Skip to main content
Moët & Chandon Grand Vintage

Champagne

Moët & Chandon Grand Vintage

Oorsprong - Frankrijk 2002 75CL 12,5%

Elke Grand Vintage is uniek. Grand Vintage 2013, de 75e vintage van het huis, valt op door haar herfstige tonen van geroosterde kastanjes, honing en nougat.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over Moët & Chandon Grand Vintage

Moët & Chandon, opgericht in 1743, introduceerde champagne aan de wereld door een reeks unieke wijnen aan te bieden voor elke gelegenheid. Van de iconische Moët Impérial tot de Grand Vintage Collection, elke champagne heeft een verleidelijk smaakpalet en een elegante rijpheid. Iedere Grand Vintage is uniek en een expressie van de Chef de Cave.Moët & Chandon heeft met de Grand Vintage 2013de 75e vintage-champagne sinds de oprichting van het huis in 1743 uitgebracht. De eerste millésimé champagne is door Moët & Chandon gemaakt van de oogst van 1842. Deze nouveauté kwam op de markt ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het huis. Dergelijke champagnes uit één oogstjaar worden alleen in bijzondere jaren geproduceerd. 2013 is in alle opzcihten een bijzonder jaar in Champagne geweest. Het jaar begon nat met veel regen, gevolgd door een droge zomer. Moët Grand Vintage 2013 is gemaakt met 41% chardonnay, 38% pinot noir en 21% meunier. Kleur: licht goudgele kleur met fijne aanhoudende bubbels. Geur: de rijpheid van de wijn komt onmiddellijk naar voren met herfstachtige tonen van geroosterde kastanjes, geroosterd boekweit, rijke noten, honing en nougat. Vervolgens komt het geconcentreerde fruit tevoorschijn, dat doet denken aan in zout gekonfijte citroenen of een perfect rijpe nectarine. Geuren van gedroogde bloemen en dennensap maken het aromatische bouquet compleet. Smaak: de wijn geeft een energiek mondgevoel door levendige maar delicate zuren omhuld door een verfijnde korrelige textuur. De wijn eindigt met een aangename hint van bitterheid van wit grapefuit.

Beschrijving De Moët & Chandon Grand Vintage wordt uitsluitend gemaakt in bijzonder goede wijnjaren!
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 12,5%
Oorsprong Frankrijk
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Mening van onze expert

Zilver met 94 punten

Ons verhaal

Frankrijk, Épernay
Moët & Chandon Épernay

"Al meer dan 260 jaar staat Moët & Chandon synoniem voor de meest bruisende momenten in het leven. Als ‘s werelds grootste champagnehuis, brengt Moët een gevoel van magie en feest dat elke gebeurtenis bijzonder maakt, altijd en overal. Of het nu die extra sprankeling is op de rode loper bij de meest prestigieuze filmawards en festivals of het vieren van een historische gebeurtenis als het oplichten van het Vrijheidsbeeld op haar 120ste verjaardag in New York, Moët is absoluut de wereldwijde expert of celebration. ’s Werelds grootste en bekendste champagnehuis Moët & Chandon is opgericht in 1743 in Epernay, vlakbij Reims. Al sinds haar oprichting staat Moët & Chandon synoniem voor de meest bruisende momenten in het leven.Een waardevol erfgoed dat zijn rijke historie mede te danken heeft aan de passionele visie van o.a. Jean-Rémy Moët, die met de magie van zijn exquise champagne, de harten van de Europese aristocratie wist te veroveren. Door de jaren heen breidt het huis zich uit en de kring van liefhebbers, waaronder koning Lodewijk XV en keizer Napoleon, groeit. Rond de eeuwwisseling maakt Moët & Chandon opgang in de restaurants en bars à la mode als Maxim’s, Moulin Rouge en het Savoy. In de roaring twenties is champagne dé drank van de internationale jetset. Vandaag de dag is Moët & Chandon de favoriete champagne voor klassieke gastronomie, kwaliteitslijterijen en trendy nightlife. Moët & Chandon champagnes kenmerken zich door hun elegante, frisse, volle smaak; de signatuur van dit huis der huizen. De meest bekende is de Moët & Chandon Impérial Brut, waarvan iedere anderhalve seconde ergens ter wereld een fles wordt ontkurkt."

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen