Skip to main content

Recept en inspiratie


Whiskey Ginger Ale

whisky ginger ale cocktail

Whiskey en Ginger Ale vullen elkaar perfect aan. De verfrissende smaak van ginger ale is een prachtige tegenhanger van de complexe smaken van een whisky. Een ideale basis dus voor een mixrecept of cocktail. Ontdek hoe je deze twee het beste kunt combineren!

DE GALL WHISKEY GINGER ALE

Er zijn talloze variaties op deze klassieke cocktail. Zo kan je verschillende soorten whisky gebruiken; zoals een rokerige Scotch whisky of een Amerikaanse bourbon. Ook hebben de verschillende merken ginger ale en de garnering invloed op de smaak. Wij hebben een Ierse whiskey uitgekozen omdat die lekker soepel van smaak is. De ginger ale van Fever Tree is voor ons een favoriet. Doe er een schijfje (of sliertje) sinasappel bij en voilà! 

image

Whiskey Ginger Ale - Recept

INGREDIËNTEN

  • 50 ml Whiskey
  • 150 ml Fever Tree ginger ale
  • Vers limoensap
  • Limoen (in partjes) of sinaasappel (in schijfjes)
  • IJsklontjes

BEREIDING

  1. Vul een longdrinkglas met ijsklontjes en voeg de whiskey en ginger ale toe.
  2. Doe er een paar druppels limoensap bij en roer even.
  3. Garneer met een limoenpartje of sinaasappelschijfje.

Nieuw fenomeen

John Dewar was een van de eerste Schotten die whisky blendde. En de eerste die het goed deed. De blended Scotch whisky van Dewar's viel meer dan 500 keer in de prijzen bij internationale competities. Onder leiding van zijn zoons John A. en Tommy groeide Dewar's in 1896 uit tot wereldmarktleider. Tommy werd in die tijd ook beroemd met zijn reisdagboek Ramble Round the Globe, waarin hij over zijn reizen schreef en tegelijkertijd reclame maakte voor Dewar’s. Hij was waarschijnlijk de eerste storyteller ooit. De 12 jaar oude Dewar’s werd gemaakt door de zesde meesterblender Tom Aitken. Het mengen van deze licht rokerige whisky met ginger ale is een relatief nieuw fenomeen.

image

GEMIXT DOOR MARCEL

Voordat Marcel Langedijk freelance journalist werd, werkte hij op de redactie van verschillende bekende tijdschriften. Inmiddels schrijft hij over alles wat het leven boeiend maakt. 

ZELF MIXEN!

Nu weet je precies hoe je zelf een whisky ginger ale maakt. Zoek je naar andere cocktails met whisky? Bekijk dan onze top 10 whisky cocktails.  Wil je nu eens wat anders? Bekijk dan nu de cocktail pagina voor meer ideeën of variaties op de populaire Gin-TonicBloody MaryMojitoCaipirinha en Piña Colada pagina's. Genoeg te ontdekken dus!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.