ontdek sterke merken Johnnie Walker

Johnnie Walker: het aller grootste whisky merk ter wereld! Met zijn iconische kleurenlabel whisky's een onmiskenbare speler. Johnnie's whisky's stammen voort uit generaties familieleden met een ijverige pioniersgeest en verlangen naar malts van kwaliteit. En dat proef je! 

hot toddy

After dinner: Johnnie Walker Hot Toddy

Geniet van Johnnie Walker zoals jij dat wilt – puur, met een scheutje water of in je favoriete mix. Echte aanraders voor de feestdagen zijn de Red Label, Black Label, Red Rye en Gold Label Reserve. Hoe beter een kerstdiner te vervolgen met een After Dinner ‘Hot Toddy'! De perfecte cocktail voor na het eten: Johnnie Walker, warm water, honing en citroen? Need we say more. Hieronder zie je hoe je de Hot Toddy maakt! 

Het recept van Hot Toddy

Een heerlijk feestelijk drankje om warm te serveren. De honing, kruidnagel en kaneel versterken de kruidige noten en rijke smaak van de Johnnie Walker.  

Ingrediënten voor 1 glas:

  > 50ml Johnnie Walker Black Label of Gold Label Reserve
  > 1 theelepel honing
  > 75ml kokend water
  > 25ml vers citroensap
  > 1 partje citroen met kruidnagel in de rand
  > 1 pijpje kaneel

Zo maak je 'm!

Meng de honing, kokend water en citroensap. Voeg de Johnnie Walker Black Label toe en roer nog even door. Serveer in een glas bestand tegen hitte en garneer met het citroenpartje met kruidnagels en een pijpje kaneel.  

Het begin van Johnnie Walker

In 1819 moest John Walker noodgedwongen de familieboerderij inruilen voor een eigen kruidenierswinkel. In die tijd verkochten kruideniers voornamelijk single malts van wisselende kwaliteit. John begon deze te mengen zodat zijn whisky elke keer even goed smaakte. Dit resulteerde in 1867 in de lancering van de eerste commerciële blend van Johnnie Walker. 

johnnie walker

Inmiddels is Johnnie Walker uitgegroeid tot het grootste whiskymerk in de wereld. En dat succes heeft John te danken aan zijn zoon, Alexander. Hij introduceerde de vierkante vorm en het scheve etiket!

Verschillende soorten Johnnie's

Johnnie Walker staat al 160 jaar voor vooruitgang; unieke blended whisky's die het beste uit de vier hoeken van Schotland combineren tot rijke, gelaagde smaken. En die bekende smaken vind je vooral terug in de meest iconische flessen van Walker: de Kleurenlabels.

johnnie walker labels

Stuk voor stuk veelzijdige whisky's die als maatstaf dienen voor andere blends. Elk perfect om te delen bij elke gelegenheid: of je nu thuis vrienden ontvangt, een cadeau meebrengt naar een feestje of een avondje uit bent. 

Andere bekende

kleurenlabels
Ontdek meer whisky

Meer weten over whisky? Bekijk dan ons whisky assortiment met de mooiste flessen en aanbiedingen! Op onze whisky cadeau pagina vind je de beste malts om cadeau te geven! En als je op zoek bent naar een echt goede whisky voor na het eten? Kijk dan op onze After Dinner pagina met ook inspiratie voor andere digestieve dranken.