Skip to main content

Exclusieve whisky's

Bijzondere whisky's van over de hele wereld.
Header visual

Bijzondere en exclusieve whisky's bij Gall & Gall

In ons assortiment vind je 700 whisky's: van de 'gewone' tot de meest bijzondere en exclusieve whisky's. Regelmatig hebben we zeldzame limited edition flessen van de meest prestigieuze whiskymerken. Er is whisky uit de bekendste gebieden uit Schotland, maar ook uit bijzondere landen zoals uit Nederland, India of Afrika. Vind de parels uit ons assortiment!

Exclusieve whisky's bij Gall & Gall: limited edition topselectie

Over bijzonder gesproken: van deze flessen gaat menig whiskyhart sneller kloppen. Ze zijn zo exclusief dat er wereldwijd maar een paar honderd flessen van beschikbaar zijn. En die hebben wij voor je op de kop getikt! Deze limited edition flessen zijn meestal heel snel uitverkocht, dus zorg dat je er snel bij bent!

Geografisch is het de grootste whiskyregio van Schotland: de Highlands. En verantwoordelijk voor 25% van de Schotse whisky's. De meeste whisky's uit deze regio zijn vol en rokerig.

De Speyside is niet eens zo'n grote regio, maar er bevinden zich meer dan de helft van alle distilleerderijen van Schotland. De whisky's uit deze regio zijn vaak zacht en subtiel van smaak.

In de Lowlands liggen alle grote steden van Schotland. Opvallend is dat de meeste whisky's uit deze regio blends zijn of worden gebruikt in blends. De whisky's zijn lichter, verfijnder en droog.

De zuidelijkste van de Schotse eilandketen, Islay, staat bekend als dé regio voor de rokerige turfstijl single malt whisky. Er zijn maar liefst 8 (wereldberoemde) distilleerderijen.

De Islands whisky zijn zeer herkenbaar van smaak, door de invloed van de zee. Dit komt ook door de geconcentreerde geurstoffen in de turf en het water waarmee gewerkt wordt.

De Campbeltown whisky’s worden geproduceerd op het schiereiland Mull of Kintyre. Door de invloeden van de zee hebben ze een opvallend zilt, vol en pittig karakter.

Ierse en Amerikaanse whisky

De Ierse whisky's staan bekend als rijk, vol en krachtig, maar de rooksmaak ontbreekt. Hierdoor zijn Irish malts geduchte tegenstanders van de Schotse buren.

Bijzondere whisky uit bijzondere landen

Er komt ook whisky andere landen dan Schotland, Ierland en Amerika. Echt! Uit landen waar je het niet meteen van zou verwachten, zoals Afrika, Israël of zelfs Nederland. Uit deze bijzondere landen hebben we ook een paar topwhisky's in ons assortiment. Je vind hier die bijzondere fles met een mooi verhaal.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.