Skip to main content

Heb je bij de eerste zonnestralen de zomer in je bol en moet de barbecue meteen aan? Of je nu kiest voor vis, hamburgers of een vegetarische avond: barbecue en met de juiste wijn is een perfecte match. Maar welke wijn past het best bij welk barbecuegerecht? Dat lees je hieronder!

Rood vlees vraagt om een stevige rode wijn. Eentje die zich niet uit het veld laat slaan door een gegrild (en gekruid) stuk rood vlees. Zoals Big Red wijnen: zij zijn krachtig en staan hun mannetje bij de barbecue.
Alle wijnen bij rood vlees >

Bij vis drink je meestal witte wijn. Vanwege de sterke (grill) smaak van vis van de barbecue, passen wijnen met veel frisheid er perfect bij. Zoals Fresh Hammer wijnen.
Gebruik je saus bij de vis of kies je een vette vissoort, dan past Big White er perfect bij!
Alle wijnen bij vis >

Soepele rode wijnen doen het goed naast vettere vleessoorten van de barbecue. Zoals een primitivo bijvoorbeeld. Bij kip kun je kiezen voor rood of wit! Een fruitige rode past goed bij de subtiele smaak van kip. Liever wit? Neem dan een volle witte wijn. 
Alle wijnen voor bij kip of varkensvlees >

Bij je vegetarische gerechten van de barbecue kun je kiezen voor wit, rood of rosé. Kies wel voor een wijn die fris, fruitig of soepel is. Zoals bijvoorbeeld de Fruit Lover rosés.
Alle wijnen voor vegetarische barbecue gerechten >

Recepten voor de barbecue

Nog wat inspiratie nodig voor je barbecue? Probeer een van deze bijzonder lekkere burgers! Liever iets anders? Op gall.nl vind je heel veel lekkere recepten!

Wijn bij andere gerechten

Niet barbecuen maar wel meer lezen over de juiste wijn-spijs combinatie? Klik hieronder op het ingrediënt wat je gaat eten en lees alles over de perfecte match. Op onze wijn-spijs pagina vind je de wijnwijzer, waarin je heel gemakkelijk een ingrediënt invult en je 3 matches ziet die er goed bij passen. Eet en drink smakelijk!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.