Skip to main content

VAN VAKANTIEBESTEMMING NAAR HUIS:


5 tips om je wijn te vervoeren

Auto op kaart
Auto op kaart

Sta je dan bij dat Franse wijnhuis, met een tas vol net gekochte flessen wijn. Maar je hebt er totaal niet over nagedacht hoe nu verder? Ben je met het vliegtuig bijvoorbeeld en mag je die flessen wel meenemen in je koffer? En hoe zorg je er eigenlijk voor dat ze in één stuk aankomen en nog steeds van die goede kwaliteit zijn? Een aantal tips voor het vervoeren van wijn op een rijtje.

Bekijk alle wijnen

KWALITEITSBEWAKING...

1. Parkeer in de schaduw

Ga je op bezoek bij een wijnhuis en ben je met de auto. Parkeer die dan zeker in de schaduw. Zo kun je je net gekochte flessen wijn in een (enigszins) koele auto meenemen en in je vakantiehuisje in de koelkast leggen.

Fles wijn
Fles wijn

2. Neem je fles wijn mee waar je ook heen gaat

Het is misschien onvermijdelijk dat je wijn in een warme auto terecht komt maar hoe langer ie daar ligt hoe groter de kans op kwaliteitsvermindering. Ga je dus na het wijn kopen nog verder op pad? Neem dan je wijn mee naar binnen en laat ‘m niet in de auto liggen.

3. Op z’n kop

Bewaar wijn als het kan altijd op z’n kop of op de zij. Zo blijft de kurk in contact met de wijn en is er een minder grote kans op oxidatie (het zuur worden van wijn door het in contact komen met zuurstof).

Kom je thuis na vakantie en is de kurk van de wijn een stukje naar buiten gekomen of heeft de wijn 'gelekt'? Dan kun je er op rekenen dat de kwaliteit dat de kwaliteit verminderd is door oxidatie.

ON THE MOVE...

Fles wijn in kistje
Fles wijn in kistje

4. Wijn in je handbagage is een no go

Reis je per vliegtuig? Vergeet dan niet dat wijn niet mee mag worden genomen in de handbagage. Ruimbagage is wel een optie. Check voor vertrek even hoeveel wijn je belastingvrij mee mag nemen vanuit Europa of erbuiten. Dit doe je op de website van de belastingdienst en van je luchtvaartmaatschappij.

5.Wrap it up

Denk wel even aan het beschermen van je wijn tegen breken. Koffers worden niet altijd even zacht ‘behandeld’. Wikkel je wijn in dikke kleding of neem bubbeltjesplastic mee. Doe je wijn in een afgesloten plastic zak; mocht ie dan toch breken, dat zit niet je hele koffer onder.

Wijn kopen op vakantie is een feestje. Maar om thuis nog van die pareltjes te kunnen genieten moet je wel even wat voorbereidingen treffen. Wijnflessen zijn nou eenmaal kwetsbaar. Wijn bestellen om meteen te drinken in het buitenland? Krik dan nog even je taal skills op met deze Franse, Italiaanse en Spaanse taaltips .

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.