Ontdek sterke merken Johnnie Walker

Johnnie Walker, wie kent het niet? Deze whisky's zijn gemaakt van unieke, prijswinnende blends en dat proef je! Heerlijk om te drinken met vrienden, probeer bijvoorbeeld eens Johnnie & Ginger. Of geef een fles weg als cadeau, succes gegarandeerd! Lees hier alles over het grootste whiskymerk ter wereld. 

Van Black Label tot Blue Label 

Rijk, complex en toch ongelooflijk evenwichtig; dat is Johnnie Walker. Deze heerlijke whisky's zijn te herkennen aan hun vierkante fles met schuin label en zijn te vinden in verschillende blends. Zo heb je het populaire Johnnie Walker Black Label. Een waar icoon dat ook wel de 'Everest onder de whisky's' wordt genoemd en die veel andere luxe blends als maatstaaf gebruiken. Black Label is exclusieve blend van whisky's die ten minste 12 jaar hebben gerijpt en die de smaken van whisky's uit alle vier hoeken van Schotland samenbrengt. Je proeft donkere vruchten, zoete vanille en de kenmerkende rokerigheid. En wat dacht je van het Blue Label? Een eerbetoon aan het blenden in één fles! Alle Johnnie Walker flessen zijn ware smaakexplosies om altijd van te kunnen genieten! 

Verschillende soorten Johnnie's

Johnnie Walker staat al 160 jaar voor vooruitgang en unieke blended whisky's die het beste uit de vier hoeken van Schotland combineren in rijke, gelaagde smaken. En die bekende smaken vind je vooral terug in de meest iconische flessen van Walker: de kleurenlabels.

johnnie walker labels

Stuk voor stuk veelzijdige whisky's die als maatstaf dienen voor andere blends. Elk perfect om te schenkenbij elke gelegenheid: of je nu thuis vrienden ontvangt, een cadeau meebrengt naar een feestje of een avondje uit bent. 

Whisky business: het verhaal achter Johnnie Walker 

Het was 1819 en John Walker moest noodgedwongen de familieboerderij inruilen voor een eigen kruidenierswinkel. In die tijd verkochten kruideniers voornamelijk single malts van wisselende kwaliteit. John begon deze te mengen zodat zijn whisky elke keer even goed smaakte. Dit resulteerde in 1867 in de lancering van de eerste commerciële blend van Johnnie Walker. En met succes! Inmiddels is Johnnie Walker uitegroeid tot het grootste whiskymerk ter wereld. 

johnnie walker

Het geheim achter het succes? Het scheve etiket en de vierkante fles

Alexander Walker, zoon van oprichter John Walker, maakte de scherpzinnige beslissing om scheepskapiteins aan te stellen als zijn scheepsvertegenwoordigers om zijn whisky's mee te nemen naar alle plekken waar schepen kwamen. Al snel was zijn unieke blend over de hele wereld verkrijgbaar. 

Vierkant voor meer stevigheid

Kort daarna begon hij de beroemde vierkante fles te gebruiken om de kans op breken te verkleinen. Hij zorgde er zo voor dat nóg meer van zijn whisky geheel intact de bestemming bereikte. Hij voegde ook het kenmerkende etiket toe. Scheef geplaatst, in een hoek van precies 24 graden, zodat het nog beter opviel. 

Wist je dat er elke seconde 6 flessen Johnnie Walker verkocht worden?

Johnnie & Ginger in de mix 

Ga voor een verfrissende smaak met een mixrecept van Johnnie Walker en ginger ale! Whisky en gember vullen elkaar namelijk perfect aan. 

Wat heb je nodig:

Zo maak je 'm:

  1. Vul een longdrink glas met ijsklontjes
  2. Voeg 25 ml Johnnie Walker Black Label toe
  3. Voeg de limoensap toe
  4. Voeg 75 ml ginger ale toe (of vul het glas tot de rand)
  5. Garneer met een plakje gember

Ready to serve! 

Johnnie Walker Black Label & Ginger Ale

Ontdek meer whisky

Meer weten over whisky? Bekijk dan ons whiskyassortiment met de mooiste flessen en aanbiedingen! Op zoek naar een leuk cadeau? Op onze whisky cadeau pagina vind je de beste malts om cadeau te geven! 

Ook leuk om te lezen: