Ontdek wijnhuizen Palo Alto

Viña Palo Alto werd in 2006 in Chili opgericht met als doel de unieke kenmerken van de Maule Valley in de wijnen terug te laten komen. En dat is zeker gelukt. Om het beste uit de Chileense Maule Valley te halen, haalt Palo Alto zijn druiven uit vier verschillende wijngaarden. Wij vertellen je alles over het wijnhuis Palo Alto!

De start van Palo Alto

Wijnmaker Héctor Urzúa introduceerde in 2006 Palo Alto Reserva I, een heerlijke cabernet sauvignon. Deze werd een groot succes en hierna volgde al snel in 2007 een sauvignon blanc. Een jaar later werd het portfolio van het wijnhuis uitgebreid met een rosé. In 2011 lanceerde Palo Alto drie nieuwe rode wijnen: Winemaker’s Selection, Reserva II en de eerste biologische cabernet sauvignon.

Het motto: PMS

De belangrijkste 3 pijlers van Palo Alto:

  • Premium Blends: Palo Alto produceert de allerbeste premium blends
  • Maule Valley: alle wijnen komen uit de Maule Valley
  • Sustainable Commitment: Palo Alto geeft om de aarde en de omgeving, daarom ontwikkelen ze campagnes rondom duurzaamheid.

Palo Alto

Duurzaam produceren

Palo Alto doet er alles aan om zo duurzaam mogelijk te produceren. Zo zetten ze hun organische afval om in compost en gebruiken ze recyclebare etiketten, dozen en promotiemateriaal. Zelfs de flessen zijn ECO-vriendelijk. Het is ook niet voor niets dat Palo Alto een certificaat voor ‘duurzame wijnen uit Chili’ heeft gekregen.

“Sinds het oprichten van Palo Alto heeft het bedrijf al veel internationale erkenning gekregen. De wijnen van Palo Alto zijn dan ook verkrijgbaar in meer dan 40 landen.“

It’s all in the name

‘Palo Alto’ is de lokale populaire naam voor meidoorn, een inheemse struik die de heuvels van de Maule Valley bedekt. Ze groeien het beste op droge, rotsachtige en slecht vruchtbare grond. Voor boeren in de Maule regio is het geen toeval dat waar een "Palo Alto" groeit, ook de optimale omstandigheden voor het produceren van wijnen van hoge kwaliteit te vinden zijn.

Druiven Palo Alto

Herkomst

Maule Valley ligt in het zuidelijke einde van de Central Valley en is de grootste en meest traditionele wijnregio in Chili. De druiven die gebruikt worden voor de wijnen zijn afkomstig van vier wijngaarden in verschillende delen van de vallei. Elk hebben hun eigen soort bodem, klimaat en geografie. De frisse wind die over de hellingen en heuvels waait en het temperatuurverschil tussen dag en nacht zijn de ideale omstandigheden voor frisse, fruitige en volle wijnen.

Bekijk meer over de herkomst van Palo Alto

De 4 wijngaarden

De 4 wijngaarden waar Palo Alto zijn verschillende druiven vandaan haalt zijn: Lourdes, Mariposas, Villa Alegre en El Boldo. Deze hebben elk hun bijzonderheden. Villa Alegre kenmerkt zich door zijn prachtige heuvels en ravijnen, Mariposas is bekend vanwege de invloed van de Andesberg, El Boldo vanwege de invloed van de stille oceaan en ten slotte kenmerkt Lourdes zich door zijn zachte hellingen in een heuvelachtige omgeving.

“Palo Alto Winemakers Selection is the very best wine from Palo Alto, a blend based on cabernet sauvignon, blended with the very best red varieties that the Maule Valley delivers us every vintage.”

Deze moet je proberen!

Palo Alto Reserva I: de druiven voor deze wijn groeien in gebieden dichtbij de uitlopers van de Andes, op heuvels waar een frisse wind waait die de wijn een unieke fruituitdrukking, karakter en kracht geeft.


Palo Alto Chardonnay: Palo Alto Chardonnay weerspiegelt de beste condities van de bodem en het klimaat van Maule Valley. Dit geeft de wijn een expressieve, diepe en weelderige smaak.


Palo Alto Winemakers Selection: het creëren van een wijn die de schoonheid van de Maule Valley weerspiegelt, is een uitdaging. De rijkdom en veelzijdigheid van de verschillende gebieden van de vallei en de zorgvuldige selectie van druiven maken het ontwikkelen van deze geweldige wijn mogelijk.

winnend

Prijswinnend

De wijnen van Palo Alto hebben veel awards en prijzen binnengesleept. Zo wordt de shiraz malbec in 2015 en 2016 met een 8,5 bekroond door de Grote Hamersma. Ook scoren de cabernet sauvignon en de merlot beide 91 punten op de James Suckling 2016. 

Lekker bij…

Probeer eens de sauvignon blanc bij heerlijke mosselen met groene kruiden. Dit gerecht is heel makkelijk te maken, zodat je niet uren in de keuken hoeft te staan. De combinatie van de zilte mosselen en frisse room en kruiden is erg lekker!

Meer wijn (en spijs!)

Benieuwd naar welke wijn het beste bij jouw gerecht pas? Onze wijnwijzer helpt je op weg. Of bekijk meteen alle witte wijnen, rode wijnen of rosés in ons assortiment! We vertellen je ook graag meer over de verschillende wijnlanden en wijnensoorten. Of lees een van de onderstaande artikelen.