Skip to main content

Wijn en spijs combinatie


Welke wij bij een afhaalmaaltijd?

Welke wij bij een afhaalmaaltijd?

In het weekend lekker lui op de bank. Het regent buiten, dus boodschappen doen sla je over. Koken dus ook. Dan bestel je een vette hap om lekker lui op de bank te eten. Maar het blijft weekend dus daar wil je wel een goed wijntje bij. Welke wijn past er het best bij je afhaalmaaltijd?

Bekijk alle wijn bij afhaalmaaltijd

1. PATATJE MET BUBBELS

Lekker decadent denk je misschien, maar als er íets goed bij een patatje past is het wel een glas bubbels. Het maakt niet uit wat voor soort, als het maar droog is en een hoop bubbels heeft. Neem dus wel een droge bubbelwijn want dit zorgt voor een schoon mondgevoel na het eten van zoute patat.

2. PIZZA CLASSICO

Neem een échte Italiaanse pizza met een goede tomatensaus, echte mozzarella, basilicum en natuurlijk oregano. Deze smaken worden nog meer versterkt met een glas rode wijn. De frisse Chianti welteverstaan. Pizza doos op schoot en rode wijn in de hand. Eet smakelijk!

3. GYROS MET GRIEKSE WIJN

We houden het lokaal. Bestel je een Griekse gyros met een berg tzatziki dan neem je daar een wijn bij uit hetzelfde land. Dat de gyros gemaakt is door een tentje om de hoek maakt dan even niet uit. Kies voor een volle witte wijn; deze past perfect bij je Gyros. Shop hier alle Griekse wijn!

4. HAMBURGER OP NIVEAU

Misschien wel het ultieme junk food: de hamburger. Frisdrank erbij? Nou nee. Promoveer dit afhaalgerecht tot een hoger niveau door het te combineren met een soepele rode wijn. Ga voor een lekkere merlot die goed past bij rood gegrild vlees.

5. SUSHI ZWEMT HET BEST IN WIT

Sushi combineert het beste met een lichte witte wijn zoals een sauvignon blanc. Sushi is echt niet meer weg te denken uit de afhaal/bestel keuzes. Drink hier een frisse witte wijn bij en je moderne afhaalmaaltijd is compleet.

Toch liever zelf koken?

Ben je toch meer van het zelf koken? Kijk dan voor inspiratie eens naar  onze recepten met bijpassende wijnen. Want een goede maaltijd (afhaal of zelf gekookt) is pas compleet met een bijpassende wijn. 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.