Skip to main content

Lynchburg Lemonade

Cocktails
Cocktails

Een cocktail van whisky en cointreau. Dat is de Lynchburg Lemonade! Ontdek het recept en geniet van deze zomerse cocktail.

Lynchburg lemonade

INGREDIËNTEN

 • 45 ml Jack Daniel’s Tennessee Whiskey
 • 30 ml Cointreau
 • 30 ml vers citroensap
 •  top up Fever Tree Lemonade, Sprite of 7-Up
 • 3 stuks citroenschijfjes

BEREIDING

 1. Voeg alle ingrediënten samen in een cocktailshaker, behalve de limonade en de schijfjes citroen.
 2. Shake hard in een cocktailshaker gevuld met ijsblokjes en schenk de cocktail vervolgens uit in een met ijsblokjes gevuld longdrink glas.
 3. Voeg de limonade toe en roer de cocktail kort nog een keertje door.
 4. Garneer de cocktail als laatste met de schijfjes citroen.

TIPS VAN TESS

 1. Als variant zou je bij deze cocktail ook een paar scheutjes Angostura bitters kunnen toevoegen.
 2. Wanneer je koolzuurhoudende dranken in een cocktailshaker stopt en ze mee-shaked met de rest van de ingrediënten, dan bouwt de druk binnenin de cocktailshaker op. Het gevaar is dan groot dat de cocktailshaker los raakt en je helemaal onder de drank komt te zitten. Ingrediënten met koolzuur worden hierdoor vaak pas na het shaken van het drankje toegevoegd. Dit toevoegen van bijvoorbeeld bruisende limonade, na het uitschenken van de cocktail heet ‘aftoppen’.

GEMIXT DOOR TESS

Tess Posthumus is freelance hospitality professional. Ze reis de hele wereld over en werkt bij een van de beste cocktailbars van de wereld: Door 74 in Amsterdam. Onlangs werd ze verkozen tot Beste Bartender van Nederland! Lees meer over Tess en bekijk haar recepten op haar profielpagina.

LEKKER MIXEN

Nu weet je precies hoe je zelf een Lynchburg Lemonade maakt en heb je leuke tips voor meer inspiratie en variatie. Wil je nu eens wat anders? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-TonicBloody MaryMojitoMojito en Pina Colada pagina's. Genoeg te ontdekken dus!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.