Skip to main content

recept en inspiratie


De Gimlet

De Gimlet cocktail
De Gimlet cocktail

De Gimlet is de elegante opa onder de cocktails. Ouderwets maar verfijnd. Van starheid geen sprake bij deze oude heer, de perfecte Gimlet is een soepele combinatie van zoet en zuur die gevaarlijk makkelijk wegdrinkt. Serveer de Gimlet in een cocktailcoupe voor een extra touch!

DIT HEB JE NODIG

drie glazen gimlet cocktail
  • 50 ml gin
  • 25 ml limoen-/bergamotlikeur
  • limoenrasp

 

Zo ga je te werk

  1. Vul een cocktailglas met ijs en voeg 50 ml gin en 25 ml limoenlikeur toe. 
  2. Roer dit tot het glas lekker koud wordt en de dranken goed gemengd zijn. 
  3. Schenk in een cocktailglas en garneer met limoenrasp.

Tip: voor de betere Gimlet maak je je eigen limoenlikeur. Echt niet ingewikkeld en je kunt het maanden bewaren.

GIMLET: DE GESCHIEDENIS

Voor de oorsprong van de Gimlet gaan we terug naar de tijd waarin de Britse marinevloten de oceanen bevoeren. Het verhaal gaat dat de officieren hun rantsoenen gin mengden met limoensap om zo schurft tegen te gaan. 

Maar het kan niet anders dan dat ze het ook voor hun plezier dronken. We raden je in ieder geval aan dat nu wel te doen! Je hebt al een Gimlet door simpelweg gin met limoenlikeur te mengen.


TOP 3 VARIATIES OP DE GIMLET

Is de gimlet echt jouw cocktail? Dan zijn deze 3 ook een aanrader:

VERDER MIXEN?

Wil je nu eens wat anders dan de Gimlet? Ga terug naar alle cocktails of ga direct door naar de populairste cocktails van Nederland: Gin-Tonic,  Bloody MaryMojitoCaipirinha en Pina Colada. Genoeg te ontdekken met meer dan 300 mixrecepten van Gall & Gall!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.