Skip to main content

Zo maak je het:


Speculaas Likeur

Speculaas Likeur

Maak je Sinterklaasviering compleet met jouw eigen gemaakte speculaaslikeur. Zo geef je makkelijk een kruidige en passende sinterklaas smaak bij al je cocktails. Deze likeur vergt wel wat aandacht om te maken, maar dan heb je ook wat. Je kunt het lekker puur drinken of mixen in een cocktail. Wij laten je stapsgewijs zien hoe je jouw eigen speculaaslikeur maakt.

Speculaas

Dit heb je nodg:

 • 300 ml wodka (bijvoorbeeld Absolut Vodka)
 • 120 ml water
 • 50 gr bruine basterdsuiker
 • 4 gr speculaaskruiden
 • Afsluitbare fles
 • Trechter
 • koffiefilters

Bereiding:

 1. Maak een zoete siroop door het suiker toe te voegen aan het water. Laat het mengsel op een laag vuurtje opwarmen totdat alle suiker is opgelost.

 2. Haal het suikersiroop van het vuur en Laat het vervolgens op kamertemperatuur afkoelen.

 3. Meng vervolgens de wodka en speculaaskruiden en het siroop samen in een kom.

 4. Gebruik een trechter en giet het mengsel in de afsluitbare fles. Sluit de fles af en schud het gedurende 30 sec. Goed.

 5. Zet de fles gedurende 2 weken weg in een donkere koele plek. Zo kunnen de smaken goed in de wodka trekken. Schud de fles dagelijks zodat de bezonken suiker en specerijen goed met de wodka mengen.

 6. Na 14 dagen is het tijd om het drankje te filteren. Gebruik hiervoor een koffiefilter.

 7. Filter het drankje door een koffiefilter in een kom of maatbeker. Vervang zonodig de filter. Deze raken gauw verstopt.

 8. Giet het gefilterde likeur in een mooie fles en laat deze nog minimaal een week rijpen in een donkere en koele ruimte. Sluit de fles goed af, want dan kun je jouw zelfgemaakte likeur 6 maanden lang bewaren. 

ZO SERVEER JE ‘M:

Je eigen speculaas likeur serveren, dat kun je op verschillende manieren doen. Je kan het ‘puur’ drinken. Dat wil zeggen likeur aangelengd met water naar smaak. Of probeer het speculaas likeur ook in een cocktail. Wat dacht je van een Pepernoot Martini, een Spekuk Spanyol of een Moscow mule. Vervang hierin de sterke drank voor speculaas likeur en genieten maar!


MEER INSPIRATIE OPDOEN?

Wil je nu eens wat anders proberen? Bekijk dan onze cocktailpagina. We hebben ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-tonicMojitoCaipirinha en Pina Colada. Andere likeuren proberen? Bekijk dan de likeurenpagina voor meer inspiratie. Genoeg te ontdekken dus!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.