Skip to main content

Whisky

Filters voor Whisky

Filters voor Soort

Malt (17) Blend (14)

Filters voor Acties

Acties voor iedereen (21)

Filters voor Prijs

20 tot 30 euro (2) 30 tot 50 euro (13) 50 tot 75 euro (5) 75 tot 100 euro (4) 100 euro en meer (10)

Filters voor Land

icon
Schotland (512) Ierland (93) Verenigde Staten (76) Japan (34) Nederland (13) Taiwan (12) Israël (9) India (8) Canada (6) Engeland (6) Duitsland (4) Frankrijk (4) Australië (3) België (3) China (2) Italië (2) Wales (2) Zuid-Afrika (2) Nieuw-Zeeland (1) Zweden (1)
Geen resultaten

Filters voor Regio

icon
Geen resultaten

Filters voor Merk

icon
Akashi (2) Fujimi (1) Hakushu (1) Hatozaki (2) Hibiki (2) Kurayoshi (3) Matsui (4) Nikka (9) Nobushi (2) Onikishi (1) Suntory (3) Tenjaku (2) The Tottori (1) Togouchi (1)
Geen resultaten

Filters voor Flesformaat

70 cl (27) 50 cl (4) < 25 cl (1)
Bekijk 34 producten

JAPANSE WHISKY KOPEN

Voor een overheerlijke fles Japanse whisky ga je naar Gall.nl. Hier vind je een ruim aanbod aan Japanse whisky soorten zoals Nikka en Akashi.

Malt 17 Acties voor iedereen 21 30 tot 50 euro 13 100 euro en meer 10 Schotland 512 Ierland 93 mild & zacht 7 krachtig & rokerig 4

JAPANSE WHISKY BESTELLEN

Japanse whisky staat garant voor hoge kwaliteit, harmonie en een zachte smaak. Bijzonder, want Japan heeft maar een handjevol distilleerderijen. Toch kan dit unieke whiskyland zich met merken zoals Nikka, Yamazaki en Hibiki makkelijk meten met Schotland en Ierland. Bestel de beste Japanse whisky online bij Gall.

DE SMAAK VAN JAPANSE WHISKY

Japanse whisky is in trek en terecht: de whisky's worden met een oog voor detail gedistilleerd. Ze zijn vaak mild, zacht en verfijnd. Dat maakt ze makkelijk te drinken voor de gemiddelde whisky drinker. Het zachte van de whisky komt door de rijping in vaten van Japans eiken, ook wel Mizunara genaamd. Het is dit type eiken wat Japanse whisky zijn unieke karakter geeft.

BESTE JAPANSE WHISKY

Is Japanse whisky nieuw voor je? Dan helpen we je een handje door greep te doen uit ons eigen japanse whisky assortiment. De eerste en misschien wel bekendste Japanse whisky soort is Nikka from the barrel. Deze blended whisky bestaat uit verschillende soorten graan en malt whisky's. Een andere aanrader is Nikka Taketsuru Pure Malt. Deze blended malt is een no-age statement met een hoog percentage malt van Miyagikvo. Als laatste raden wij de Akashi White Oak Blended aan voor de beginnende whisky drinker. De Japanse blended malt heeft een milde smaak met tonen van vanille, karamel, citrusvrucht en kruidig eikenhout.

DE HISTORIE VAN JAPANSE WHISKY

Hoe Japans de malts ook zijn, de inspiratie van Japanse whisky komt deels voort uit Schotland. De Japanner Masataka Taketsuru vertrok in 1918 naar Schotland om te leren over whisky en het verkrijgen van hands-on ervaring in Speyside en Campbeltown. Hij kwam terug met een hoofd vol ideeën en een Schotse vrouw.

DE HOGE PRODUCTIE VAN JAPANSE WHISKY

In de krachtmeting qua whisky productie staat Japan op nummer 3. Alleen Amerika en Schotland produceren meer whisky. En als je bedenkt dat Japan maar 8 distilleerderijen heeft, en Schotland maar liefst 125, is Japan zeker geen kleine speler. Dat de productie hoog ligt, is maar om één reden: de aanhoudende stijgende vraag naar Japanse whisky.

PROEF DE JAPANSE WHISKY ZELF

Benieuwd geworden of Japanse whisky iets voor je is? Kenner of niet, het is tijd om je comfortzone van Schotse whisky te verlaten en wil je Japanse whisky kopen? Bekijk dan ons assortiment aan Japanse whisky! Liever iemand anders verwennen? Japanse whiskey is door de zachte smaak ook ideaal om als cadeau te geven.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.