Skip to main content

5x Bier voor wijnliefhebbers

5x Bier voor wijnliefhebbers

Er zijn van die momenten dat je niet zo snel een glas wijn neemt maar eerder een biertje bestelt. Als je een échte wijndrinker bent is het alleen best een uitdaging om te kiezen uit een wirwar van biersoorten. Wij zetten voor je op een rijtje welk bier jij lekker gaat vinden op basis van je wijnsmaak.

Wit of rood. Er is voor ieder wat wils. En dit zijn ze dan:

1. SAUVIGNON BLANC JE WIJN? KIES EEN WITBIERTJE

Witbier is fris vol citrustonen. Daarnaast proef je vaak nog meer fruitige hints en hele licht bittere smaak. Klinkt bekend? Die verfrissing van een sauvignon blanc vind je dus zeker terug!

2. PINOT GRIGIO FANS NEMEN EEN BELGISCH SEIZOENSBIERTJE

Fijne hoparoma’s, een droge bitterheid en een kruidige afdronk vind je allemaal terug in een klassiek Belgische seizoensbiertje. Fris en kruidig dus, net zoals je favoriete glas Pinot grigio. Zo'n Belgische biertje is trouwens ook erg dorstlessend, precies wat je nodig hebt op een warme zomerdag.

3. PINOT NOIR LIEFHEBBER? GA VOOR EEN KRIEK

Als pinot noir bier was, dan was het kriekbier. Waarom? Wie van pinot noir houdt, houdt van zomers, rood fruit. En laat dat nou precies in kriekbier zitten. Friszuur, met duidelijke hints van framboos, kersen of aardbei. Daarom dus.

4. ALS JE MERLOT DRINKT …

Kies je bijvoorbeeld een donker bier. In een donker dubbel biertje komt het zachte en romige terug dat merlot zo lekker maakt. Heerlijk bij de borrel.

5. CABERNET SAUVIGNON? PROBEER KLASSIEK DONKER TRAPPISTENBIER

In een klassiek donker trappistenbier komt je liefde voor een volle cabernet sauvignon helemaal tot z’n recht.  Denk aan warme tonen van  geroosterde chocolade, vanille en karamel met de zoete invloed van dadel, gedroogd fruit en pruimen. Daar klinken we op!

Meer over bier?

Gelukkig zegt jouw smaak in wijn dus ook iets over je voorkeur in bier. Doe eens gek en waag binnenkort aan een biertje in plaats van een vertrouwd glas wijn. 

Of experimenteer en ga gewoon voor iets helemaal anders. Wil je nog meer leren over bier? Of de verschillende speciaalbieren? Verdiep je hier dan verder in en wie weet word je wel een kenner!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.