Skip to main content
image

Lekker bij de barbecue

Heb je bij de eerste zonnestralen de zomer in je bol en moet de barbecue meteen aan? Of je nu kiest voor vis, hamburgers of een vegetarische avond: de barbecue aan met de juiste wijn is een heel goed idee. Maar welke wijn past het best bij welk barbecuegerecht? Dat lees je hieronder!

Zin in een andere drank bij de barbecue?

Maar misschien heb je helemaal geen zin in een glas wijn bij de barbecue. Of komen er gasten die daar niet van houden. Geen probleem, genoeg keuze voor iets anders!

Maak een heerlijke cocktail

En dat is niet moeilijk, echt niet! Bijvoorbeeld een spritz: je hebt alleen een likeur, mousserende wijn en bruiswater nodig. Maak het af met wat leuke garnering en wat ijs en klaar!

Barbecue = bier

Natuurlijk, een biertje hoort erbij. Kies een lekkere weizen of misschien kies je voor blond bier. Die bestel je direct mee met je andere dranken!

Liever zonder alcohol

Zonder alcohol is natuurlijk ook geen probleem: er is zoveel keuze. Alcoholvrij bier is eigenlijk al 'normaal', maar er zijn ook alcoholvrije mousserende wijnen (waarmee je ook gemakkelijk een alcoholvrije spritz maakt) of likeuren en nog veel meer! Ontdek het alcoholvrije assortiment.

Rood vlees vraagt om een stevige rode wijn. Eentje die zich niet uit het veld laat slaan door een gegrild (en gekruid) stuk rood vlees. Zoals Big Red wijnen: zij zijn krachtig en staan hun mannetje bij de barbecue.
Alle wijnen bij rood vlees >

Bij vis drink je het liefst witte wijn. Bij de grill smaak van vis van de barbecue, passen wijnen met veel frisheid perfect! Zoals Fresh Hammer wijnen. Bij saus bij de vis of vette vis kies je Big White wijnen!
Alle wijnen bij vis >

Soepele rode wijnen passen goed naast vettere vleessoorten van de bbq. Bij kip kies je een fruitige rode wijn die past bij de subtiele smaak van kip. Of kies een volle witte.
Alle wijnen voor bij kip of varkensvlees >

Bij je vegetarische gerechten van de barbecue kun je kiezen voor wit, rood of rosé. Kies wel voor een wijn die fris, fruitig of soepel is. Zoals bijvoorbeeld de Fruit Lover rosés.
Alle wijnen voor vegetarische barbecue gerechten >

image

Recepten voor de barbecue

Nog wat inspiratie nodig voor je barbecue? Probeer een van deze bijzonder lekkere burgers! Liever iets anders? Op gall.nl vind je heel veel lekkere recepten!

Wijn bij andere gerechten

Niet barbecuen maar wel meer lezen over de juiste wijn-spijs combinatie? Klik hieronder op het ingrediënt wat je gaat eten en lees alles over de perfecte match. Op onze wijn-spijs pagina vind je de wijnwijzer, waarin je heel gemakkelijk een ingrediënt invult en je 3 matches ziet die er goed bij passen. Eet en drink smakelijk!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.