Leffe
Met liefde voor het verleden en aandacht voor de ingrediënten en tijd, is elke Leffe uniek en hebben de bieren een eigen karakter. Gastvrijheid staat centraal bij Leffe. Daarbij is de open manier van verwelkomen in de abdij de basis voor de smaakvolle maar toegankelijke speciaalbieren van Leffe.
Geniet meer met Leffe
Leffe is meer dan enkel genieten van verschillende smaakvolle bieren. We inspireren je graag om meer mooie momenten met elkaar te delen. Meer goede grappen, sterke verhalen en interessante discussies. Meer genieten van een avond lang aan tafel bijpraten. Of juist van de comfortabele stiltes die je alleen hebt met je beste vrienden. Van mooie momenten dus. Met elkaar en met Leffe.
Leffe Blond 0.0
Leffe Blond 0.0% combineert verfijning met karakter. Voor wie even geen alcohol wil, biedt dit abdijbier een smaakvol alternatief. Met fruitige en kruidige aroma’s, een vleugje vanille en kruidnagel, en een zoet-bittere balans. Heerlijk bij abdijkaas, sint-jakobsvruchten of crème brûlée. Serveer op 5 °C.
30CL
30CL
30CL
Leffe & Food
De rijke smaken van de Leffe bieren zorgen ervoor dat Leffe een perfecte partner is van een aperitief, een voorgerecht, een hoofdgerecht of een dessert. Er zijn eindeloos veel combinaties te maken en talloze chefs hebben Leffe inmiddels ontdekt bij het creëren van allerlei mooie gerechten.
Leffe gaat heel goed samen met borrel en mooie stoofgerechten waaronder de Leffe Stoofvlees bitterbal ontwikkelt met de Bourgondiër.
Tasting notes
Leffe Blond
Leffe Blond is een authentiek, blond abdijbier met een subtiele, bittere toets. Het is verfijnd, maar vol karakter. Leffe Blond is het degustatiebier bij uitstek: het geeft een unieke smaak aan eenvoudige gerechten en vergezelt uw maaltijd perfect.
Aroma: Fruitig en kruidig, met een vleugje vanille en kruidnagel.
Smaak: Naast het sterke aroma van mout onthult Leffe blond een zoete bitterheid die perfect in harmonie is met toetsen van vanille en kruidnagel.
- Alcoholpercentage: 6.6%
- Aanbevolen serveertemperatuur: 5 °C
Foodpairing
Perfect te combineren met de smaak van:
- Abdijkaas
- Sint-jacobsvruchten
- Crème brulée.
Tasting notes
Leffe Blond 0.0
Verfijnd, maar vol karakter geeft Leffe Blond 0,0% een extra smaak aan eenvoudige gerechten en valt het goed te combineren met elke maaltijd.
Aroma: Fruitig en kruidig, met een vleugje vanille en kruidnagel.
Smaak: Naast het sterke aroma van mout onthult Leffe Blond 0.0% een zoete bitterheid die perfect in harmonie is met toetsen van vanille en kruidnagel.
- Alcoholpercentage: 0,0%
- Aanbevolen serveertemperatuur: 5 °C
Foodpairing
Perfect te combineren met de smaak van:
- Abdijkaas
- Sint-jakobsvruchten
- Crème brulée
Tasting notes
Leffe Tripel
DE MAGIE VAN DE TWEEDE GISTING
Leffe Tripel is een karaktervol, blond abdijbier dat in de fles een tweede gisting ondergaat. De smaak is krachtig en verfijnd.
Aroma: Kruidig en fruitig
Smaak: Leffe Tripel onthult een rijke en uitgebreide smaak, evenals pittige aroma's met een subtiele mix van koriander en sinaasappel.
- Alcoholpercentage: 8.5%
- Aanbevolen serveertemperatuur: 5 °C
Foodpairing
Perfect te combineren met de smaak van:
- Kazen, gegrilde
- Gekarameliseerde en gerookte gerechten
- Wit vlees
- Gevogelte
- Mosselen
- Desserts op basis van boter
Abdij Leffe: Een rijke brouwgeschiedenis
Onze geschiedenis vindt haar oorsprong in de Abdij van Notre-Dame de Leffe, een norbertijner abdij die in 1152 werd gesticht in Dinant. Sinds de oprichting stonden de bewoners bekend om hun bijzondere aandacht voor het onthaal van gasten en pelgrims, trouw aan de tradities van hun gemeenschap.
In 1240 begonnen de Norbertijnen bier te brouwen, een veilig alternatief voor vervuild water. Dit bier werd het begin van een rijke brouwgeschiedenis. Ondanks uitdagingen zoals overstromingen en oorlogen, herwon Leffe in 1952 aan populariteit dankzij een samenwerking met brouwerij Lootvoet. Later bracht AB InBev het abdijbier wereldwijde bekendheid.
Vandaag de dag is Leffe een icoon van Belgisch abdijbier, met tijdloze klassiekers zoals Leffe Blond en Leffe Bruin.