Skip to main content

Recept


Sweety Dog

Sweety Dog

De Sweety Dog is de cocktailklassieker Salty Dog in een zoet jasje. Bij de Salty Dog wordt het bitterfrisse huwelijk tussen gin en grapefruit bezegelt met een randje zout. Ik vind zout net te heftig en heb de tumbler daarom in lichtbruine suiker gedoopt. Dat kan hij prima hebben zolang je vers, en dus niet gezoet, grapefruit sap gebruikt! Ontdek de Sweety Dog!

Een fles Sipsmith London Dry Gin met een cocktail glas ervoor

INGREDIËNTEN

  • 1 ½ deel Sipsmith London Dry Gin
  • 2 delen vers (rood) grapefruitsap
  • lichtbruine suiker
  • IJs

BEREIDING

  1. Pers het grapefruitsap
  2. Vul een mixbeker met ijs
  3. Bevochtig de rand van de tumbler met wat grapefruitsap
  4. Draai de rand van het glas door een laagje suiker
  5. Voeg het sap en de gin bij het ijs en shake goed
  6. Giet de mix door een zeefje voorzichtig in de tumbler

GEMIXT DOOR DAAN

Daan is de creatieve partner van Mister Kitchen. Mister Kitchen bestaat uit drie vrienden die culinaire reportages maken over eten (o.a. voor foodmagazine delicious.) en Het Weekend van de Rollende Keukens organiseren. Daarnaast creëren zij unieke voedingsproducten die nog niet bestaan of die volgens hun beter kunnen worden gemaakt. Zo hebben zij hun eigen lijn Butch&Dutch braadworsten bij Albert Heijn en Rabarcello, een ‘Dutch Spirit’ van verse rabarber.

ZELF MIXEN

Zo. Nu weet je precies hoe je de perfecte Sweety Dog moet maken! Wil je nu eens wat anders? Ga dan terug naar alle cocktails. Bekijk ook  de populairste cocktails van Nederland: Gin-TonicBloody MaryMojitoCaipirinha en Pina Colada. Genoeg te ontdekken met meer dan 300 cocktailrecepten van Gall & Gall!