Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


Viña Mayor

Viña Mayor

Voor dit wijnhuis moet je afreizen naar Spanje; Ribera del Duero om precies te zijn. De ‘Golden Mile’ is de bijnaam van het meest prestigieuze gebied binnen deze wijnstreek én de locatie van Viña Mayor. Lees alles over het wijnhuis en haar wijnen.

Bekijk alle wijnen van Viña Mayor

Viña Mayor doet het duurzaam

Viña Mayor doet het duurzaam
Viña Mayor maakt al ruim 25 jaar wijn. Hun missie: alle potentie uit wijngaarden benutten. Daarbij staat innovatie hoog in het vaandel, net als ook betrokkenheid bij het milieu. Het wijnhuis Viña Mayor heeft sinds 2011 het certificaat voor Wineries for Climate Protection. Lekker verantwoord dus. De wijnmaakster, Almudena Alberca, won verschillende prijzen voor haar wijnen. Bovendien is ze ‘Master of Wine’, de meest prestigieuze titel in de wijnwereld. Deze combinatie is hét recept voor een heerlijke wijnen!

Ribera del Duero, thuis van Viña Mayor

Ribera del Duero ligt in het Spaanse binnenland, ten noorden van Madrid. De regio produceert na Rioja de meeste kwalitatieve Spaanse wijnen. Lekker hoor! De wijngaarden liggen op grote hoogte in de bergen. Hierdoor zijn ook in de zomer de nachten koel. Dat geeft de wijnen uit dit gebied een rijk aroma en zorgt voor behoud van frisheid in de smaak. Vanaf 1982 kreeg de wijnstreek de DO-status (Designation of Origin). Dat belooft dus wat voor de wijnen van Viña Mayor.

Viña Mayor heeft ook wijngaarden in Rueda. Daar maken ze fruitige wijnen van de verdejo druif.

Viña Mayor Roble

Is Classic Red jouw smaakprofiel? Probeer dan deze! Het is een jonge, stevige rode wijn met veel smaak. De Grote Hamersma bekroonde de wijn met een 8.

Viña Mayor Tinto Roble 2022 75CL

Viña Mayor Crianza

De Crianza heeft veel smaak en bevat tonen van houtlagering. Hij heeft namelijk een jaar op eikenhouten vaten gerijpt. De wijn gaat goed samen met een vleesgerecht zoals lamskoteletjes of gegrilde groenten.

Viña Mayor Crianza 2022 75CL

Viña Mayor Gran Reserva

Een wijn mag pas deze naam dragen als hij twee jaar op hout heeft gerijpt en daarna nog eens drie jaar op de fles. Het resultaat? Een krachtige en intense smaak met veel smaaklaagjes en een lange afdronk. Deze wijn maken ze alléén in de allerbeste jaren.

Viña Mayor Gran Reserva 2014 75CL


Meer wijnhuizen bezoeken?

Viña Mayor is één van onze wijnhuizen, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Nieuwsgierig geworden naar meer achtergrondverhalen? Bekijk dan eens een van deze wijnhuizen.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.