Skip to main content

Ontdek sterke merken


Leffe

Leffe

Met liefde voor het verleden en aandacht voor de ingrediënten en tijd, is elke Leffe uniek en hebben de bieren een eigen karakter. Gastvrijheid staat centraal bij Leffe. Daarbij is de open manier van verwelkomen in de abdij de basis voor de rijke maar toegankelijke speciaalbieren van Leffe.

image

Leffe & Food

De rijke smaken van de Leffe bieren zorgen ervoor dat Leffe een perfecte partner is van een aperitief, een voorgerecht, een hoofdgerecht of een dessert. Er zijn eindeloos veel combinaties te maken en talloze chefs hebben Leffe inmiddels ontdekt bij het creëren van allerlei mooie gerechten.

Leffe gaat heel goed samen met borrel en mooie stoofgerechten waaronder de Leffe Stoofvlees bitterbal ontwikkelt met de Bourgondiër. 

Leffe Blond 0.0

Leffe introduceert ‘s werelds eerste volledig alcoholvrije abdijbier: Leffe Blond 0,0%.  

Leffe  geeft hiermee gehoor aan de groeiende vraag naar alcoholvrij (speciaal)bier.  

Dit alcoholvrije abdijbier heeft de herkenbare smaak van Leffe blond. Licht bitter en fruitig, gebalanceerd met fijne toetsen van vanille en kruidnagel.

Geschiedenis van Leffe

De brouwtraditie in de Abdij van Leffe gaat terug tot 1240. 

Omdat in die tijd onmogelijk kon nagegaan worden of het bronwater drinkbaar was, vormde het vergistingsproces ook een belangrijke manier om het te zuiveren. De broeders besloten een brouwerij te bouwen om een verkwikkende, gezonde drank te produceren. 

Norbertijnerabdij

De leden van deze religieuze orde leven te midden van de hen omringende wereld en staan bekend om hun gastvrijheid. Het bier speelde voor de abdij een grote rol omdat op die manier onderdak en logies kon worden geboden aan de vele reizigers en pelgrims op de Compostellaroute, die door Dinant liep. 

De eerste Leffe-brouwerij bevond zich binnen de muren van de abdij, in het lekengedeelte met de boerderij, de schuur, de molen en de smidse. 

Vandaag zetten de broeders van Leffe een traditie voort van meer dan acht eeuwen, met veel aandacht voor de gemeenschap in Dinant en de omliggende gebieden, en restaureren ze de abdij en de brouwerij na meer dan een eeuw verval. 


Meer lezen over bier

Meer lezen over bieren? Lees alles over Belgische bieren of abdijbieren en hoe ze gemaakt worden.

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.