
Big Red
Zorzal Field Blend
Argentinië - Cabernet sauvignon, Malbec 2018 75CL 14%
Een field blend is een wijn die wordt gemaakt van verschillende druivenrassen, die kriskras door elkaar groeien in één wijngaard. Ze worden tegelijkertijd geoogst.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Zorzal Field Blend
Een field blend is een wijn die wordt gemaakt van verschillende druivenrassen die kriskras door elkaar groeien in één wijngaard. Ze worden tegelijkertijd geoogst en daardoor krijg je een bijzondere mix van overrijpe en onderrijpe druiven. Dat levert spanning en nervositeit op in de wijn. In het geval van de Argentijnse Zorzal Field Blend is die gemaakt van ongeveer 60% cabernet sauvignon en 40% malbec afkomstig van Gualtallary: de Grand Cru van Mendoza. Je proeft rood fruit, vanille, kokos, rode peper en stevige tannines. Heerlijk bij gerechten met een grillsmaak.
Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.
Deze druif is populair vanwege z'n intense, kruidige wijnen met soepele afdronk. Goede combinatie met minder vette rode vleessoorten en gesmolten blauwe kaas.
Beschrijving | Een field blend is een wijn die wordt gemaakt van verschillende druivenrassen, die kriskras door elkaar groeien in één wijngaard. Ze worden tegelijkertijd geoogst. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Alcoholpercentage | 14% |
Soort | cabernet sauvignon, malbec |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Argentinië |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
James Suckling
Wine Advocate
Ons verhaal
Gerardo Michelini was eerst bankier op Mallorca. Met zijn broers Juan Pablo en Matias maakt hij inmiddels zijn dromen waar in Mendoza. Samen zijn ze de innovatieve wijnmakers van Zorzal. Het subgebied Gualtallary ligt op de grens van waar wijnbouw mogelijk is. Op 1350 meter worden de wijngaarden met hun kalkrijke bodems biodynamisch bewerkt. In de kelder wordt zo min mogelijk ingegrepen en rijpen de wijnen onder andere op eivormige cementen vaten en amfora’s. Zorzal is opgericht in 2008 met als doel om Gualtallary op de kaart te zetten als ‘de Grand Cru van Mendoza’. De bodem van Gualtallary is een schat van verschillende samenstellingen variërend van rolkeien en rivierstenen tot kalk, zand en graniet.