Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


Ondarre

Wijngaard Bodega Ondarre
De wijngaarden van Bodega Ondarre

In Noord-Spanje ligt het beroemde wijngebied Rioja. Bekend van de mooie, volle rode wijnen die daar gemaakt worden. Om de hoek van ‎Logroño, de hoofdstad van Rioja, ligt het kleine dorpje Viana. Rondom het dorpje liggen de wijngaarden van Bodegas Ondarre. Dit wijnhuis heeft een simpele filosofie: het maken van unieke en innovatieve wijnen.

Bekijk alle wijnen van Ondarre

De wijngaard van Ondarre

Ondarre wijngaard

De wijngaarden van Ondarre liggen op ongeveer 400 meter hoogte. Ze kennen daardoor warme zomers en koude winters met relatief veel regen: een goed klimaat om prachtige druiven te laten groeien! Als die druiven dan ook nog eens zorgvuldig worden geselecteerd kun je niet anders dan de liefde voor het vak terugproeven in de wijnen. Niet alleen het klimaat draagt trouwens bij aan de lekkere smaak van de wijnen, maar ook de plaatselijke grondsoort. De druivenplanten van Ondarre groeien op kleigrond die rijk is aan kalksteen. Vooral de tempranillo druiven groeien fantastisch op dit soort grond. Waarom? De klei houdt het regenwater goed vast en dat is voordelig in warmere klimaten zoals dat van Spanje. Hierdoor krijgen de druivenranken dus genoeg vocht om optimaal te kunnen groeien. Ander pluspunt: kalksteen zit barstensvol voedingsstoffen waardoor de druiven nog lekkerder worden!

De rode wijnen van Bodega Ondarre

Wanneer je de wijnen van Bodegas Ondarre proeft komen de unieke omstandigheden waarin de druiven groeien naar boven. Druiven die op kleigrond groeien zijn vaak vol van smaak. Dit is ook het geval met de rode wijnen van Ondarre. Het zijn namelijk krachtige rode wijnen met relatief veel tannines en een hoge zuurgraad. [TS1] Voor de rode wijnen wordt een combinatie van tempranillo, mazuelo en/of garnacha druiven gebruikt. Ontdek de overheerlijke rode wijnen van Bodegas Ondarre.

Ondarre Reserva

Deze prachtige rioja kreeg een beoordeling van 92 punten van Wine Enthousiast. Voor deze wijn wordt er een blend van tempranillo en garnacha gebruikt. Deze twee druiven worden allebei apart vergist en daarna pas geblend. Vervolgens is het tijd om gedurende 16 maanden te rijpen in Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten. Het resultaat: een gebalanceerde en soepele wijn met intense volle tonen van zwarte bessen, wilde aardbeien, vanille en eikenhout.

Ondarre Rioja Reserva 2018 75CL

Mayor de Ondarre Reserva

Dé top-of-the-range wijn van Ondarre. Alleen de allerbeste tempranillo en mazuelo druiven worden hiervoor gebruikt. De wijn rijpt 20 maanden in eikenhouten vaten en daarna nog eens 16 maanden op de fles. De rijke en krachtige smaak van rood en zwart fruit, kaneel, specerijen en vanille gaat perfect samen met ratatouille, wild of sterke kaas.

Meer over wijn

Kun jij niet genoeg krijgen van al die wijnweetjes? Wij hebben gelukkig een heel scala aan artikelen waarin jij je kunt verdiepen. Zo lees je bijvoorbeeld over het wijnland Spanje en over het verschil tussen grenache en garnacha. Wist je dat de tempranillo en garnacha in het rijtje vallen van de 9 edele rode druiven? Wil je weten wat de beste wijn is voor jouw gerecht? Bestudeer dan de wijn en spijs gids.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.