Skip to main content

Ontdek wijnhuis


Zonin

Zonin

De familie Zonin heeft bijna 2 eeuwen ervaring in het wijn maken. Het wijnhuis begon klein, maar is inmiddels uitgegroeid tot de grootste wijnproducent van Italië. En het bedrijf heeft een duidelijke missie: iedereen ter wereld voorstellen aan de mooiste wijnen van Italië. Ontdek alles over het wijnhuis Zonin.

Bekijk alle wijnen van Zonin

Wijnmerk Zonin 1821 van, jawel, Zonin

Zonin is een gigantisch wijnbedrijf met meer dan 4000 hectare grond verspreid over de hele Italiaanse laars. Daarmee verdient het bedrijf de titel van grootste wijnproducent van het land. Omdat deze hectares zijn verdeeld over verschillende locaties, worden de wijnen uitgebracht onder de naam van het bijbehorend wijnhuis. Zo vallen er 11 labels onder het Zonin merk. Zonin 1821 is daar weer één van. Dit familiebedrijf bestaat al sinds, geloof het of niet, 1821. Sindsdien zijn er 7 generaties betrokken geweest bij het bedrijf.

 

Gambellara in wijnstreek Veneto

Veneto is een wijnstreek in het noorden van Italië. Het is de grootste wijnregio in het land. In 2012 waren alle wijnhuizen samen goed voor 8,2 miljoen hectoliter wijn. Je kunt er dus altijd wel terecht voor een goed glas wijn! Qua productie zijn De belangrijkste wijnen - in Veneto pinot grigio en prosecco. De populariteit van deze wijnen gaf een enorme boost aan de productie in het gebied. Twee herkenningspunten in deze regio zijn Venetië en Verona. Deze steden zijn aan elkaar verbonden door een overvloed aan wijngaarden. Halverwege vind je Gambellara. Dit is de thuisstad van Zonin 1821.

Zonin Prosecco 

Zonin maakt ook een prosecco. Deze mousserende wijn is perfect voor elke feestelijke gelegenheid! Dankzij de fruitige smaak en zachte bubbels is het een milddroge, vriendelijke wijn. En de druif? Dat is de glera-druif.

Zonin Valpolicella Classico

Deze Valpolicella is gemaakt van corvina, rondinella en molinara. Deze combinatie van druiven geeft een frisse smaak. Het smaakprofiel is dan ook Fresh Red. Wil je er wat bij eten? Probeer hem met een steak tartare of lekkere carpaccio. In 2018 gaf Onno Kleyn in de Volkskrant zijn mening over de wijn, hij werd beloond met een dikke 9!

Zonin Amarone della Valpolicella

Amarone is een grote naam! Deze wijn is iconisch in Italië dankzij zijn karakteristieke smaak. Na de oogst drogen de druiven ongeveer 120 dagen op matten in een geventileerde ruimte. Daardoor verdampt er veel vocht, neemt de concentratie toe en bevat het druivensap na het persen meer suikers. Die suikers worden in de gisting omgezet tot alcohol. Het resultaat: een stevig, volle wijn met Big Red als smaakprofiel. Trek je vanavond een fles open? Overweeg dan om een stoofschotel op het vuur te zetten. Die gaat erg goed samen met een Amarone!

Valpolicella Ripasso Superiore

Ook deze wijn is een blend van de druiven corvina, rondinella en molinara. Hier maken ze een fruitige wijn van. Meer kracht en complexiteit krijgt hij dankzij de droesem van de amarone. Dat zijn schillen, pitten en takjes die overblijven bij het maken van die wijn. Door ze toe te voegen aan de Valpolicella Ripasso Superiore Vindt er een tweede vergisting plaats. Na 20 dagen filteren ze de droesem er weer uit. Zo krijgt de smaak een mooie balans tussen fruitig en krachtig.


Meer weten over wijn?

Ben je nog niet uitgelezen? Lees verder over wijn en word zelf expert! Bekijk de verschillende wijnlanden eens. Of ontdek meer over het decanteren van wijn. Je kunt alles vinden op de ontdekpagina over wijn.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.