Skip to main content

Ontdek sterke merken


Johnnie Walker

Johnnie Walker

Johnnie Walker staat al 200 jaar voor vooruitgang en unieke blended whisky's die het beste uit de vier hoeken van Schotland combineren in rijke, gelaagde smaken. En die bekende smaken vind je vooral terug in de meest iconische flessen van Walker: de kleurenlabels.

BEKIJK HIER ALLE JOHNNIE WALKER

VAN RED LABEL TOT BLUE LABEL 

Rijk, complex en toch ongelooflijk evenwichtig; dat is Johnnie Walker. Deze heerlijke whisky's zijn te herkennen aan hun vierkante fles met schuin label en zijn te vinden in verschillende blends. Zo heb je het populaire Johnnie Walker Black Label. Een waar icoon dat ook wel de 'Everest onder de whisky's' wordt genoemd en die veel andere luxe blends als maatstaaf gebruiken. Black Label is exclusieve blend van whisky's die ten minste 12 jaar hebben gerijpt en die de smaken van whisky's uit alle vier hoeken van Schotland samenbrengt. Je proeft donkere vruchten, zoete vanille en de kenmerkende rokerigheid. En wat dacht je van Johnnie Walker Blue Label? Een eerbetoon aan het blenden in één fles! Alle Johnnie Walker flessen zijn ware smaakexplosies om altijd van te kunnen genieten!  

GENIET VAN EEN HIGHBALL, LEKKER THUIS!

Johnnie & Ginger Ale

​Je hoeft niet naar een cocktailbar om de beste cocktails te drinken, je maakt ze gewoon zelf! Een highball is een groot glas, waarin je deze cocktail drinkt. Kijk hieronder de video hoe je een heerlijke Johnnie & Ginger maakt. We hebben nog meer recept ideeën hieronder gezet!

  • Johnnie & Peach: 50 ml JW Black; 150 ml Ginger ale of Ice tea; garnering: schijfje perzik en takje tijm​
  • Johnnie & Lemon: 50 ml JW Black; 150 ml sprite: schijfje citroen en blaadje munt ​
  • Johnnie & Elderflower: 50 ml JW Black; 20 ml Elderflower cordial (siroop); 100 ml bruiswater; garnering: lavendel takje ​
  • Johnnie & Green Tea: 50 ml JW Black; 50 ml groene thee; 100 ml bruiswater; garnering: citroengras stokje​
JOHNNIE WALKER BLACK LABEL & GINGER ALE

JOHNNIE WALKER CADEAU GEVEN

Er zijn verschillende geschenkverpakkingen beschikbaar voor Johnnie Walker. Probeer eens de miniaturen set, om zo te verschillende Johnnie’s cadeau te geven! Of geef Pocket Scotch, de nieuwe flesjes in zakformaat! 

Johnnie Walker Pocket Scotch

Pocket Scotch is de nieuwe manier om whisky te drinken en om whisky te ontdekken. Het is de perfecte draagbare whisky voor on the go, naar bijvoorbeeld een feestje of etentje. Of geef Pocket Scotch als het perfecte cadeau! Johnnie Walker heeft 2 varianten van de Pocket Scotch: Red & Black.  

Kijk hier voor meer informatie over de Pocket Scotch.

OF BEKIJK DE VIDEO

johnnie walker logo

WHISKY BUSINESS: HET VERHAAL ACHTER JOHNNIE WALKER 

Het was 1819 en John Walker moest noodgedwongen de familieboerderij inruilen voor een eigen kruidenierswinkel. In die tijd verkochten kruideniers voornamelijk single malts van wisselende kwaliteit. John begon deze te mengen zodat zijn whisky elke keer even goed smaakte. Dit resulteerde in 1867 in de lancering van de eerste commerciële blend van Johnnie Walker. En met succes! Inmiddels is Johnnie Walker uitgegroeid tot het grootste whiskymerk ter wereld. 

HET GEHEIM ACHTER HET SUCCES? HET SCHEVE ETIKET EN DE VIERKANTE FLES

Alexander Walker, zoon van oprichter John Walker, maakte de scherpzinnige beslissing om scheepskapiteins aan te stellen als zijn scheepsvertegenwoordigers om zijn whisky's mee te nemen naar alle plekken waar schepen kwamen. Al snel was zijn unieke blend over de hele wereld verkrijgbaar. 

Vierkant voor meer stevigheid

Kort daarna begon hij de beroemde vierkante fles te gebruiken om de kans op breken te verkleinen. Hij zorgde er zo voor dat nóg meer van zijn whisky geheel intact de bestemming bereikte. Hij voegde ook het kenmerkende etiket toe. Scheef geplaatst, in een hoek van precies 24 graden, zodat het nog beter opviel. 

Wist je dat er elke seconde 6 flessen Johnnie Walker verkocht worden?

JOHNNIE WALKER BLACK LABEL TASTING

ONTDEK meer Whisky

Meer weten over whisky? Bekijk dan ons Whiskyassortiment met de mooiste flessen en aanbiedingen! Op zoek naar een leuk cadeau? Op onze whisky cadeaupagina vind je de beste malts om cadeau te geven

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.