Welke wijn bij: de BBQ?

De zomer in je bol en de BBQ gaat aan. Of je nu kiest voor vis, hamburgers of een vegetarische avond: een goed glas wijn maakt het helemaal af. Maar welke wijn past het best bij welk barbecuegerecht? Dat lees je hieronder!

Vlees

1. Rundvlees

Een stevige biefstuk vraagt om een wijn die daar tegenop kan boksen. Kies er dus een met een hoge zuurgraad en veel tannines. De tannines worden namelijk soepel van smaak door de eiwitten in het vlees. Wijnen als een cabernet sauvignonmerlot of syrah zijn hier de ideale match. En om helemaal te winnen kies je voor een van onze prijswinnende wijnen!

Lekker met:

2. Varkensvlees                                  

Een oude bekende op de BBQ is varkensvlees. Of je nu voor spareribs of speklapjes gaat, een goed glas primitivo maakt het helemaal af. Soepele rode wijnen doen het namelijk altijd goed naast een vettere vleessoort.

Lekker met:

Vis

1. Vette of gerookte vis

Een vette vis, zoals zalm, zwemt graag in een krachtige wijn. De sterke smaak van de vis laat zich niet snel overheersen door de uitgesproken smaak van de wijn. Ga je op zoek naar een goede fles wijn? Denk dan eens aan een goede roséviognier of chardonnay

Lekker met:

Gegrilde groente en salade

Ben je vegetariër en sla je die ribs of hamburgers even over? Of ga je gewoon liever voor een zomerse salade? Kies dan een niet te zware witte wijn en ga voor een frisse en lichte wijn die goed bij zomerse salades en lekkere groenten passen:  

  • Salade. Een heerlijke salade wil niet overschreeuwd worden door de wijn. Kies daarom voor een grüner veltliner. Deze wijn is licht, droog en verfrissend en bevat vaak fruitige smaken zoals peer of appel. Maar onderschat deze wijn niet, de peper tonen geven ‘m namelijk genoeg pit! Een van onze favorieten is de Baumgartner Grüner Veltliner

  • Gegrilde groente. Een heerlijke gegrilde groentespies met groenten als paprika, aubergine en wortels is altijd smaakvol op de BBQ. En met een goed glas witte wijn geniet je nog meer van deze gerechten. Het frisse van een sauvignon blanc wijn complimenteert de smaken van deze groenten. Schenk een Breaker Bay Sauvignon Blanc en je avond kan niet meer stuk

KEUZESTRESS OF MIXEN & MATCHEN?

Keuzestress? Of ga je voor veel verschillende gerechten op de barbecue? Geen zorgen. Met de BBQ wijnboxen hoef je niet één wijn te kiezen maar heb je meerdere toppers bij elkaar. De enige keuze die je nog hoeft te maken is of je voor 1x3 of 2x3 flessen gaat. Wel zo makkelijk toch? Oh en een niet zo stille hint: een top cadeau om weg te geven!

De lekkerste BBQ recepten

Op zoek naar wat inspiratie voor lekkere (barbecue) recepten? Wij hebben er een hoop. Lees hier ook nog even hoe je jouw net gekochte wijn snel koud zet, en je bent er helemaal klaar voor. Steek maar aan die barbecue!

Ook leuk om te lezen: