Skip to main content

Tips


7x bierflesje openen zonder opener

7x bierflesje openen zonder opener

De zomer staat voor de deur. Tripjes naar het strand en bbq’s in het park. Lekker biertje erbij en het plaatje is compleet. Maar hoe vaak ben je al wel niet een opener vergeten? Gelukkig kun je ook zonder flesopener van je biertje genieten. Wij hebben 7 handige tips om dit te kunnen doen. Bekijk hieronder de verschillende producten waar je geen opener voor nodig hebt.

1. AANSTEKER BIJ DE HAND

Misschien wel de bekendste manier, gebruik een aansteker om je biertje te openen. Zet de aansteker tussen het dopje en je vingers die de hals vasthouden en wip de dop omhoog. Gebruik daarna de aansteker om de bbq aan te steken

2. RIEMEN VAST

Met de auto naar het strand, koelbox mee, parasol net opgezet en dan kom je er achter dat je een flesopener bent vergeten. Loop even terug naar je auto en gebruik het ijzeren deel van je veiligheidsgordel als opener. Wel veilig rijden natuurlijk!

3. GESLAAGDE POGING

Zet je biertje met de dop op een harde ondergrond, liefst staal of steen. Hout werkt ook maar dat is dan weer wat minder voor het hout. Plaats het randje van de fles op het harde materiaal en sla met je vlakke hand op de dop.

4. DE SLEUTEL TOT SUCCES

Wat heb je al-tijd bij je? Juist, je sleutels. Elke vorm van hard metaal werkt eigenlijk als opener. Plaats de punt van je sleutel onder de dop en duw de sleutel naar beneden.

5. TWEE VLIEGEN IN EEN KLAP

Echt niets bij de hand? Maak de flesjes met elkaar open. Houd een flesje op z’n kop en zet de rand van de dop onder de rand van het tweede flesje. Trek omhoog en de eerste fles is open. Sla vervolgens de rand van de gesloten fles op de open fles open. 

6. ZO ZIJN WE GETROUWD!

Gebruik de ring die je om hebt. Haak het bierflesje aan de binnenkant tussen je ring en je vinger en beweeg je hand voorover terwijl je met je andere hand het flesje vasthoud.

7. BROEK UIT

Net als de autogordel kun je ook je broekriem gebruiken om een bierflesje te openen. Zorg dat je een stevige gesp hebt waarvan het gat groot genoeg is. Niet vergeten je broek vast te houden met je vrije hand als je van geluk je open biertje in de lucht steekt.

Er zijn eindeloos veel manieren om een bierflesje open te maken zonder normale opener. Heb je geen zin om creatief na te denken? Vraag dan gewoon of je de opener mag lenen van je buurman in het park. Kunnen jullie meteen gezellig proosten. Natuurlijk werken blikjes of flesjes met een draaidop ook altijd! Andere handige bier trucjes? Check dan dit artikel met 5x bier voor wijnliefhebbers. Moet je nog rijden? Ontdek hier hoe lekker alcholvrij bier is!