Skip to main content

Recept


Genever Sour No. 24

cocktails op bar met fruit
cocktails op bar met fruit

Probeer eens de Genever Sour No. 24! Deze cocktail is het lekkerst met Hooghoudt Jenever No. 24, maar kan ook gemixt worden met andere Jenevers.

INGREDIËNTEN

jenever fles
 • 60 ml Hooghoudt Rijke Jenever No. 24
 • 30 ml vers citroensap
 • 15 ml Elderflower siroop
 • 1 vers eiwit
 • 1 komkommerslice
 • 1 eetbaar bloemetje

BEREIDING

 1. Vul een cocktailshaker met de bovenstaande ingrediënten, behalve de komkommer en het bloemetje.
 2. Voeg één blokje ijs toe en shake net zo lang met de cocktailshaker totdat het ijsblokje is gesmolten en je hem niet meer tegen de binnenkant van de shaker hoort aantikken.
 3. Open de cocktailshaker en vult hem dit keer wel helemaal vol met ijs.
 4. Shake voor een tweede keer, totdat de buitenkant van de shaker goed koud aanvoelt.
 5. Giet de cocktail, samen met de ijsblokjes uit de cocktailshaker, in een rocks glas.
 6. Garneer de cocktail als met een schijfje komkommer.

Tip: Als je het hebt kan je de cocktail extra mooi maken door er ook een eetbaar bloemetje bovenop te leggen.

WEETJE VAN TESS

Het twee keer shaken van de cocktail, één keer met één ijsblokje en daarna nog een keer met een cocktailshaker vol ijsblokjes, heet ‘dry shaken’. Deze techniek gebruik je wanneer een cocktail eiwit bevat. Net als met desserts wordt eiwit in cocktails gebruikt om een heerlijke schuimlaag te creëren. Het shaken met één blokje ijs klopt het eiwit als het ware op en zorgt ervoor dat de cocktail een romig gevoel krijgt, zonder dat er room wordt gebruikt. Het eiwit zelf is nagenoeg smaakloos maar neemt wel de smaken van de cocktail over, zodat je een heerlijke schuimlaag bovenop je Genever Sour No. 24 krijgt.

GEMIXT DOOR TESS

Tess Posthumus is freelance hospitality professional. Ze reis de hele wereld over en werkt bij een van de beste cocktailbars van de wereld: Door 74 in Amsterdam. Onlangs werd ze verkozen tot Beste Bartender van Nederland! Lees meer over Tess en bekijk haar recepten op haar profielpagina.

GA MIXEN!

Nu weet je precies hoe je zelf een Genever Sour No. 24 kan maken, waar deze vandaan komt en wat leuke tips voor meer inspiratie en variatie.

Wil je meer cocktail inspiratie? Bekijk dan nu de cocktails of ga gelijk naar de andere populaire cocktails zoals de Gin-Tonic,  Bloody MaryCaipirinha cocktail en Mojito. Genoeg te mixen dus, cheers!