Skip to main content

Ontdek


Buffalo Trace

Buffalo Trace
Buffalo Trace

De distilleerderij van Buffalo Trace is gevestigd in Frankfort, Kentucky en is de oudste – continu producerende – distilleerderij ter wereld! Overstromingen, branden, tornado's en zelfs de drooglegging hebben de Buffalo Trace Distillery nooit tegengehouden. Met grote toewijding, respect voor het verleden en een onbevreesd innovatievermogen overleeft de distilleerderij al meer dan twee eeuwen.

The Buffalo Trace Distillery

Buffalo Trace

De oude sporen die de rondtrekkende bizons achterlieten in de wildernis van Amerika leidden de eerste pioniers en ontdekkingsreizigers westwaarts door Amerika. Één van die sporen leidde naar de oevers van de rivier de Kentucky, de plek waar de Buffalo Trace Distillery nu al meer dan 200 jaar nog steeds zijn bourbon whiskey maakt. Als eerbetoon aan de machtige bizons en de ruige, onafhankelijke geest van de pioniers die deze bizons richting westen volgden, is de Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey gecreëerd, het vlaggenschip van de Buffalo Trace Distillery. 

De distilleerderij van meer dan 526.000 m2 staat als één van de weinige distilleerderijen op de ‘List of National Historic Landmarks in Kentucky’. Dit is de officiële lijst van monumenten van de federale overheid van de Verenigde Staten.

Naast Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey, produceren ze op de Buffalo Trace Distillery een scala aan producten, waaronder de merken Eagle Rare, Pappy van Winkle, Sazerac Rye, Blanton en Colonel E.H. Taylor. Door de grote bourbon schaarste in Amerika is helaas een groot gedeelte niet beschikbaar voor de Europese markt of slechts een zeer kleine hoeveelheid. 

Bourbon

Bourbon moet aan een strikt aantal regels voldoen om Bourbon genoemd te mogen worden. De drank moet gemaakt zijn in Amerika, er mogen geen andere dranken en/of kleurstoffen aan toegevoegd worden en het moet minimaal 51% maïs bevatten. Tijdens de tweede distillatie van het productieproces moet het alcoholpercentage onder de 80% blijven. Om een Straight Bourbon genoemd te mogen worden moet de bourbon minimaal twee jaar rijpen. Een Kentucky Straight Bourbon, zoals Buffalo Trace, moet daarnaast ook nog in de staat Kentucky worden geproduceerd. 

Distillery of the Year

Buffalo Trace

De afgelopen jaren heeft de Buffalo Trace Distillery een flink aantal awards binnen weten te slepen. Met meer dan 1000 awards is het dan ook de meest geprezen distilleerderij ter wereld! In 2020 werden ze nog uitgeroepen tot Distillery of the Year door één van de meest gerenommeerde competities ter wereld, namelijk de San Francisco World Spirits Competition. Het onderstreept de passie en inzet om prachtige bourbon te produceren.  

Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Buffalo Trace

Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey is het vlaggenschip van de Buffalo Trace Distillery en gemaakt van mais, rogge en gemoute gerst. Hij wordt minimaal 8 jaar gerijpt in nieuwe eikenhouten vaten in de historische oude pakhuizen van de distilleerderij. Voordat de bourbon gebotteld wordt, wordt elk vat hand geselecteerd en geproefd.  

Het recept voor de zogeheten sour mash - de basis van de spirit – is minimaal 51% maïs, rogge en gemoute gerst. Na fermentatie wordt het mengsel in 2 distilleerronden gestookt tot 77,5% alcohol, waarna het op vat gaat. Er wordt niets toegevoegd aan het distillaat. Na de houtrijping wordt de spirit geblend, aangelengd met water tot 40% alcohol en gebotteld. Het resultaat is een Kentucky Straight Bourbon die valt te omschrijven als krachtig, pittig, kruidig, lichtrokerig, lichtzoet en zacht in de afdronk. 

