Skip to main content

Alles over


Catena

Catena

In 1902 kwam de Italiaanse immigrant Nicola Catena naar Mendoza. Hier plantte hij zijn eerste malbec wijngaard. En met succes: tot vandaag de dag behoort Catena tot de allerbeste wijnhuizen van Argentinië! Lees hieronder verder over wijnhuis Catena.

Bekijk Catena wijnen

Catena: het ontstaan

Catena Zapata werd in 1902 opgericht en is in handen van het vader-dochter team, Dr. Nicolás Catena Zapata en Dr. Laura Catena. Zij willen de Argentijnse wijn de komende 100 jaar naar een nog hoger niveau tillen. Catena Zapata was de eerste Argentijnse wijnmakerij die een “100 Parkerpunten” wijn produceerde. Zo werd de wijn gelabeld als uitzonderlijk en heeft het inmiddels nu zes perfecte scores van 's werelds beste wijncritici.

image

CATENA ZAPATA MALBEC ARGENTINO


De malbec druif heeft een geschiedenis van 10 eeuwen met daarin hoofdrollen voor Eleonora van Aquitanië, de druifluis (phylloxera) en de familie Catena.  Eleonora van Aquitanië verplichtte de wijnboeren uit Bordeaux om in de 12e eeuw hun wijngaarden aan te planten met malbec. De druifluis verwoeste diezelfde wijngaarden in Bordeaux en de familie Catena was net als malbec een immigrant in Argentinië. Malbec Argentino rijpt 18 maanden op Frans eiken. Het is het verhaal van de revolutie van malbec in een fles. Met cassis, bramen, vanille, specerijen en stoere tannines. 

image

Het verhaal achter het label

 

Eleonora van Aquitanië
Eleanor van Aquitanië vertegenwoordigt de geboorte van Malbec. Zij is een sterke, Oude Wereld aanwezigheid. Treuzelend bij de brug in Cahors, waar Malbec tot zijn recht kwam.

De Immigrant
Vervolgens symboliseert de Immigrant de beweging naar de Nieuwe Wereld en de onbekende ontdekkingsreizigers en avonturiers die Europa met Amerika verbonden.

Madame Phylloxera
Phylloxera personifieert de dood van Malbec in de Oude Wereld, met wedergeboorte in de nieuwe.

Catena Zapata
Tenslotte is er Bodega Catena Zapata, vertegenwoordigd door Adrianna Catena, die geboorte, aarde en moederschap uitbeeldt/ En de rijkdommen van de Nieuwe Wereld deelt.
 

Kwaliteit ten top

In 2020 werd Catena Zapata na een marktonderzoek van Drinks International en Wine Intelligence uitgeroepen tot het meest bewonderde wijnmerk ter wereld. Deze groep van drankhandelaren en wijnexperts (wijnprofessionals uit 48 verschillende landen) vroegen de respondenten een lijst op te stellen van drie wijnmerken die zij het meest bewonderden. Daarbij werd er beoordeeld op de kwaliteit van het merk, de bekendheid onder de consumenten, de verpakking en de algemene authenticiteit van het merk in hun regio. Met deze wijn haal je dus absoluut het neusje van de zalm in huis!

De smaak van Catena

De wijngaarden van Catena liggen in Mendoza, het belangrijkste wijngebied van Argentinië. Dit ligt in het westen van het land, pal aan de voet van het Andesgebergte. De koele nachten en intense zonnestralen overdag op het gebergte zorgen voor een dikke schil van de druif en rijpe tannines. Hierdoor zijn de wijnen geconcentreerd, rijk en soepel van smaak.

De belangrijkste druiven die Catena verbouwt zijn:

Het huis van Catena gelegen tussen de wijngaarden

MEER WETEN OVER WIJN?

Dat komt goed uit! Lees eens verder over alle wijnlanden, of word wijnexpert en leer alles over de verschillende wijnsoorten! Meer zin in wat actie? Onderzoek dan eens welk smaakprofiel je hebt, of proef eens een glas wijn in vijf simpele stappen.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.