Alles over
Sambuca
Sambuca: een echte Italiaanse likeur
Het is echt Italiaans om een heerlijke maaltijd af te sluiten met een sterk drankje. Met sambuca zit je altijd goed. De smaak van anijs is perfect te combineren met een espresso of cappuccino. De zoete, drop-achtige smaak van de sambuca en de bittere tonen van koffie zetten je smaakpapillen op scherp. Drink ‘m als shot, of geniet wat langer van de smaak door van de sambuca te nippen. Salute!
Sambuca kopen?
Heb jij zin gekregen in sambuca? Op Gall.nl vind je een uitgebreid assortiment aan sambuca soorten. Je kunt sambuca heel makkelijk online bestellen.
Sambuca aanbieding
Wij begrijpen dat jij houdt van drank voor een scherpe prijs. Houd daarom de actiepagina van Gall & Gall goed in de gaten. Hier vind je vaak leuke sambuca aanbiedingen. Wil je vaker korting ontvangen? Activeer dan Premium Membership (Klantenkaart) en vergroot je voordeel! ā
Zelf anijslikeur maken
Natuurlijk kun je in de winkel een fles sambuca kopen, maar het is ook ontzettend leuk om deze zelf te maken. Anijslikeur maken kost wat tijd, maar het is zeker niet moeilijk. Je hebt namelijk maar vijf ingrediënten nodig om deze iconische likeur te maken. Lees hieronder hoe je zelf sambuca maakt:
Ingrediënten
- Witte rum (ongeveer 600ml)
- 200 gram suiker
- Een theelepel venkelzaad
- Een theelepel korianderzaad
- Een theelepel anijszaadjes
ZO MAAK JE ‘M:
- Doe de zaadjes samen met de suiker in een schone, droge fles
- Voeg de rum eraan toe en sluit de fles goed af
- Laat de inhoud vier weken intrekken op kamertemperatuur
- Schud de fles één keer per week. Zo kunnen alle ingrediënten goed in de rum trekken
- Filter na de sambuca vier weken (bijvoorbeeld door een koffiefilter)
Sambuca maken vergt wat geduld, maar dan heb je ook wat. Na vier weken heb jij heerlijke, zelfgemaakte sambuca.
Drink ‘m volgens Italiaanse traditie: geflambeerd met drie koffiebonen.
Hoe drink je sambuca?
De Italianen hebben een traditie in het leven geroepen rondom het drinken van sambuca. Ze voegen drie koffiebonen toe aan een glas sambuca. Volgens de traditie staan deze koffiebonen voor gezondheid, geluk en welvaart. Zelf proberen? Schenk de sambuca in een glas en laat er drie koffiebonen in vallen. Voor de echte dare devils: steek de drank aan voor je ‘m drinkt! De gebrande koffiebonen zorgen er voor dat de smaak van anijs extra sterk naar voren komt. Dit wordt in Italië ook wel ‘sambuca con la mosca’ genoemd.
Merken sambuca
De verschillende sambuca merken hebben hun eigen smaak. Zo heeft Molinari sambuca een intensere anijssmaak dan Luxardo sambuca. Ze hebben dan ook allemaal een eigen manier om optimaal van de smaak te genieten.
- Isolabella Sambuca - Serveer ‘m met koffiebonen
- Luxardo Sambuca - Mix ‘m met een sterke espresso
- Molinari Sambuca - Drink ‘m puur of verwerk ‘m in een (chocolade)dessert
- Ramazzotti Sambuca - Gebruik ‘m in een cocktail! Maak eens een variatie op de Moscow Mule: de Sambuca Mule
- Vaccari Sambuca - Laat de intense smaak vrij door ‘m in de fik te steken
OOK HEEL LEKKER: EEN SAMBUCA COCKTAIL
Sambuca is niet alleen heel lekker om puur of op de traditioneel Italiaanse wijze te drinken, maar doet het ook heel goed in cocktails. Maak bijvoorbeeld eens een variatie op de klassieke Manhattan cocktail: de Manbuca!
Ingrediënten
- 45 ml blended whisky
- 15 ml Martini
- 10 ml sambuca
- 2 scheuten Angostura Bitter
- 2 cocktailkersen voor garnering
Zo maak je ‘m:
- Vul een shaker met ijs
- Voeg de whisky, martini, sambuca en Angostura bitters toe
- Roer het geheel door elkaar
- Schenk het mengsel in een martini glas en garneer met de cocktailkersen
Meer over sterke dranken
Wil je meer ontdekken over de verschillende sterke dranken? Lees alles over de verschillende merken en soorten sterke drank. Of bekijk alle cocktailrecepten.