Skip to main content

Ontdek de 4 favorieten!


Wat drinkt Obama?

Obama's favorieten
Obama's favorieten

President Kennedy was stoer, iedereen daarvoor en daarna saai, grijs en stoffig. Gelukkig was daar Obama. Na de drooglegging van Bush werden de kelders en voorraadkasten van het Witte huis weer goed gevuld. Nu zijn termijn erop zit gaat hij te boek als wijnliefhebber, bierbrouwer en Margaritaman. Maak kennis met de 4 presidentiële favorieten!

1. AMERIKAANSE WIJN

Obama drinkt graag wijn van Amerikaanse bodem. In de restaurants waar hij dineert, staat hij erom bekend wijnarrangementen te kiezen met exclusief Amerikaanse wijnen. Ook tijdens officiële staatsbanketten wordt er uitsluitend wijn van Amerikaanse bodem geserveerd – hij blijft een patriot.

Het is voor vinologen altijd groot nieuws welke wijn Obama aan welke wereldleider serveert. Zo kreeg de Chinese president Hu Jintao een prijswinnende Cabernet Sauvignon uit Washington van bijna 400 dollar in zijn glas – de Franse president François Hollande moest het 3 jaar later doen met een mooie Chardonnay uit Virginia van 30 dollar.

Bekijk Amerikaanse wijnen

Wijn op z'n Obama's

Een krachtige rode wijn met zwart fruit uit Napa Valley, Amerika. Geen 400 dollar zoals de Cabernet Sauvignon van Obama. Wel heel lekker en indrukwekkend. Alle wijnen van wijnlandgoed Raymond zijn te vinden in toprestaurants in Amerika.

2. COCKTAIL KLASSIEKERS

Obama heeft stijl en een man met stijl drinkt cocktails. Echte, klassieke cocktails waar de smaak en kwaliteit van de alcohol de hoofdrol speelt. Zoals een Dry Martini of Margarita. In Topolobampo, Obama’s favoriete restaurant in Chicago, bestelt hij vaak een rondje Margarita’s. Goede tequila, Cointreau, limoensap en wat zout op de rand (zout inderdaad: suiker op de rand is voor zoetekauwen).

Bekijk alle tequila's

Tequila voor de perfecte Margarita

Voor een goede Margarita heb je natuurlijk een goede basis nodig: tequila. Zoals Jose Cuervo. Zacht en fris tegelijk, met een smaak van citrus en agave. Zoals tequila bedoeld is.

Jose Cuervo Especial Silver 70CL

White House Honey Ale: gebrouwen door Obama zelf met honing uit de tuin van het witte huis.

3. HONINGBIER

Obama is een man die zijn gasten een biertje aanbiedt – vriend of vijand. Dat is geen standaardpilsje. Obama brouwt zijn eigen bier. In de zomer van 2012 kocht hij een thuisbrouwerset voor beginners. Na wat hop, gerst, water en tijd werd het eerste glas getapt. White House Honey Ale heet het; met honing uit de tuin van het Witte Huis. Qua smaak net zo charismatisch, authentiek en karaktervol als zijn brouwer.

Niet zo'n zoetekauw?

Ga voor een friszoet blondbiertje zoals La Chouffe. Perfect als alternatief op de White House Honey Ale van Obama. Dit blond bier is een aangenaam fruitig bier vol karakter, gekruid met koriander. 

La Chouffe 33CL

4. BOURBON

Bourbon

Maar het mag nog sterker dan een cocktail of een biertje. Puurder. Amerikaanser. Want naast bier, wijn en cocktails is Obama ook liefhebber van het beste wat Amerika te bieden heeft: bourbon en whiskey. Toen hij er tijdens een werkbezoek in de staat Ohio achter kwam dat er een whiskeydistilleerderij in de buurt lag, nam hij 2 flessen mee naar huis. “I did not sample the whiskey before I came here, although I’m taking a sample home.”

Bekijk alle Bourbons

Bourbon uit Kentucky

Want overal in de States worden bourbons gemaakt. Neem bijvoorbeeld de Bulleit bourbon uit Kentucky. Vol van smaak met een kruidig, krachtig karakter vol tonen van vanille, karamel en chocolade. Puur op z'n lekkerst!

Bulleit 70CL


En de nieuwe president?

Met zijn eigen wijngaard in Charlottesville en een eigen vodkamerk zou je denken dat de volgende president Donald Trump wel een goed glas wijn waardeert. Maar schijn bedriegt, want Trump staat erom bekend geen druppel te drinken. Gelukkig zijn er genoeg alcoholvrije alternatieven..