Buffalo Trace

 

 

 

Proefnotities

Kleur: Diep amber 

Neus: Complex aroma van vanille, mint en molasse

Smaak: Plezierig zoet met tonen van bruine suiker en kruiden, daarna hout, toffee, donker fruit en anijs

Afdronk: Lang en zacht met veel diepte

Buffalo Trace 70CL

 

 

Eagle Rare

Eén van de bourbons welke de Buffalo Trace Distilleerderij ook produceert, is Eagle Rare. Deze prachtige 10-jaar oude Kentucky Straight Bourbon Whiskey valt regelmatig in de prijzen op de meest gerenommeerde spirit competities wereldwijd en staat symbool voor de Amerikaanse vrijheid en onafhankelijkheid. Het aandeel rogge is hoger dan dat van Buffalo Trace en de bourbon staat bekend om zijn complexe aroma en soepele aanhoudende smaak.

Eagle Rare 10 Years 70CL

Recepten

Buffalo Trace

Mint Julep 

Vooral iets zoetere, klassieke cocktails, zoals de Old Fashioned en de Mint Julep, geven indrukwekkende resultaten wanneer deze worden gemaakt met Buffalo Trace Bourbon. De suiker gebruikt in de cocktails verzacht en temt de meer uitdagende aspecten van de bourbon, waarbij het tegelijkertijd het ruige karakter van de bourbon niet overschaduwt.  

De Mint Julep is een klassieke Amerikaanse cocktail. Heerlijk voor in de zomermaanden door de hoeveelheid munt. Al in 1784 kunnen we de eerste referenties aan de Mint Julep vinden. Maar de populariteit van de cocktail steeg pas echt toen het in 1938 het officiële drankje van de Kentucky Derby op Churchill Downs werd. De Kentucky Derby is één van de meest gerenommeerde paardenraces ter wereld, elk jaar gehouden in Louisville, Kentucky. Om even een beeld te geven: tijdens de twee dagen van de Kentucky Derby worden er bijna 120.000 Mint Juleps geserveerd! Wereldwijd wordt de cocktail omarmt door bartenders en is deze ook vaak te vinden op de cocktailkaart van high-end zaken. 

INGREDIËNTEN:

 • 50 ml bourbon
 • 12,5 ml suikersiroop
 • munt
 • crushed ijs

Stamp voorzichtig 4 munttakjes aan in een Mint Julep cup om de oliën vrij te laten komen. Voeg de bourbon, de suikersiroop en crushed ijs toe en roer door elkaar tot de beker aan de buitenkant een ‘frost’ laagje krijgt. Garneer met munt en voilá: een heerlijke, frisse Mint Julep!  

Buffalo Trace

Buffalos & Gingers

 

IngrediËnten:

 • 50 ml Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon
 • 30 ml ginger ale
 • schijfje limoen, citroen of sinaasappel
 • ijs

Vul een tumbler glas met ijs. Voeg 50 ml Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon toe. Top af met ginger ale en garneer met een limoen-, citroen- of sinaasappelschijfje.  

Bourbon Karamelsaus 

Heerlijk over van alles! Van ijs tot brownies, taart, koffie of fruit.  

INGREDIËNTEN:

 • 250 gram witte kristalsuiker 
 • 60 ml water 
 • 125 ml slagroom, op kamer temperatuur 
 • 60 ml roomboter, op kamer temperatuur   
 • 1 theelepel vanille extract 
 • 2 eetlepels Buffalo Trace Bourbon 
 • 1 theelepel zeezout 

Voeg de kristalsuiker en het water toe aan een pan met dikke bodem en roer kort door elkaar. Verhit naar medium tot hoog vuur en – erg belangrijk – roer niet en raak de pan niet aan totdat de suiker compleet gekarameliseerd is! Wanneer de suiker een diepe amberkleur heeft, haal je de pan van het vuur. Voeg gelijk hierna de slagroom toe aan het suikermengsel, en klop door elkaar. Schrik niet wanneer het mengsel begint te bubbelen. Voeg ook de boter toe en klop tot alles door elkaar gemengd is. Voeg hierna de Buffalo Trace, vanille en het zeezout toe en klopt nog even goed door elkaar. Klaar! 


Meer lezen over whisky?

Ontdek meer over whisky! Hoe kan het dat whisky soms geschreven is als whiskey? En doe je ijs in je whisky? Of ontdek nog meer recepten met onze top 10 whisky cocktails!