Skip to main content
0
€ 0.00

Recept


Tormenta Negra

cocktail
cocktail

Tormenta Negra, dat klinkt net zo stormachtig en duister als het smaakt. En dat bedoelen we positief. Wat een geweld. Wat wil je ook, als donkere rum en gemberbier elkaar opzoeken in het glas. De Tormenta Negra is als een spannend huwelijk dat spettert tot het einde. De aromatische bitters zijn geen must maar als je eraan kan komen: zeker toevoegen!

Tormenta Negra: de geschiedenis

Het kostte Don Facundo Bacardí Massó een decennium om de weergaloze rum te maken waar hij al sinds 1862 naar op zoek was. Met trots presenteerde hij zijn perfecte blend aan het Cubaanse volk. Maar hij en z’n familie bleven hun hele leven zoeken naar manieren om de rum nog beter te maken. Uit deze zoektocht kwam ook de Carta Negra voort, een rum voor fijnproevers. Door een extra filtering over houtskool, krijgt de Carta Negra zijn karakteristieke volle aroma en donkere kleur. Met tonen van gebrand eikenhout en tropisch fruit is deze rum iets zwaarder. Hij komt het beste tot zijn recht in een complexe cocktail, zoals de Tormenta Negra.

tormenta negra
tormenta negra

INGREDIËNTEN

  • 50 ml BACARDÍ Carta Negra rum
  • 3 partjes limoen
  • 3 scheutjes Angostura® bitters
  • Ginger beer
  • IJsblokjes

 

BEREIDING

  1. Vul een longdrink met ijs en knijp er de partjes limoen in uit.
  2. Doe dan 50 ml BACARDÍ Carta Negra en 100 ml ginger beer in het glas.
  3. Voeg tot slot een scheutje bitters toe en roer alles rustig om.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, bevat gemberbier geen alcohol. Je kunt het ook zelf maken door een liter water, 200 gram gember, 200 gram suiker en een eetlepel citroensap en dag te laten trekken

Lekker mixen

Nu weet je precies hoe je zelf een Tormenta Negra maakt en heb je leuke tips voor meer inspiratie en variatie. Wil je nu eens wat anders? Bekijk dan nu de cocktailpagina! of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-TonicBloody MaryMojitoCaipirinha en Pina Colada pagina's. Genoeg te ontdekken dus!