Skip to main content

Alles over


Catena

Catena

In 1902 kwam de Italiaanse immigrant Nicola Catena naar Mendoza. Hier plantte hij zijn eerste malbec wijngaard. En met succes: tot vandaag de dag behoort Catena tot de allerbeste wijnhuizen van Argentinië! Lees hieronder verder over wijnhuis Catena.

Bekijk Catena wijnen

Catena; het ontstaan

Catena Zapata werd in 1902 opgericht en is in handen van het vader-dochter team, Dr. Nicolás Catena Zapata en Dr. Laura Catena. Zij willen de Argentijnse wijn de komende 100 jaar naar een nog hoger niveau tillen. Catena Zapata was de eerste Argentijnse wijnmakerij die een “100 Parkerpunten” wijn produceerde. Zo werd de wijn gelabeld als uitzonderlijk en heeft het inmiddels nu zes perfecte scores van 's werelds beste wijncritici.

Het huis van Catena gelegen tussen de wijngaarden

Kwaliteit ten top

In 2020 werd Catena Zapata na een marktonderzoek van Drinks International en Wine Intelligence uitgeroepen tot het meest bewonderde wijnmerk ter wereld. Deze groep van drankhandelaren en wijnexperts (wijnprofessionals uit 48 verschillende landen) vroegen de respondenten een lijst op te stellen van drie wijnmerken die zij het meest bewonderden. Daarbij werd er beoordeeld op de kwaliteit van het merk, de bekendheid onder de consumenten, de verpakking en de algemene authenticiteit van het merk in hun regio. Met deze wijn haal je dus absoluut het neusje van de zalm in huis!

De smaak van Catena

De wijngaarden van Catena liggen in Mendoza, het belangrijkste wijngebied van Argentinië. Dit ligt in het westen van het land, pal aan de voet van het Andesgebergte. De koele nachten en intense zonnestralen overdag op het gebergte zorgen voor een dikke schil van de druif en rijpe tannines. Hierdoor zijn de wijnen geconcentreerd, rijk en soepel van smaak.

De belangrijkste druiven die Catena verbouwt zijn:

MEER WETEN OVER WIJN?

Dat komt goed uit! Lees eens verder over alle wijnlanden, of word wijnexpert en leer alles over de verschillende wijnsoorten! Meer zin in wat actie? Onderzoek dan eens welk smaakprofiel je hebt, of proef eens een glas wijn in vijf simpele stappen.