Skip to main content
Kijk hier voor onze maatregelen m.b.t. het Coronavirus

Alles over


Sambuca

Sambuca
Sambuca

Sambuca: dé Italiaanse likeur met kenmerkende anijssmaak. Echte Italianen zweren bij een glas sambuca na de maaltijd. Wil je meer weten over deze zoete likeur? Lees dan snel verder! Wij vertellen je alles over de herkomst van sambuca, hoe je deze drank zelf maakt en hoe je ‘m het beste drinkt.

Bekijk alle sambuca

Sambuca: een echte Italiaanse likeur

Het is echt Italiaans om een heerlijke maaltijd af te sluiten met een sterk drankje. Met sambuca zit je altijd goed. De smaak van anijs is perfect te combineren met een espresso of cappuccino. De zoete, drop-achtige smaak van de sambuca en de bittere tonen van koffie zetten je smaakpapillen op scherp. Drink ‘m als shot, of geniet wat langer van de smaak door van de sambuca te nippen. Salute!

Sambuca kopen?

Heb jij zin gekregen in sambuca? Op Gall.nl vind je een uitgebreid assortiment aan sambuca soorten. Je kunt sambuca heel makkelijk online bestellen. En als je voor 22:00 bestelt, heb je jouw bestelling morgen al in huis.

Sambuca aanbieding

Wij begrijpen dat jij houdt van drank voor een scherpe prijs. Houd daarom de actiepagina van Gall & Gall goed in de gaten. Hier vind je vaak leuke sambuca aanbiedingen. Wil je vaker korting ontvangen? Vraag dan de Gall & Gall klantenkaart aan en geniet van alle member voordelen!

sambuca

Zelf anijslikeur maken

Natuurlijk kun je in de winkel een fles sambuca kopen, maar het is ook ontzettend leuk om deze zelf te maken. Anijslikeur maken kost wat tijd, maar het is zeker niet moeilijk. Je hebt namelijk maar vijf ingrediënten nodig om deze iconische likeur te maken. Lees hieronder hoe je zelf sambuca maakt:

Ingrediënten

  • Witte rum (ongeveer 600ml)
  • 200 gram suiker
  • Een theelepel venkelzaad
  • Een theelepel korianderzaad
  • Een theelepel anijszaadjes

ZO MAAK JE ‘M:

  • Doe de zaadjes samen met de suiker in een schone, droge fles
  • Voeg de rum eraan toe en sluit de fles goed af
  • Laat de inhoud vier weken intrekken op kamertemperatuur
  • Schud de fles één keer per week. Zo kunnen alle ingrediënten goed in de rum trekken
  • Filter na de sambuca vier weken (bijvoorbeeld door een koffiefilter)

Sambuca maken vergt wat geduld, maar dan heb je ook wat. Na vier weken heb jij heerlijke, zelfgemaakte sambuca.

Drink ‘m volgens Italiaanse traditie: geflambeerd met drie koffiebonen.

Hoe drink je sambuca?

De Italianen hebben een traditie in het leven geroepen rondom het drinken van sambuca. Ze voegen drie koffiebonen toe aan een glas sambuca. Volgens de traditie staan deze koffiebonen voor gezondheid, geluk en welvaart. Zelf proberen? Schenk de sambuca in een glas en laat er drie koffiebonen in vallen. Voor de echte dare devils: steek de drank aan voor je ‘m drinkt! De gebrande koffiebonen zorgen er voor dat de smaak van anijs extra sterk naar voren komt. Dit wordt in Italië ook wel ‘sambuca con la mosca’ genoemd. 

Merken sambuca

De verschillende sambuca merken hebben hun eigen smaak. Zo heeft Molinari sambuca een intensere anijssmaak dan Luxardo sambuca. Ze hebben dan ook allemaal een eigen manier om optimaal van de smaak te genieten.

OOK HEEL LEKKER: EEN SAMBUCA COCKTAIL

Sambuca is niet alleen heel lekker om puur of op de traditioneel Italiaanse wijze te drinken, maar doet het ook heel goed in cocktails. Maak bijvoorbeeld eens een variatie op de klassieke Manhattan cocktail: de Manbuca!

manbuca

Ingrediënten

  • 45 ml blended whisky
  • 15 ml Martini
  • 10 ml sambuca
  • 2 scheuten Angostura bitters
  • 2 cocktailkersen voor garnering

Zo maak je ‘m:

  • Vul een shaker met ijs
  • Voeg de whisky, martini, sambuca en Angostura bitters toe
  • Roer het geheel door elkaar
  • Schenk het mengsel in een martini glas en garneer met de cocktailkersen

Meer over sterke dranken

Wil je meer ontdekken over de verschillende sterke dranken? Lees alles over de verschillende merken en soorten sterke drank. Of bekijk alle cocktailrecepten.