Skip to main content

Alles over


Wijnverpakkingen

Glazen wijn
Glazen wijn

Wijn uit een mooie glazen fles, wie houdt er niet van? En denken we niet allemaal dat het ‘hoort’? Maar wist jij eigenlijk al er dat er vele andere fijne wijnverpakkingen zijn? We zetten de verschillende verpakkingen voor je op een rijtje. Wie weet kies je eens voor een andere verpakking!

Bekijk alle wijnen

MAGNUM FLESSEN

Bij magnum denken wijnliefhebbers natuurlijk niet aan het ijsje, maar aan de grote fles wijn of champagne! Waar een standaard wijnfles 75 cl. aan inhoud bevat, zijn de magnum flessen dubbel zo groot. Namelijk wel 1,5 liter! Deze feestelijke flessen zijn dan ook populair onder meeste wijndrinkers. En wist je dat je niet altijd je portemonnee binnenstebuiten hoeft te keren? Voor iets meer dan 20 euro heb je al magnum flessen van goede wijnen.

Magnum flessen in het kort:

 • Houdbaarheid: omdat wijn trager rijpt in een magnum fles is deze langer houdbaar dan in een normale fles wijn.  
 • Voordelen: altijd genoeg in huis voor een feestelijke avond en het ziet er stijlvol uit. 
 • Nadelen: ze zijn behoorlijk zwaar en je hebt in 1 keer een grote hoeveelheid wijn. Het gezelschap moet hier natuurlijk groot genoeg voor zijn. En je koelkast moet voldoende plek hebben om deze grote fles in te koelen. 

Cap Royal Bordeaux Magnum 2019 150CL

DE PETFLES

De petfles lijkt op de traditionele glazen wijnfles, maar is gemaakt van plastic. Dat is niet bepaald duurzaam, toch? Juist wel! Deze flessen zijn namelijk recyclebaar. Daarnaast zijn petflessen lichter, waardoor ze minder CO2 uitstoot hebben tijdens het vervoer.

De petfles in het kort:

 • Houdbaarheid: de wijn in geopende petflessen blijft net zo lang goed als in een gewone wijnfles. Wijn in ongeopende flessen blijft tot 18 maanden goed..
 • Voordelen: makkelijk mee te nemen en duurzamer. In tegenstelling tot glazen flessen kunnen ze niet breken.  Ideaal voor de onhandige aangelegde wijnliefhebbers onder ons! Bovendien zijn de PETflessen veel lichter.
 • Nadelen: de houdbaarheid is niet onbeperkt. Na 18 maanden gaat de kwaliteit van de wijn achteruit. 

POUCHES

Wijn in pouches, ofwel zakken. Voor veel liefhebbers is dit even wennen. Want wees eerlijk: associëren we wijn in pouches niet stiekem allemaal met wijn van slechte kwaliteit? Hoewel deze verpakkingen niet recent bedacht zijn, zijn ze sinds enkele jaren hot and happening! De pouches zijn milieuvriendelijker dan glazen flessen (want lichter) en het zijn bovendien vaak vrolijke verpakkingen, die de wijn meteen een feestelijke twist geven.        

Pouches in het kort:

 • Houdbaarheid: doordat de zak vacuüm wordt gezogen zodra er wijn uit getapt wordt, blijft de wijn in een geopende pouch gemiddeld tot wel 3 weken goed.
 • Voordelen: handig om mee te nemen en snel te koelen.
 • Nadelen: wijn in zakken (in pouches en bag-in-boxen) verouderen sneller dan wijnen in een glazen fles. Hierdoor is de houdbaarheid van ongeopende pouches of bag-in-boxen ongeveer 2 jaar.

WIJN IN BLIK

In Australië is het al een enorme trend. Wijn in blik is makkelijk mee te nemen. Dat het een kleinere verpakking is heeft natuurlijk ook voordelen.

Wijn in blik in het kort:

 • Houdbaarheid: wijn in blik kan ongeopend wel 2 jaar lang goed blijven. En een open blik? Die gaat gewoon meteen op, toch...? 
 • Voordelen: handig mee te nemen en een goed alternatief als je geen hele fles nodig hebt. Bovendien zijn de blikken natuurlijk niet breekbaar. 
 • Nadelen: veel liefhebbers drinken wijn toch liever uit een mooi glas dan uit een blikje.

BAG-IN-BOX

Bij de ‘bag-in-box’ verpakking zit de wijn in een luchtdichte zak, die vervolgens weer in een kartonnen doos zit. Deze wijnverpakkingen zijn vooral populair bij onze Franse vrienden. In Nederland is deze verpakking (nu nog) minder populair. Dus wie weet zet jij wel trend door een met een bag-in-box wijn bij de barbecue aan te komen!  

Bag-in-box in het kort:

 • Houdbaarheid: nadat de eerste wijn is afgetapt uit de bag-in-box, blijft de inhoud wel 3 tot 4 weken goed. 
 • Voordelen: langere houdbaarheid en het lichte gewicht van de doos.
 • Nadelen: de houdbaarheid van ongeopende bag-in-boxen is beperkt tot ongeveer 2 jaar. Daarna gaat de kwaliteit snel achteruit. 

VOOR ELKE GELEGENHEID EEN ANDERE WIJNVERPAKKING!

Maar welke verpakking kun het beste kiezen bij welke gelegenheid? We helpen je graag:

 • Magnum flessen zet je neer bij feestelijke gelegenheden. Bij grootse, feestelijke gelegenheden hoort natuurlijk ook een grootse fles! 
 • Bag-in-box neem je mee naar een BBQ of gebruik je bij je tuinfeest. De bag-in-box bevat een tapje waardoor je ‘m makkelijk op een (buiten)tafel zet waardoor iedereen zijn of haar eigen wijn kan tappen. Meer tijd voor jou om te genieten van je eigen feest!
 • De petfles koop je voor een dag naar het strand of tijdens het kamperen op een festival. Licht van gewicht, dus makkelijk mee te nemen en vaak toegestaan op festivals waar glas verboden is. 
 • Wijn uit pouches drink je op een middag in het park. Ideaal om mee te nemen als handtas. Daarnaast krijg je de wijn snel koel, zodat je last minute toch nog naar het park kan. 
 • Heb je vrienden met allemaal een verschillend smaakprofiel? Of gewoon een diverse voorkeur voor wijn? Ga dan voor blikjes! Dan hoef je niet voor die ene vriend(in) een fles wijn te openen die vervolgens blijft liggen.

MEER LEZEN OVER WIJN?

Zin in wijn gekregen?  Lees hier alles over de lekkerste voorjaarswijnen om van te genieten. Minder zin om te lezen maar meer zin om te doen? Ontdek dan eens hoe je zelf een wijnproeverij organiseert.  

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.