Skip to main content

Alles over de Oostenrijkse wijnstreek


Wachau

Wachau

De prachtige wijnregio Wachau beslaat slechts 1.400 hectare. Het gebied ligt in Oostenrijk, zo’n 80 kilometer ten westen van Wenen. Door de vallei tussen de plaatsen Krems aan de Donau en Melk stroomt de rivier de Donau. Ontdek de wijnstreek Wachau!

Bekijk alle Oostenrijkse wijnen

Wachau in het kort

Druiven op rotsachtige hellingen

De druiven worden verbouwd op de steile, rotsachtige hellingen langs de rivier. Het water van de Donau reflecteert het licht en de warmte van de zon. Het verschil tussen de dag- en nachttemperaturen in de regio is groot. Daardoor ontwikkelen de druiven hier mooie zuren en uitgesproken aroma’s. Uit Wachau komen prijswinnende droge riesling en grüner veltliner, die uiterst elegant zijn en een hoge zuurgraad bevatten

De Wachau kent een eigen systeem om types wijn aan te duiden: 

  • Steinfeder: maximaal 11,5% alcohol, het lichtste type 
  • Federspiel: maximaal 12,5% alcohol 
  • Smaragd: de krachtigste wijn met minimaal 12,5% alcohol.  

MEER WETEN OVER WIJN?

Nu je alles weet over Wachau, kunnen we je ook nog meer vertellen over andere wijnlanden, zoals DuitslandFrankrijk en Spanje. Lees ook meer over verschillende druivenrassen, zoals merlot en cabernet sauvignon.

Benieuwd welke wijnen jij eigenlijk het lekkerst vindt? Doe de smaakprofielen test en ontdek jouw favoriete (Oostenrijkse) wijnen binnen een minuut!

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.