Recept Whiskey & Ginger Ale

Whiskey en Ginger Ale vullen elkaar perfect aan. Een ideale basis dus voor een mixrecept. Ontdek snel hoe je deze twee het beste kunt combineren! 

INGREDIËNTEN

  • 35 ml Jameson Whisky
  • 100 ml Fever-Tree Ginger Ale
  • Sinaasappelschijfje
  • Soort glas: longdrink

BEREIDING

  1. Vul een longdrink glas met ijsblokjes.
  2. Voeg 35 ml Jameson Whisky en 100 ml Fever-Tree Ginger Ale toe.
  3. Roer en garneer met 1 schijfje sinaasappel.
rum swizzle

voor in je

Whiskey & Ginger Ale


Nieuw fenomeen

John Dewar was een van de eerste Schotten die whisky blendde. En de eerste die het goed deed. De blended Scotch whisky van Dewar’s viel meer dan 500 keer in de prijzen bij internationale competities. Onder leiding van zijn zoons John A. en Tommy groeide Dewar’s in 1896 uit tot wereldmarktleider. Tommy werd in die tijd ook beroemd met zijn reisdagboek Ramble Round the Globe, waarin hij over zijn reizen schreef en tegelijkertijd reclame maakte voor Dewar’s. Hij was waarschijnlijk de eerste storyteller ooit. De 12 jaar oude Dewar’s werd gemaakt door de zesde meesterblender Tom Aitken. Het mengen van deze licht rokerige whisky met ginger ale is een relatief nieuw fenomeen.

Marcel Langedijk

GEMIXT DOOR MARCEL

Voordat Marcel Langedijk freelance journalist werd, werkte hij op de redactie van verschillende bekende tijdschriften. Inmiddels schrijft hij over alles wat het leven boeiend maakt. Lees meer over Marcel en al zijn verhalen op zijn profielpagina.


ZELF MIXEN!

Nu weet je precies hoe je zelf een Whiskey Ginger Ale maakt. Wil je nu eens wat anders? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-tonicBloody MaryMojitoCaipirinha en Pina Colada. Genoeg te ontdekken dus!

Ook leuk om te lezen: