Skip to main content
0
€ 0.00
Helaas ondervinden wij technische problemen, er wordt hard gewerkt om dit zo snel mogelijk op te lossen.

WELKE WIJN BIJ DE BBQ?

BBQ
BBQ

Heb je bij de eerste zonnestralen de zomer in je bol en moet de BBQ meteen aan? Of je nu kiest voor vis, hamburgers of een vegetarische avond: BBQ en wijn is een match made in heaven. Maar welke wijn past het best bij welk barbecuegerecht? Dat lees je hieronder!

WELKE WIJN BIJ VLEES VAN DE BBQ

1. Rundvlees

Een stevige biefstuk van de BBQ vraagt om een wijn die daar tegenop kan boksen. Kies er één met een hoge zuurgraad en veel tannines. De tannines worden namelijk soepel van smaak door de eiwitten uit het vlees. Rode wijnen als een cabernet sauvignonmerlot of syrah (shiraz) zijn hierbij een ideale match. En om helemaal te scoren kies je voor één van onze prijswinnende wijnen!

Bekijk alle prijswinnende wijnen

2. Varkensvlees                                  

Een oude bekende op de BBQ is varkensvlees. Zoek je een lekkere wijn om te drinken bij pulled pork, spareribs of speklapjes? Een goed glas primitivo maakt het helemaal af. Soepele rode wijnen doen het namelijk altijd goed naast een vettere vleessoort van de BBQ.

3. Kip

Kip: het meest veelzijdige stukje vlees. Zo veelzijdig dat zowel rode als witte wijnen passende opties zijn. Voor ieder wat wils dus! Liefhebbers van rode wijn kiezen voor een fruitige variant die goed aansluit bij de subtiele smaak van kip. Drink je liever witte wijn? Een volle witte wijn, complimenteert de smaak van kip. 

WELKE WIJN BIJ VIS VAN DE BBQ

1. Vette of gerookte vis

De sterke smaak van vette of gerookte vis laat zich niet snel overheersen door de smaak van de wijn. Als je voor vis van de BBQ gaat, kies dan voor een krachtige wijn. Welke wijn? Denk eens aan een rosé wijnviognier of chardonnay

2. Gegrilde (wit)vis & schaal- en schelpdieren

Loopt bij het horen van witvis, garnalen of mosselen het water je al in de mond? Deze gerechten smaken nog lekkerder met witte wijn. Bijvoorbeeld een verdejosauvignon blanc of een combinatie van deze twee. Deze frisse witte wijnen gaan heel goed samen met de lichte, frisse smaken van de vis. En verras je vrienden of jezelf eens met een biologische wijn, een groene keuze en net zo lekker!

WELKE WIJN BIJ GEGRILDE GROENTEN VAN DE BBQ EN SALADE

Sla je die ribs of hamburgers liever over? Of is een zomerse salade helemaal jouw ding? Kies dan een frisse en lichte wijn bij je maaltijd. Lees welke wijnen bij groenten passen:  

  • Salade. Een heerlijke salade mag natuurlijk niet worden overschreeuwd door de wijn. Kies daarom voor een grüner veltliner. Deze wijn is licht, droog, verfrissend en bevat vaak fruitige smaken zoals appel of peer. Maar onderschat deze wijn niet, de peperige tonen geven ‘m namelijk genoeg pit!
  • Gegrilde groente. Een heerlijke gegrilde groentespies met groenten zoals paprika, aubergine en wortel is altijd smaakvol op de BBQ. En met een goed glas witte wijn geniet je nog meer van deze gerechten. Het frisse van een sauvignon blanc wijn complimenteert de smaken van deze groenten bijvoorbeeld erg goed.

 

Weet je niet welke BBQ wijn je moet kiezen?

Keuzestress bij het uitzoeken van jouw witte wijn, rode wijn of rosé wijn bij de BBQ? Of ga je veel verschillende BBQ gerechten klaarmaken? Geen zorgen. Met de BBQ wijnbox heb je meerdere topwijnen bij elkaar. Wel zo makkelijk toch? Oh en een niet zo stille hint: een top cadeau om weg te geven!

 

Gall&Gall Wijnbox BBQ 3X75CL


DE LEKKERSTE BBQ RECEPTEN

Op zoek naar inspiratie voor lekkere (barbecue) recepten? Wij hebben er genoeg. Heb je jouw favoriete wijn ook al ingeslagen? Lees dan hier hoe je jouw net gekochte wijn snel koud zet, en je bent er helemaal klaar voor. Steek maar aan die barbecue!