ijsblokjes. Dit betekent dat je het drankje direct in het glas klaarmaakt door alle ingrediënten stuk voor stuk toe te voegen.
  2. Vul het glas vol met ijsblokjes.
  3. Vervolgens voeg je de Jack Daniel’s toe, samen met de kersenlikeur.
  4. Schenk er 160 ml cola bij.
  5. Roer het drankje na het toevoegen alle ingrediënten even door, zodat de smaken zich goed mengen.
  6. Garneer de cocktail met een verse kers.

TIP VAN TESS

Wanneer een cocktailrecept vraagt om een kers als garnering, probeer dan weg te blijven van die knalrode kersen uit een potje. Deze kersen zijn ontzettend chemisch en hebben, behalve hun vorm, niks meer te maken met een kers. Kersen die je wel voor cocktails kan gebruiken zijn Maraschino kersen van het merk Luxardo.

GEMIXT DOOR TESS

Tess Posthumus is freelance hospitality professional. Ze reis de hele wereld over en werkt bij een van de beste cocktailbars van de wereld: Door 74 in Amsterdam. Onlangs werd ze verkozen tot Beste Bartender van Nederland! Lees meer over Tess en bekijk haar recepten op haar profielpagina

ZELF MIXEN

Nu weet je precies hoe je zelf een Jack Black's Cherry maakt. Heb je nog inspiratie nodig andere cocktails maken? Ontdek de top 10 wodka cocktails, de top 10 gin cocktails of de top 5 vermouth cocktails! Je kunt ook gaan voor een Gin-TonicSex on the beachLong Island Iced Tea of een Tequila Sunrise

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.