Alles over de Oostenrijkse wijnstreek Wachau

De prachtige wijnregio Wachau beslaat slechts 1.400 hectare. Het gebied ligt in Oostenrijk, zo’n 80 kilometer ten westen van Wenen. Door de vallei tussen de plaatsen Krems aan de Donau en Melk stroomt de rivier de Donau. Ontdek de wijnstreek Wachau!

Wachau in het kort

Druiven op rotsachtige hellingen

De druiven worden verbouwd op de steile, rotsachtige hellingen langs de rivier. Het water van de Donau reflecteert het licht en de warmte van de zon. Het verschil tussen de dag- en nachttemperaturen in de regio is groot. Daardoor ontwikkelen de druiven hier mooie zuren en uitgesproken aroma’s. Uit Wachau komen prijswinnende droge Rieslings en Grüner Veltliners, die uiterst elegant zijn en een hoge zuurgraad bevatten.

Meer lezen over wijn?

Nu je alles weet over Wachau, kunnen we je ook nog meer vertellen over andere wijnlanden, zoals Duitsland, Frankrijk en Spanje. Lees ook meer over verschillende druivenrassen, zoals merlot en cabernet sauvignon.  

Benieuwd welke wijnen jij eigenlijk het lekkerst vindt? Doe de smaakprofielentest en ontdek jouw favoriete (Oostenrijkse) wijnen binnen een minuut!

Ook leuk om te lezen: