Skip to main content

voor Koningsdag


Top 7 oranje cocktails

Top 7 oranje cocktails

Op 27 april vieren we de verjaardag van onze Willem. Bij een feestje horen cocktails, en dan natuurlijk met een oranje tintje ter ere van deze koninklijke verjaardag. Dit jaar shake je lekker in de tuin of op je balkon in het zonnetje. En met deze top 7 oranje cocktails kom je zeker de dag door.

1. Tequila old fashioned

Veel heb je niet nodig: Don Julio Reposado Agave Tequila, agavesiroop, Angostura bitter en vooruit, zo’n mooi stukje sinaasappelschil om de Tequila Old Fashioned mee te garneren. De garnering geeft niet alleen smaak maar ook een koninklijke identiteit aan dit jongere broertje van de Old Fashioned waarbij we dus in plaats van whiskey tequila gebruiken.

Dit smaakvolle recept voor de tequilaliefhebber is nooit achterhaald en super simpel om te maken. Een klassieker met een twist!

2. Penicillin

De dag na Koningsdag hebben de meeste mensen toch vaak last van een lichtelijk kloppend hoofd. In dit geval kun je op de feestdag zelf maar beter preventief aan de Penicillin gaan. De penicillin is een cocktail om je warm te houden mocht het weer nét wat minder lekker zijn op Wim-Lex z’n verjaardag. De rokerige, kruidige mix van whisky, gember en honing is precies de remedie die je nodig hebt.

3. Mimosa

Als er één cocktail is die bij iedereen in de smaak valt dan is het wel de Mimosa. Deze oranje cocktail is geschikt voor bij een heerlijke oranje lunch. Het enige wat je nodig hebt is sinaasappelsap (het liefst wel vers van de pers) en champagne, cava of prosecco. Als het maar bruist.

Mix de de twee gelijke delen en serveer op tafel naast de broodjes. 

3. Mimosa
RECEPT EN INSPIRATIE

Mimosa

4. Aperol Spritz

Aperol Spritz is één van de meest populaire oranje drankjes. Deze cocktail is vooral een hit in de zomer, maar is natuurlijk ook het perfecte Koningsdag drankje. Laag in alcohol, heerlijk fris en bitter en mooi oranje van kleur. Met flink wat ijs, prosecco, Aperol en bruiswater maak jij deze oranje cocktail in een mum van tijd. Deze Italiaanse lekkernij is één en al genieten!

4. Aperol Spritz
Ontdek sterke merken

Aperol

5. Amaretto sour cocktail

Een makkelijke cocktail om te bereiden maar toch stijlvol om te serveren. De Amaretto Sour maak je als volgt: voeg 50 ml Disaronno, 40 ml (vers) citroensap, 20 ml Monin suikersiroop en een klein scheutje Angostura bitters bij elkaar in een shaker. Scheid een ei en voeg het eiwit toe. Shake je een ongeluk, voeg ijsblokjes toe en schud verder tot de shaker goed fris aanvoelt. Zeef het mengsel in een met ijs gevuld glas. Voeg nog een sinaasappelschilletje toe voor het oranje tintje en klaar!

6. Dark 'n Stormy

Kruidig, sterk én fris. De Dark ’n Stormy is zo op ‘t oog inderdaad storm in een glas door de gelaagdheid van dranken. Wij hopen natuurlijk wel op beter weer tijdens Koningsdag. Wil niet zeggen dat we deze oranje cocktail overslaan. In tegenstelling, deze cocktail is verfrissend door het gingerbeer en het limoensap en pept je lekker op voor nog een paar uurtjes feest. De Dark ‘N Stormy is niet meer weg te slaan van alle goede cocktailkaarten en vanaf dit jaar ook niet meer weg te denken op Koningsdag, ongeacht de weersvoorspellingen.

6. Dark 'n Stormy
recept en inspiratie

Dark ’n Stormy cocktail

7. Negroni

Deze bittere cocktail is niet voor iedereen weggelegd maar als je van die typische bittere smaak houdt ben je verkocht! De Negroni is de ultieme cocktail voor Koningsdag: oranje en echt makkelijk om te maken. Neem een fles Gin, een fles Martini Rosso én een fles Campari mee en je bent klaar. 30 ml van elk in een glas, even roeren en je hebt je Negroni. Leuk om te garneren in een mooi glas met een sinaasappelschijfje.

7. Negroni
Recept en inspiratie

Negroni

Proost!

Ben je er al uit welke oranje cocktail jij deze Koningsdag gaat serveren (én drinken)? Keuze genoeg in ieder geval! Er zijn genoeg oranje drankjes om uit te kiezen in ieder geval! Geniet je toch liever voor een alcoholvrije Koningsdag drankje? Maak dan jouw eigen Pineapple Ginger Sparkler Mocktail. Het recept vind je op onze pagina met de lekkerste alcoholvrije cocktails.

Ben je iets minder koningsgezind of is oranje niet je kleur? Je kunt voor een gin-tonic of een pina colada gaan. Nog  meer inspiratie nodig voor je cocktails? Bekijk onze mixrecepten of de top 10 cocktails met whisky. Wij zeggen in ieder geval ‘ proost Willem, wij drinken er nog een op je!’