Skip to main content
0
€ 0.00
Winkelmand Bekijk / wijzig inhoud
Korting
Statiegeld
Transactiekosten
Verzendkosten -
Totaal Producten (0) € 0.00
Kijk hier voor onze maatregelen m.b.t. het Coronavirus

ONTDEK STERKE MERKEN


Johnnie Walker

Johnnie Walker

Johnnie Walker

Johnnie Walker, wie kent het niet? Deze whisky's zijn gemaakt van unieke, prijswinnende blends en dat proef je! En 2020 is een speciaal jaar voor Johnnie Walker, want dit jaar bestaat het merk 200 jaar!

BEKIJK HIER ALLE JOHNNIE WALKER

Johnnie Walker Icons

Ter ere van het 200 jarig bestaan, brengt Johnnie Walker een limited edition fles uit: de Johnnie Walker Black Icon. De inhoud is zoals je gewend bent van reguliere black label, maar de fles is dus in een speciale uitgave. Ideaal om cadeau te geven of gewoon lekker zelf op de plank te zetten! 

Over de inhoud

Alexander Walker creëerde deze whisky door ruim 40 Schotse malt- en graan whisky’s met een rokerige smaak samen te voegen. Om de kwaliteit van Johnnie Walker te waarborgen besloot Walker om alleen malt whisky’s van 12 jaar oud of ouder te gebruiken. Onder deze selectie bevinden zich o.a.malts als Cardhu en Caol Ila. De zachte Black Label blend wordt gekenmerkt door een moutige en een beetje turf-achtige smaak. 

 

JOHNNIE WALKER CADEAU GEVEN

Er zijn verschillende geschenkverpakkingen beschikbaar voor Johnnie Walker, zoals bijvoorbeeld de nieuwe geschenkverpakking met 2 miniaturen van Johnnie Walker Black en Green. Of de set met 5 miniaturen inclusief zelfs een Johnnie Walker Blue! Leuk om te proberen en lekker on the rocks of puur. Of voor Johnnie Walker Red en Black: probeer eens met ginger beer voor een verrassend lekkere cocktail. ​

Johnnie & Ginger Ale

JOHNNIE WALKER HIGHBALL DRANKJES

​Een highball is niets anders dan een groot limonade glas. Receptsuggesties om een lekker Johnnie Walker highball te maken, geïnspireerd op wereldsteden en hun unieke smaken.

  • Johnnie & Peach (New York): 50ml JW Black; 150ml Ginger ale of Ice tea; garnering: schijfje perzik en takje thijm​
  • Johnnie & Lemon (Rio): 50ml JW Black; 150ml sprite: schijfje citroen en blaadje munt ​
  • Johnnie & Elderflower (Londen): 50ml JW Black; 20ml Elderflower cordial (siroop); 100ml bruiswater; garnering: lavendel takje ​
  • Johnnie & Green Tea (Tokyo): 50ml JW Black; 50ml groene thee; 100ml bruiswater; garnering: citroengras stokje​

Johnnie Walker Pocket Scotch! ​

Johnnie Walker Red en Johnnie Walker Black zijn nu ook verkrijgbaar als handige Pocket versie. Perfect voor het etentje vanavond of als Cadeau in de schoen of onder de kerstboom. Voorlopig alleen online beschikbaar.

Bekijk de pocket scotch flessen >

Johnnie Walker Red Pocket 20CL

VAN BLACK LABEL TOT BLUE LABEL 

Rijk, complex en toch ongelooflijk evenwichtig; dat is Johnnie Walker. Deze heerlijke whisky's zijn te herkennen aan hun vierkante fles met schuin label en zijn te vinden in verschillende blends. Zo heb je het populaire Johnnie Walker Black Label. Een waar icoon dat ook wel de 'Everest onder de whisky's' wordt genoemd en die veel andere luxe blends als maatstaaf gebruiken. Black Label is exclusieve blend van whisky's die ten minste 12 jaar hebben gerijpt en die de smaken van whisky's uit alle vier hoeken van Schotland samenbrengt. Je proeft donkere vruchten, zoete vanille en de kenmerkende rokerigheid. En wat dacht je van Johnnie Walker Blue Label? Een eerbetoon aan het blenden in één fles! Alle Johnnie Walker flessen zijn ware smaakexplosies om altijd van te kunnen genieten! 

VERSCHILLENDE SOORTEN JOHNNIE'S

Johnnie Walker staat al 160 jaar voor vooruitgang en unieke blended whisky's die het beste uit de vier hoeken van Schotland combineren in rijke, gelaagde smaken. En die bekende smaken vind je vooral terug in de meest iconische flessen van Walker: de kleurenlabels.

Stuk voor stuk veelzijdige whisky's die als maatstaf dienen voor andere blends. Elk perfect om te schenkenbij elke gelegenheid: of je nu thuis vrienden ontvangt, een cadeau meebrengt naar een feestje of een avondje uit bent. 

johnnie walker logo

WHISKY BUSINESS: HET VERHAAL ACHTER JOHNNIE WALKER 

Het was 1819 en John Walker moest noodgedwongen de familieboerderij inruilen voor een eigen kruidenierswinkel. In die tijd verkochten kruideniers voornamelijk single malts van wisselende kwaliteit. John begon deze te mengen zodat zijn whisky elke keer even goed smaakte. Dit resulteerde in 1867 in de lancering van de eerste commerciële blend van Johnnie Walker. En met succes! Inmiddels is Johnnie Walker uitegroeid tot het grootste whiskymerk ter wereld. 

HET GEHEIM ACHTER HET SUCCES? HET SCHEVE ETIKET EN DE VIERKANTE FLES

Alexander Walker, zoon van oprichter John Walker, maakte de scherpzinnige beslissing om scheepskapiteins aan te stellen als zijn scheepsvertegenwoordigers om zijn whisky's mee te nemen naar alle plekken waar schepen kwamen. Al snel was zijn unieke blend over de hele wereld verkrijgbaar. 

Vierkant voor meer stevigheid

Kort daarna begon hij de beroemde vierkante fles te gebruiken om de kans op breken te verkleinen. Hij zorgde er zo voor dat nóg meer van zijn whisky geheel intact de bestemming bereikte. Hij voegde ook het kenmerkende etiket toe. Scheef geplaatst, in een hoek van precies 24 graden, zodat het nog beter opviel. 

Wist je dat er elke seconde 6 flessen Johnnie Walker verkocht worden?

JOHNNIE & GINGER IN DE MIX 

Ga voor een verfrissende smaak met een mixrecept van Johnnie Walker en ginger ale! Whisky en gember vullen elkaar namelijk perfect aan. 

Wat heb je nodig:

Zo maak je 'm:

  1. Vul een longdrink glas met ijsklontjes
  2. Voeg 25 ml Johnnie Walker Black Label toe
  3. Voeg de limoensap toe
  4. Voeg 75 ml ginger ale toe (of vul het glas tot de rand)
  5. Garneer met een plakje gember

Ready to serve! 

JOHNNIE WALKER BLACK LABEL & GINGER ALE

ONTDEK meer Whisky

Meer weten over whisky? Bekijk dan ons Whiskyassortiment met de mooiste flessen en aanbiedingen! Op zoek naar een leuk cadeau? Op onze whisky cadeaupagina vind je de beste malts om cadeau te geven