
Big Red
Zorzal Porfiado Pinot Noir
Argentinië - Pinot noir 75CL 13%
De oplettende kijker ziet dat er geen oogstjaar staat op deze fles. En dat klopt, want deze pinot noir is een blend van verschillende oogstjaren: 2009, 2010, 2011 en 2012.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Zorzal Porfiado Pinot Noir
De oplettende kijker ziet dat er geen oogstjaar staat op deze fles. En dat klopt, want deze 100% pinot noir uit het Argentijnse Mendoza is een blend van verschillende oogstjaren. Om precies te zijn van 2009, 2010, 2011 en 2012. Porfiado is karaktervol en elegant. De druiven komen uit het hooggelegen Tupungato. Je proeft licht rood zomerfruit, zoals aardbei, framboos en cranberry. Daarnaast ontdek je een aardse mineraliteit met vuursteen en grafiet. De wijn komt niet in aanraking met hout en is hierdoor bloemig, aromatisch en tropisch.
Deze druif zorgt voor fruitige rode wijnen die geliefd zijn om de aroma's van rood fruit en specerijen. En een lange soepele afdronk met zachte tannines. Perfect bij eend, kip en varkensvlees.
Beschrijving | De oplettende kijker ziet dat er geen oogstjaar staat op deze fles. En dat klopt, want deze pinot noir is een blend van verschillende oogstjaren: 2009, 2010, 2011 en 2012. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Alcoholpercentage | 13% |
Soort | pinot noir |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Argentinië |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Descorchados
Wine Advocate
Ons verhaal
Gerardo Michelini was eerst bankier op Mallorca. Met zijn broers Juan Pablo en Matias maakt hij inmiddels zijn dromen waar in Mendoza. Samen zijn ze de innovatieve wijnmakers van Zorzal. Het subgebied Gualtallary ligt op de grens van waar wijnbouw mogelijk is. Op 1350 meter worden de wijngaarden met hun kalkrijke bodems biodynamisch bewerkt. In de kelder wordt zo min mogelijk ingegrepen en rijpen de wijnen onder andere op eivormige cementen vaten en amfora’s. Zorzal is opgericht in 2008 met als doel om Gualtallary op de kaart te zetten als ‘de Grand Cru van Mendoza’. De bodem van Gualtallary is een schat van verschillende samenstellingen variërend van rolkeien en rivierstenen tot kalk, zand en graniet.