Skip to main content

Alles over


Beerenburg

Beerenburg
Beerenburg

Beerenburg is een Nederlands kruidenbitter op basis van jenever. Het drankje is vernoemd naar de 18e eeuwse Amsterdamse kruidenspecialist Hendrik Beerenburg. Beerenburg is licht tot donkerbruin van kleur en bevat minstens 30% alcohol. Ontdek alles over Beerenburg!

TOP SECRET

Hendrik Beerenburg maakte een bijzonder kruidenmengsel dat op jenever  getrokken kon worden. Als het kruidenbitter op basis van brandewijn gemaakt is, mag het geen Beerenburg heten, maar alleen kruidenbitter. De samenstelling van het mengsel is tot op heden geheim. Er worden waarschijnlijk tientallen kruiden in verwerkt, waaronder zoethout, sandelhout, gentiaanwortel en laurierblad. 

KOPIEREN ONDER EEN ANDERE NAAM

Hendrik Beerenburg verkocht zijn kruidenmengsel niet alleen aan Amsterdamse stokerijen, maar ook aan passerende Friese schippers, die het drankje thuis in Friesland stookten. Al snel probeerden Friese stokers Beerenburgs mengsel te kopiëren. Omdat de naam Beerenburg beschermd was, gaven zij hun kruidenbitters een net iets anders gespelde naam als Berenburg of Beerenburgh. 

ONTDEK MEER!

Meer ontdekken over sterke dranken? Lees alles over de verschillende sterke dranken! Ontdek alles over tequilawodka of limoncello. Meer een fan van cocktail? Deze dranken zijn de basis zijn van jouw favoriete cocktails! Bekijk alle cocktails en mixrecepten

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.